Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 9,60 zł 9.60
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.7525
Data ważności: 2020.11
Kod produktu: MO-00015010P

Opis

INCI:  Oenothera Biennis Seed Oil


Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Działa przeciwzmarszczkowo, likwidując płytkie zmarszczki, wygładza skórę. Ponieważ nie zapycha porów, może być stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń.

Olej z wiesiołka reguluje wilgotność, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych, regeneruje, łagodzi swędzenia oraz poprawia elastyczność skóry.

Zawarty w oleju kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność oraz wpływa na cofanie objawów starzenia się.

Stanowi idealny środek do leczenia dolegliwości skórnych (sucha skóra, podrażnienia, egzema, wypryski, łojotokowe zapalenie skóry, niektóre rodzaje łuszczycy itp.). 

 

Zastosowanie W kosmetyce: formulacje kosmetyczne, masaże, kosmetyki do włosów. 
Zalecane stężenie Do 100%, można aplikować bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Chłodne, zaciemnione miejsce.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

*Autorem zdjęcia wiesiołka jest: Enrico Blasutto



Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (1)

26 września 2018

Bardzo dobry olej do cery trądzikowej. Zmniejsza wypryski i przyspiesza gojenie się skóry.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl