Olej z orzechów laskowych nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2020.10
Kod produktu: MO-00017010P

Opis

INCI:  Corylus Avellana Seed Oil


Olej z orzechów laskowych tłoczony na zimno jest bogaty w witaminy, kwas olejowy i linolowy, składniki mineralne i białko. Stanowi naturalny filtr słoneczny o faktorze 3–4. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, zmęczonej i dojrzałej. Bardzo dobrze sprawdza się jako olej bazowy do masaży aromatycznych.

Wykazuje działania odżywiające i tonizujące. Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka.

Wykorzystywany jest do produkcji kremów pod oczy i na szyję. Przeznaczony dla skóry łojotokowej i z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej.

Olej z orzechów laskowych można podgrzewać do wysokiej temperatury - nie zmienia on swojej struktury.

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, maseczki do włosów, maseczki do twarzy. 
Zalecane stężenie Do 100%, można aplikować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste i chłodne miejsce. 
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

*Autorem zdjęcia przedstawiającego orzechy laskowe jest: kirsche222

Opinie o produkcie (1)

26 września 2018

Za krótko stosuję by zauważyć jakieś dobre działanie na skórze trądzikowej. Fajnie nawilża włosy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl