Olej z ziaren maku polnego nierafinowany

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 4,90 zł 4.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.488
Data ważności: 2020.06
Kod produktu: MO-00070010

Opis

INCI: Papaver Rhoeas (Corn Poppy) seed oil 

Olej nierafinowany

Nasiona maku zawierają tłuszcze (40-50%), białka (18-25%), witaminy, sole mineralne. W Polsce i w wielu krajach świata, zwłaszcza w Europie, nasiona maku służą głównie do spożycia i uzyskiwania doskonałego oleju jadalnego; zaś w krajach azjatyckich, a także europejskich mak lekarski uprawia się głównie dla zdobycia opium jako surowca dla przemysłu farmaceutycznego.
Stosowany często w kosmetykach do włosów, gdyż posiada właściwości nawilżające i korzystnie wpływa na ich połysk. Idealny także do produktów antycellulitowych i  ujędrniajacych.  

Olej makowy Z niebieskich ziaren maku leczniczego wytłacza się olej makowy, który polecany jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności wrażliwej. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze oraz regenerujące. Stosowany jest również jako odżywka do włosów, szczególnie tych zniszczonych i pozbawionych blasku. Ponadto olej makowy przyśpiesza gojenie się ran oraz wzmacnia odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników na skórze oraz wzmacnia kruche naczynia krwionośne.

Olej z maku wywiera duży wpływ na cellulit: poprawia morfologię skóry, zmniejszając wygląd „skórki pomarańczowej”.Skóra jest wyraźnie gładsza, a znajdujące się na niej bruzdy są mniej widoczne. Wysmukla oraz poprawia elastyczność i mikrokrążenie.

Właściwości oleju makowego:

• pielęgnuje,

• nawilża,

• odżywia,

• regeneruje,

• wzmacnia odporność,

• zapobiega powstawaniu zaskórników

 

Główne cechy oleju makowego: 

  • naturalny składnik ujędrniający
  • wzbogaca produkty zawierające kofeinę i ich skuteczność 

  • posiada silne działanie antycellulitowe

  • kształtuje sylwetkę

  • doskonały produkt do skóry wrażliwej

 

Stosowanie: tylko do użytku zewnętrznego

 

Zastosowanie dodatek do kremów, balsamów do pielęgnacji ciała i twarzy, oraz składnik odżywek do włosów. Można stosować do olejowania włosów oraz olejków myjących. Do smarowania miejsc problemowych lub zmienionych chorobowo.
Zalecane stężenie Do 100% zalecane do 10% w produktach kosmetycznych.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 st. C.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
    

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (3)

3 maja 2016

Rewelacyjny olej. Wygładza niesamowicie skórę, działa wyraźnie antycellulitowo. Stosuję na pośladki, wmasowując - efekt jest spektakularny.

13 marca 2017

Kocham ten olej. Całkowicie zgadzam się z opisem i opinią, która napisała adria. Pachnie jak makowiec :)

31 maja 2018

Przy masażu mieszanką olejków z dodatkiem makowego czułam właściwości rozgrzewające (większe niż bez tego olejku), więc pobudza krążenie (nie polecam dla osób z cerą naczynkową), co sprawia, że oczyszczanie z dodatkiem tego olejku jest dogłębniejsze, skóra jest też lepiej nawilżona i natłuszczona. Może się sprawdzić przy kuracjach antycellulitowych.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl