Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Olejek goździkowy

Dostępność: spodziewana dostawa
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Data ważności: 2025.12
Kod produktu: OE-00016010

Opis

INCI: Oleum eugenia caryophyllus


Naturalny olejek goździkowy pozyskiwany jest z czapetki pachnącej (Syzygium aromaticum), gatunku drzewa z rodziny mirtowatych. Olejek powstaje w kulistych gruczołkach obecnych na wszystkich częściach rośliny. Najcenniejszą olejkodajną jej częścią są pączki kwiatowe. Głównym składnikiem olejku, otrzymywanego metodą destylacji z parą wodną, jest eugenol. Olejek goździkowy z pączków jest jednym z najważniejszych olejków eterycznych, stosowanych do aromatyzowania artykułów spożywczych oraz do wyrobu perfum i kosmetyków.

 

Zastosowanie olejku goździkowego:

 

  • działanie antyseptyczne
  • działa odświeżająco,
  • działanie przeciwświądowe,
  • skuteczny na kaszel
  • działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo
  • niszczy roztocza i pierwotniaki oraz odstrasza pasożyty
  • ma działanie repelencyjne na komary - odstrasza komary
 

AROMATERAPIA - działanie terapeutyczne:


  • masaż - działa przeciwbólowo, rozgrzewająco - zmniejsza bóle reumatyczne, wzmacnia system odpornościowy, stosowany jest jako afrodyzjak.
  • kąpiel - działa przeciwbólowo, rozgrzewająco - zmniejsza bóle reumatyczne, wzmacnia system odpornościowy, stosowany jest jako afrodyzjak.
  • inhalacje i aromatyzacja powietrza - wzmacnia system odpornościowy, stosowany jest jako afrodyzjak
  • ma działanie repelencyjne na komary - odstrasza komary.


W przypadku osób z bardzo wrażliwą skórą olejek może powodować podrażnienia i poparzenia, dlatego należy ostrożnie dozować!

Tylko do użytku zewnętrznego. Może powodować podrażnienia.

Olejku nie powinny stosować kobiety w ciąży!

 

Stosowanie:

Przed użyciem olejek należy rozprowadzić w oleju bazowym.

W przypadku wrażliwej skóry może wywoływać podrażnienia.

 

 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, aromaterapia, masaże.
Zalecane stężenie
  • produkty do twarzy, mleczka do ciała: 3-5 kropli na 10 ml;
  • kominek aromaterapeutyczny: 5-10 kropli;
  • kompres: 5 kropli na pół szklanki wody;
  • masaż aromaterapeutyczny: 2-5 kropli na 10 ml oleju bazowego
Przechowywanie Szczelnie zamknięty w lodówce, chronić przed dziećmi. 
Rozpuszczalność W olejach, alkoholu etylowym.
Termin ważności Podany na opakowaniu.

 

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

 Olejek goździkowy

Rodzaj produktu Surowiec,składnik kosmetyczny
Zastosowanie

Zastosowanie olejku goździkowego:

 

  • działanie antyseptyczne
  • działa odświeżająco,
  • działanie przeciwświądowe,
  • skuteczny na kaszel
  • działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo
  • niszczy roztocza i pierwotniaki oraz odstrasza pasożyty
  • ma działanie repelencyjne na komary - odstrasza komary

AROMATERAPIA - działanie terapeutyczne:

 

  • masaż - działa przeciwbólowo, rozgrzewająco - zmniejsza bóle reumatyczne, wzmacnia system odpornościowy, stosowany jest jako afrodyzjak.
  • kąpiel - działa przeciwbólowo, rozgrzewająco - zmniejsza bóle reumatyczne, wzmacnia system odpornościowy, stosowany jest jako afrodyzjak.
  • inhalacje i aromatyzacja powietrza - wzmacnia system odpornościowy, stosowany jest jako afrodyzjak
  • ma działanie repelencyjne na komary - odstrasza komary
Kod produktu OE-00016010
Rekomendowane stężenie
  • produkty do twarzy, mleczka do ciała: 3-5 kropli na 10 ml;
  • kominek aromaterapeutyczny: 5-10 kropli;
  • kompres: 5 kropli na pół szklanki wody;
  • masaż aromaterapeutyczny: 2-5 kropli na 10 ml oleju bazowego
Przechowywanie Szczelnie zamknięty w lodówce, chronić przed dziećmi
Sposób pakowania Szklane brązowe buteleczki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W olejach, alkoholu etylowym
Układ konserwujący  
Postać Postać:ciecz
pH  
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Oleum eugenia caryophyllus
Informacje dodatkowe  
Opis produktu Naturalny olejek goździkowy pozyskiwany jest z czapetki pachnącej (Syzygium aromaticum), gatunku drzewa z rodziny mirtowatych. Olejek powstaje w kulistych gruczołkach obecnych na wszystkich częściach rośliny. Najcenniejszą olejkodajną jej częścią są pączki kwiatowe. Głównym składnikiem olejku, otrzymywanego metodą destylacji z parą wodną, jest eugenol. Olejek goździkowy z pączków jest jednym z najważniejszych olejków eterycznych, stosowanych do aromatyzowania artykułów spożywczych oraz do wyrobu perfum i kosmetyków
Uwagi  W przypadku osób z bardzo wrażliwą skórą olejek może powodować podrażnienia i poparzenia, dlatego należy ostrożnie dozować!
Przeciwskazania

Tylko do użytku zewnętrznego. Może powodować podrażnienia.

Olejku nie powinny stosować kobiety w ciąży!

Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium