Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Olej z pestek malin nierafinowany

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2025.03
Kod produktu: MO-00026010

Opis

INCI:  Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

 

Olej z pestek malin nierafinownay otrzymuje się z ziaren malin metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3 i omega 6). Ponadto zawiera wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu oraz kwasu elagowego o właściwościach przeciwrakowych. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran oraz działa przeciwzaskórnikowo.

Olej ten jest idealny dla skóry suchej ze skłonnością do podrażnień i dojrzałej. Poprawia miękkość i gładkość skóry przy jednoczesnym zmniejszeniu utraty wody przez naskórek.

Dzięki niemu skóra zyskuje jędrność - zwiększa się produkcja kolagenu oraz elastyny i tym samym wygładzają się zmarszczki.

Olej zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Można używać go bezpośrednio na skórę - dobrze się wchłania. Co więcej, może być on również stosowany jako dodatek do kosmetyków.

Oleje z pestek malin ma brązowe zabarwienie oraz piękny, olejowy zapach. 

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, masaże.
Zalecane stężenie Do 100%. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   
 
 

Recenzje produktu - Youtube:

Kanał: nieesia25

 

 

 

Kanał: xm4rtynkax20

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Olej z pestek malin nierafinowany

Rodzaj produktu Tłuszcz roślinny 
Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, masaże
Kod produktu MO-00026010
Rekomendowane stężenie Do 100%. Może być stosowany bezpośrednio na skórę
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie
Sposób pakowania

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne

Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W tłuszczach.W wodzie praktycznie nie rozpuszcza się
Układ konserwujący  
Postać żółty, przezroczysty olej o swoistym smaku
pH  
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Olej z pestek malin nierafinownay otrzymuje się z ziaren malin metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3 i omega 6). Ponadto zawiera wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu oraz kwasu elagowego o właściwościach przeciwrakowych. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran oraz działa przeciwzaskórnikowo.

Olej ten jest idealny dla skóry suchej ze skłonnością do podrażnień i dojrzałej. Poprawia miękkość i gładkość skóry przy jednoczesnym zmniejszeniu utraty wody przez naskórek.

Dzięki niemu skóra zyskuje jędrność - zwiększa się produkcja kolagenu oraz elastyny i tym samym wygładzają się zmarszczki.

Olej zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Można używać go bezpośrednio na skórę - dobrze się wchłania. Co więcej, może być on również stosowany jako dodatek do kosmetyków.

Oleje z pestek malin ma brązowe zabarwienie oraz piękny, olejowy zapach

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium