Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 17,90 zł 17.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.05
Data ważności: 2019.07
Kod produktu: MO-00013010P
Pin It

Opis

INCI:  Rosa Canina Seed Oil

 

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

Ze względu na unikalną kompozycję substancji czynnych olej idealnie pasuje jako dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych, przeciwzapalnych i regenerujących skórę starzejącą się i zniszczoną nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).

Wygładza zmarszczki oraz małe blizny, łagodzi podrażnienia, ma działanie przeciwzapalne, ochronne i regenerujące dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, kwasu alfa-linolenowego i witaminy A. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy, a także zapobiega dalszemu ich powstawaniu. Wpływa na redukcję blizn potrądzikowych i przebarwień słonecznych oraz redukuje zniszczone i wypadające włosy. 

 

Zastosowanie Kosmetyki do cery wrażliwej, atopowej, preparaty przeciwstarzeniowe, redukcja blizn, rozstępów, regeneracja zniszczonych włosów.
Zalecane stężenie Może być stosowany bezpośrednio na skórę. 
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, po otwarciu zalecane w lodówce.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

*Autorem zdjęcia owoców dzikiej róży jest: antkevyv

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl