Olej z orzecha włoskiego nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 8,10 zł 8.10
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2020.06
Kod produktu: MO-00022010P

Opis

INCI:  Juglans Regia (Walnut) Seed Oil

Olej z orzecha włoskiego otrzymany jest przez tłoczenie na zimno dojrzałych nasion.

Zachowuje naturalne wartości witaminy E, A, biotyny, ß-karotenu, lecytyny, magnezu, cynku oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych - Omega 3 i Omega 6, kwasu linolowego, alfa-linolenowego - pomagających utrzymać skórę w dobrej kondycji oraz zapobiegających przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Wspomaga regenerację zniszczonej i suchej skóry, działa przeciwstarzeniowo, łagodząco i wyciszająco na podrażnienia. Posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny o SPF 3-4. Zwiększa odporność skóry, wygładza ją oraz nadaje miękkości i elastyczności.  

Idealny kosmetyk dla skóry suchej, naczynkowej, skłonnej do podrażnień, starzejącej się oraz poparzonej słońcem. Ponadto wspomaga zwalczanie łupieżu suchego oraz swędzenie skóry głowy. Obecne w oleju fitosterole oraz fosfolipidy zmniejszają suchość skóry, co objawia się poprawą nawilżenia i ogólnej kondycji skóry, a tokoferole decydują o jego działaniu przeciwrodnikowym, przeciwzapalnym, normalizującym i kojącym.

Olej znajduje zastosowanie w produktach o działaniu łagodząco-nawilżającym. W przypadku skóry suchej łagodzi podrażnienia, pękanie, idealny dla cery wrażliwej, atopowej, łuszczącej się.

Bardzo dobry środek po kuracjach silnymi kwasami i retinoidami. Regeneruje skórę po oparzeniach słonecznych, działa odmładzająco i ujędrniająco na cerę dojrzałą. Pielęgnuje skórę łojotokową i trądzikową.

 

Zastosowanie W kosmetyce: kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz cery suchej, wrażliwej, atopowej, łuszczącej się, kosmetyki przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100%, można stosować bezpośrednio na skórę lub włosy, w kosmetykach do skóry zalecane stężenie od 1 do 5%.
Przechowywanie W lodówce, szczelnie zamknięty, wrażliwy na wysokie temperatury oraz oksydację.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl