Olejek cynamonowy z liści, naturalny

Olejek cynamonowy z kory, naturalny
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 6,90 zł 6.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2023.07
Kod produktu: OE-00029005

Opis

INCI: Cinnamon Leaf Oil

 

Naturalny olejek cynamonowy pozyskuje się z liści cynamonowca metodą destylacji z parą wodną. 

Olejek cynamonowy jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyseptyków. Ma silne właściwości rozgrzewające i ściągające oraz jest cennym składnikiem preparatów przeciwreumatycznych i na kurzajki.

Olejek znajduje zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym - aromatyzowanie leków - w przemyśle kosmetycznym, tytoniowym - aromatyzowanie tytoniu - oraz w przemyśle perfumeryjnym. Jest ważnym składnikiem orientalnych kompozycji perfumeryjnych.

Ze względu na drażniące działanie na skórę w produktach mających kontakt ze skórą IFRA ograniczyła zawartość olejku cynamonowego do 1%. W pozostałych produktach (np. odświeżaczach powietrza) jego zawartość wynosi 5%.

Przed użyciem olejku należy rozprowadzić go w oleju bazowym.

W przypadku wrażliwej skóry może wywoływać podrażnienia.

Tylko do użytku zewnętrznego. Może powodować podrażnienia.

Olejku nie powinny stosować kobiety w ciąży!

 

Sposób pakowania:

- szklane brązowe butelki farmaceutyczne

 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, aromaterapia, masaże.
Zalecane stężenie

Formulacje kosmetyczne: do 1%; inne produkty (np. odświeżacze) do 5%.

Przechowywanie Szczelnie zamknięty w lodówce, chronić przed dziećmi. 
Rozpuszczalność W olejach, alkoholu etylowym.
   

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl