Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny

Oleje
9.9
PLN
Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny
Olej z pestek jabłka nierafinowany, organiczny 1 0
instore_only
Dostępność:
spodziewana dostawa
Cena: 9,90 zł
Cena netto: 8,05 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

MO-00085010

Data ważności:
2017.05

INCI:  Pyrus Malus (Apple) Seed Oil 

Olej z nasion jabłek nierafinowany, organiczny uważany jest za rewolucyjny składnik stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych, nawilżających i rewitalizujących. Jego zdolność zmiękczania skóry dogłębnie ją nawilża i dodatkowo chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Wspiera odnowę komórkową skóry oraz posiada zdolność zwiększania syntezy kolagenu. Zawarte w nim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe pomagają w ochronie skóry, łagodzą stany zapalne oraz działają kondycjonująco na włosy. Olej z nasion jabłek bogaty jest w fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Ponadto zawarta w nim naturalna siarka czyni go skutecznym w leczeniu problemów skórnych takich jak: trądzik czy łuszczyca.   

Nierafinowany ojej tłoczony na zimno z (pestek) nasion jabłek charakteryzuje naturalnym, bardzo przyjemnym zapachem marcepanowu. Jest jednym z najbardziej stabilnych olejów tłoczonych na zimno, zawiera dużą ilość kwasu linolowego (ok. 63%) i kwasu oleinowego (ok. 39%). 

Olej z nasion jabłek doskonale odżywia włosy. Zatrzymuje ich wypadanie wzmacniając je od środka, nadaje im miękkości i połysku. Olej z nasion jabłek może być stosowany zarówno w kremach i olejkach do twarzy jak i w szamponach i odżywkach do włosów i paznokci. Dodatkowo olej z nasion jabłek użyty w kremach i serach pod oczy pomaga likwidować cienie pod oczami, dzięki zawartości taniny.

Olej można stosować zarówno jako składnik aktywny w kosmetykach jak i aplikować go bezpośrednio na skórę lub włosy. Bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia „tłustości”. Polecany dla każdego rodzaju skóry, w szczególności dla skóry suchej, dojrzałej, zmęczonej oraz trądzikowej.

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie W kosmetyce: kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz cery suchej, wrażliwej, trądzikowej, produkty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100% bezpośrednio na skórę, w formulacjach kosmetycznych 0,5 do 5%.
Przechowywanie W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni skónecznych, temp. do 21 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

Opinie o produkcie (1)

Monika D.
23 marca 2016

fajny olejek , używam pod oczy


Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl