Olejek do twarzy z koenzymem Q10 dla cery trądzikowej, tłustej i łojotokowej - kuracja przeciwstarzeniowa

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 25,90 zł 25.90
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.60666
Kod produktu: GZ-00166025
Pin It

Opis

Oferujemy zestaw do samodzielnego wykonania serum. Zestaw zawiera elementy do łatwego i szybkiego przygotowania kosmetyku w domu.

Olejek do twarzy z koenzymem Q10 to idealne rozwiązanie dla cery dojrzałej, tłustej, trądzikowej, łojotokowej oraz wymagającej regeneracji i walczącej z objawami starzenia się skóry. Stanowi bogactwo antyutleniaczy, wygładza, ujędrnia odżywia i nawilża skórę. Zastosowany kompleks z koenzymem Q10 to źródło antyutleniaczy, zawiera skwalan przedłużający działanie witaminy E, a także źródło witamin, ceramidów oraz białka. Bardzo dobre rozwiązanie jako serum pod maski algowe, glinki i błota oraz idealny produkt do stosowania na noc lub w połączeniu z żelem z kwasem hialuronowym.

Zastosowany kompleks z koenzymem Q10 to unikatowa formulacja substancji aktywnych, dających kompleksową ochronę przed czynnikami utleniającymi (silny antyoksydant) działającymi na lipidy oraz wspierający regenerację witaminy E. Opóźnia efekty starzenia się fibroblastów, wpływa na utrzymanie odpowiedniego poziomu wilgoci naskórka poprzez powstrzymanie degeneracji kwasu hialuronowego, chroni przed skutkami działania promieniowania UVA odpowiedzialnego za rozpad kolagenu.

Olej z nasion słonecznika, otrzymywany poprzez wytłaczanie na zimno, idealnie nadaje się do pielęgnacji cery tłustej i mieszanej, jako jeden z nielicznych olei nie zatyka porów, dodatkowo normalizuje wydzielanie sebum. Omylnie niedoceniany w kosmetyce wzmacnia naturalną barierę ochronną, zmiękcza i regeneruje naskórek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Zawiera kwas linolowy (63%), woski, fosfolipidy (lecytyna), karoteny, witaminę E. Wzmacnia bariery naskórkowe, doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe i przeciwzapalne. 

Olej ze słodkich migdałów pochodzi z nasion słodkiego Migdałowca. To właśnie z nich tłoczy się olej migdałowy o bursztynowej barwie i lekkim, przyjemnym, charakterystycznym zapachu. Należy do najstarszych i jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych, zawiera od 30 do 50%  tłuszczu. Ponadto w sowim składzie posiada także nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT: linolowy (omega-6), oleinowy (omega-9) oraz wyższe kwasy tłuszczowe: palmitynowy i stearynowy. Olej ze słodkich migdałów tłoczony metodą „na zimno" jest bogaty również w witaminy, takie jak: A, B2, E, D, a wysoka zawartość witaminy E sprzyja zmniejszeniu wolnych rodników.

 
Olejowy ekstrakt z rozmarynu ma właściwości antyseptyczne, przyspiesza procesy gojenia się skóry, wzmacnia skórę głowy oraz przyspiesza porost włosów. Właściwości przeciwzapalne kwasu rozmarynowego oparte są na jego efekcie hamowania leukotrienów i wolnych rodników. To także bardzo silny przeciwutleniacz. Hamuje powstawanie wolnych rodników nadtlenkowych, jego działanie przeciwutleniające polega na zdolności zwalczania czynników zewnętrznych przyczyniających się do starzenia się skóry. 
 
Olej z krokosza barwierskiego (olej z ostu) otrzymywany jest z tłoczonych na zimno nasion rośliny jednorocznej. W kosmetyce stosowany jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Znany jest także ze swoich właściwości do usuwania (depilacji ) owłosienia i od lat używany jako naturalny depilator.
 

Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny. 

  

 

Skład zestawu odpowiedniego do przygotowania 25 g olejku:

  • Kompleks z koenzymem Q10 (koenzym Q10, skwalan, witamina E)  – 1 g

  • Olej słonecznikowy – 6 g

  • Olej ze słodkich migdałów nierafinowany – 6 g

  • Olej z krokosza barwierskiego – 6 g

  • Isopropyl myristate - ECOCERT – 1 g

  • Caprylic/Capric Triglyceride ECOCERT – 4,7 g

  • Witamina E – 0,3g

  • Buteleczka na serum (zawiera witaminę E)

  • Naklejka

  • Pipeta

Ilość wszystkich składników zestawu jest dokładnie odmierzona.

 

Wykonanie serum:

  1. Sprawdzenie kompletności posiadanych składników.

  2. Przygotowanie stanowiska pracy z zachowaniem podstawowych zasad higieny.

  3. Do naczynia (zlewki, szklanki) dodajemy po kolei wszystkie składniki w odpowiednio odmierzonej ilości, po czym całość mieszamy, do połączenia się składników. Składniki należy przelewać bardzo dokładnie niemal do ostatniej kropli, nie pozostawiając ich w załączonych opakowaniach. Serum jest gotowe do użycia.

 

Serum przechowujemy w zakresie temperatur pomiędzy 15 st. C a 25 st. C.

Dodatkowo do serum można dodać 1% witaminy E w celu zwiększenia terminu ważności kosmetyku, ale nie jest to konieczne, ponieważ w jego skład wchodzi już witamina E zawarta w olejach oraz w kompleksie z koenzymem Q10.

Sposób pakowania:

- składniki: plastikowe butelki farmaceutyczne, eppendorfy, szklana butelka farmaceutyczna

- cały zestaw: foliowy woreczek strunowy

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl