Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olejek z drzewa sandałowego

Olejki eteryczne
9.9
PLN
Olejek z drzewa sandałowego
instore_only
Dostępność:
spodziewana dostawa
Cena: 9,90 zł
Cena netto: 8,05 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 6)
Kod produktu:

OE-00022005

Data ważności:
2018.02

INCI:  Amyris balsamifera oil

Naturalny olejek sandałowy zachodnioindyjski otrzymywany jest z drzewa sandałowca (amyris balsamifera) należy do grupy olejków sandałowych. Zapachowo różni się od najczęściej spotykanego olejku sandałowego wschodnioindyjskiego (santalum album).

Olejek z drzewa sandałowego stosowany jest w wielu zabiegach kosmetycznych, przemyśle spożywczym oraz kosmetykach naturalnych. Olejek sandałowy działa niezwykle kojąco i uspokajająco. Normuje i ogranicza stany zapalne przy egzemach i trądziku. Wygładza suchą i starzejącą się skórę. Stymuluje system odpornościowy. Reguluje czynność układu hormonalnego, korzystnie wpływa na psychikę w okresie przekwitania. Stosowany na skórę, doskonale regeneruje i wspomaga leczenie ran, wrzodów, czyraków, wyprysków oraz innych problemów dermatologicznych. Pozwala łagodzić wszelkie stany zapalne skóry, leczy rany oraz pomaga w redukowaniu blizn, rozstępów oraz plam skórnych.

Pasta na bazie olejku z drzewa sandałowego jest od wieków stosowana, jako doskonała ochrona skóry przed zmianami struktury i kolorytu. Olejek wykazuje takie same właściwości, dzięki którym stanowi cenny składnik wielu kosmetyków naturalnych i organicznych, w tym mydeł, płynów czy kremów pielęgnacyjnych.

Olejek z drzewa sandałowego wspaniale łagodzi i koi stany zapalne oraz podrażnienia skóry, leczy różnego rodzaju infekcje, przyjemnie zmiękcza i odświeża skórę. Aromatyczne właściwości olejku sandałowego pozytywnie wpływają na poprawę pamięci i wspomaganie koncentracji. Przyczynia się on również do łatwiejszego wprowadzenia w stan relaksu i odprężenia. Podobnie jak w przypadku wspomagania pamięci, właściwości aromatyczne olejku z drzewa sandałowego pozwalają zmniejszyć uczucie stresu, lęku i uciążliwego niepokoju. Jego zapach doskonale nastraja i znacznie poprawia koncentrację. Wywołuje również poczucie obowiązku i wzmacnia chęć do działania.

Aromatyczne właściwości olejku z drzewa sandałowego znane są od setek lat, dlatego wykorzystuje się go w wielu perfumach, wodach toaletowych i środkach zapachowych. 

  

Zastosowanie:

Przed użyciem olejek należy rozprowadzić w oleju bazowym.

W przypadku wrażliwej skóry może wywoływać podrażnienia.

Tylko do użytku zewnętrznego. Może powodować podrażnienia.

Olejku nie powinny stosować kobiety w ciąży!

 

Sposób pakowania:

- szklana brązowa butelka farmaceutyczna

 

 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, aromaterapia, masaże.
Zalecane stężenie
  • produkty do twarzy, mleczka do ciała: 3-5 kropli na 10 ml;
  • kominek aromaterapeutyczny: 5-10 kropli;
  • kompres: 5 kropli na pół szklanki wody;
  • masaż aromaterapeutyczny: 2-5 kropli na 10 ml oleju bazowego
Przechowywanie Szczelnie zamknięty w lodówce, chronić przed dziećmi. 
Rozpuszczalność W olejach, alkoholu etylowym.
   

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl