Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Olejek z witaminą C (5%)- kuracja regenerująca: dzika róża, śliwka

Dostępność: wycofany z oferty
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.17058
Data ważności: 2025.07
Kod produktu: KG-00006013

Opis

Kosmetyk wycofany z oferty. Oto nowa i ulepszona wersja tego produktu:

 

 

Olejek z witaminą C (Tetraizopal-mitynian askorbylu) polecany dla cery suchej, wrażliwej i naczynkowej. Łagodzi podrażnienia, głęboko nawilża, ujędrnia oraz delikatnie rozjaśnia. Działa regenerująco, rewitalizująco, przeciwstarzeniowo oraz wybielająco.

Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.

Olej z pestek śliwki tłoczony jest metodą " na zimno ", jest to olej nierafinowany, otrzymany z nasion Śliwki Domowej - Prunus domestica. Łatwo wnika w naskórek, nie pozostawiając tłustej warstwy. Działa nawilżająco i ujędrniająco na usta. Polecany w szczególności do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Stosowany na skórę, pozostawia ją gładką, miękką i jedwabistą. Doskonały olej do masażu ciała a także jako kosmetyk pomagający w utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wysoką zawartość składników odżywczych. 

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek wydobytych z wnętrza dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

Ze względu na unikalną kompozycję substancji czynnych olej idealnie pasuje jako dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych, przeciwzapalnych i regenerujących skórę starzejącą się i zniszczoną nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).

Wygładza zmarszczki oraz małe blizny, łagodzi podrażnienia, ma działanie przeciwzapalne, ochronne i regenerujące dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, kwasu alfa-linolenowego i witaminy A. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy, a także zapobiega dalszemu ich powstawaniu. Wpływa na redukcję blizn potrądzikowych i przebarwień słonecznych oraz redukuje zniszczone i wypadające włosy. 

Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny. 

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.

Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.

Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Składniki (INCI):

Caprylic/ Capric Triglyceride, Prunus Domestica (Plum) Kernel Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Shea Butter Ethyl Esters,  Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate

Przechowywanie:

Serum przechowujemy w zakresie temperatur pomiędzy 15 st. C a 21 st. C.

Naturalne składniki zawarte w formulacji mogą powodować zmiany wyglądu kosmetyku (konsystencja, kolor, zapach, osad)

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Olejek z witaminą C (5%)- kuracja regenerująca: dzika róża, śliwka

Rodzaj produktu Kosmetyk
Rodzaj pielęgnacji Olejek do codziennej pielęgnacji
Kod produktu KG-00006013
Kod EAN 5900718900157
Pojemność 15 ml
Rodzaj opakowania Szklana buteleczka z pipetką
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze pomiędzy 15 st. C a 21 st.C
Data ważności 24 miesiące od daty produkcji
Zużyć w ciągu 6 miesięcy od daty otwarcia
pH  
Stosowanie Stosowanie na skórę twarzy
Jak aplikować Aplikować niewielką ilość na oczyszczoną skórę twarzy
Informacje dodatkowe Nie testowany na zwierzętach,Cruelty-free
Składniki

Składniki (INCI):

Caprylic/ Capric Triglyceride, Prunus Domestica (Plum) Kernel Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Shea Butter Ethyl Esters,  Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate

Opis działania Olejek z witaminą C (Tetraizopal-mitynian askorbylu) polecany dla cery suchej, wrażliwej i naczynkowej. Łagodzi podrażnienia, głęboko nawilża, ujędrnia oraz delikatnie rozjaśnia. Działa regenerująco, rewitalizująco, przeciwstarzeniowo oraz wybielająco.
Opis składników

Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.

Olej z pestek śliwki tłoczony jest metodą " na zimno ", jest to olej nierafinowany, otrzymany z nasion Śliwki Domowej - Prunus domestica. Łatwo wnika w naskórek, nie pozostawiając tłustej warstwy. Działa nawilżająco i ujędrniająco na usta. Polecany w szczególności do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Stosowany na skórę, pozostawia ją gładką, miękką i jedwabistą. Doskonały olej do masażu ciała a także jako kosmetyk pomagający w utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wysoką zawartość składników odżywczych. 

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek wydobytych z wnętrza dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

Ze względu na unikalną kompozycję substancji czynnych olej idealnie pasuje jako dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych, przeciwzapalnych i regenerujących skórę starzejącą się i zniszczoną nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).

Wygładza zmarszczki oraz małe blizny, łagodzi podrażnienia, ma działanie przeciwzapalne, ochronne i regenerujące dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, kwasu alfa-linolenowego i witaminy A. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy, a także zapobiega dalszemu ich powstawaniu. Wpływa na redukcję blizn potrądzikowych i przebarwień słonecznych oraz redukuje zniszczone i wypadające włosy. 

Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny. 

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.

Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.

Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Produkt wegański  
Naturalność  
Przeciwskazania  
Uwagi Naturalne składniki zawarte w formulacji mogą powodować zmiany wyglądu kosmetyku(konsystencja,kolor,zapach,osad)

Produktkarte

Bezeichnung Wir bieten fertiges Kosmetikum zur täglichen Hautpflege an
Art Öl
Art der Hautpflege Öl mit Vitamin C (Ascorbyl-Tetraisopalmitat) ist ein fertiges Serum zur täglichen Pflege aller Hauttypen, insbesondere für trockene, empfindliche Haut und Gefäßhaut empfohlen
Produktcode KG-00006013
EAN-Code 5900718900157
Volumen 15 ml
Verpackung Braune Glasflasche mit Pipette
Aufbewahrung Wir bewahren das Serum im Temperaturbereich zwischen 15 und 21 °C
Gültigkeit Auf dem Produktetikett angegeben
Aufbrauchen innerhalb 6 Monate ab Produktionsdatum
pH  
Anwendung Das Öl soll einmal täglich auf die Gesichtshaut aufgetragen werden
Auftragen Anwendung auf gereinigter Gesichtshaut
Zusätzliche Informationen  
Zusammensetzung

Stabiles Vitamin C in Ölform (Ascorbyl-Tetraisopalmitat) ist ein in Ölen gelöstes, sehr gut durch die Haut absorbiertes Vitamin-C-Derivat, das zum freien Vitamin C umgewandelt wird. Es wird leicht in eine Formulierung eingebracht und dank seiner einzigartigen Form ruft keine Reizungen sogar bei der Anwendung hoher Dosen (auf dem Markt sogar 100-prozentige-Produkte zur lokalen Anwendung) hervor. Es verfügt auch über besondere Haltbarkeit in Bezug auf Licht, Wärme und Oxidation. Es weist multidirektionale, d. h. aufbauende, Anti-Aging- und Bleichwirkung, auf. Es stimuliert die Kollagen-Synthese, aktiviert die Proliferation von Keratinozyten und Fibroblasten, wirkt der Oxidation vom Talg entgegen, schützt die Haut vor der Wirkung der UV-Strahlung und Bildung vom Erythem. Aktuelle Studien zeigen, dass das Produkt die gebildete Altersflecken – starke Verfärbungen – kräftig abbaut.

Das „kaltgepresste“ Pflaumenkernöl ist ein raffiniertes, von den Kernen der Kultur-Pflaume (Prunus domestica) erhaltenes Öl. Es dringt leicht in die Haut ein, ohne einen Fettfilm zu hinterlassen. Es spendet den Lippen die Feuchtigkeit und strafft sie. Empfohlen insbesondere zur Pflege reifer, empfindlicher und trockener Haut. Aufgetragen auf die Haut hinterlässt sie glatt, weich und seidig. Perfektes Öl zur Körpermassage sowie als Kosmetikum, das gesunde Haut erhalten hilft. Zusätzlich besitzt ideale erweichende Eigenschaften und hohen Gehalt an Nährstoffen.

Hagebuttenkernöl wird durch Kaltpressung der Kerne aus dem Inneren der reifen Früchte gewonnen. Es ist eine wichtige Quelle von Vitamin A, E und C sowie Carotinoiden, Flavonoiden, Gerbstoffen und Vitaminen der B-Gruppe, bildet auch eine notwendige Quelle von ungesättigten Fettsäuren. Es wird empfohlen für trockene, empfindliche, reife Haut sowie für platzende Gefäße, hilft auch bei der Behandlung von Akne und Psoriasis.

Wegen einer einzigartigen Kombination von Wirkstoffen eignet sich das Öl ideal als ein Zusatz zu den Anti-Aging-Kosmetika, entzündungshemmenden sowie die alternde und durch übermäßige Aussetzung für die Witterungseinflüsse (Sonne, Frost, Wind) beschädigte Haut regenerierenden Kosmetika.

Es glättet die Falten und kleine Narben, lindert die Reizungen und dank hohem Gehalt an Linolsäure, Alfa-Linolsäure und Vitamin A hat entzündungshemmende, schützende und regenerierende Wirkung. Es reduziert Narben und Dehnungsstreifen sichtbar sowie trägt zur Verhinderung ihrer weiteren Bildung bei. Hagebuttenkernöl beeinflusst die Reduktion von den Aknenarben und den von der Sonne verursachten Hautverfärbungen sowie verringert die Anzahl der beschädigten und ausfallenden Haaren.

Caprylic ist eine Mischung von den aus dem Kokosöl erhaltenen Fettsäuren, die zusammen mit Glycerin der Veresterung unterworfen wird. Es weist die Wasserbindungseigenschaften auf, indem es eine Barriere auf der Hautfläche bildet. Es ist ein Neutralöl, eine perfekt fettende, glättende Substanz, welche die Haut mit einem richtigen Schutz versorgt. Caprylic hinterlässt die Haut weich, geschmeidig und glatt. Es hat auch eine konservierende Wirkung.  Caprylic entsteht infolge der Veresterung mit Glycerin. Wir gewinnen einen gesättigten Ester von der Caprylsäure und Caprinsäure. Es ist ein in den kosmetischen Formulierungen sehr gern angewendetes Mittel wegen seiner Eigenschaften: neutral, farblos, geruchlos sowie stabil und leichtlöslich.

Vitamin E ist häufig als das Elixier der Jugend und Gesundheit angesehen. Es ist einer der Faktoren, welche die Alterungsprozesse der Zellen hemmen und trägt zur Versorgung des Organismus mit Sauerstoff bei. Es beschleunigt die Behandlung von Verbrennungen, glättet die Narben und gestaltet sie geschmeidig sowie sichert sie vor Sonnenstrahlung.

Es schützt die Fettschicht der Epidermis sowie die Steigerung ihrer Weichheit und Elastizität. Caprylic unterstützt die Behandlung von einer seborrhoischen Hautentzündung sowie Akne und der Bildung von Rötungen. Es tritt in vielen pflanzlichen Produkten, z. B. in den Blattgemüsen, rohen Getreidekörnern und Pflanzenölen auf. In großer Menge erscheint es in den Blättern von Minze, Brennnessel, in dem Spinat oder Brokkoli.

Vitamin E ist hochtemperaturbeständig, unempfindlich gegen starke Säuren und Basen, löst sich nicht im Wasser, jedoch unterliegt der Zerstörung durch die Einwirkung vom Licht und Sauerstoff.

Shea Light ist ein ideales Emolliens für jede Art von Cremen, Ölen sowie Lotionen, insbesondere in der Verbindung mit den Feuchtigkeitsbestandteilen. Shea Light arbeitet gut mit vielen aktiven Komponenten zusammen, die in den Gesichtspflege-Cremen und Präparaten wie Serum benutzt werden, so dass es die Vorbereitung der Kosmetika für empfindliche und reife Haut ermöglicht

Wirkung Es lindert die Reizungen, feuchtet tief an, strafft und hellt die Haut zart auf. Das Öl hat stark regenerierende und aufbauende Eigenschaften. Das in ihm enthaltene, stabile Vitamin C (Ascorbyl-Tetraisopalmitat) weist multidirektionale, d. h. aufbauende, Anti-Aging- und Bleichwirkung, auf. Es stimuliert die Kollagen-Synthese, aktiviert die Proliferation von Keratinozyten und Fibroblasten, wirkt der Oxidation vom Talg entgegen, schützt die Haut vor der Wirkung der UV-Strahlung und Bildung vom Erythem sowie hilft die Akne bekämpfen. Pflaumenkernöl verleiht dem Kosmetikum einen zarten Marzipanduft
Bestandteile Caprilic / Capric Triglyceride, Rosa Canina Fruit Oil, Prunus Domestica (Plum) Kernel Oil, Shea Butter Ethyl Esters, Tetrahexyldecyl Ascorbate, dl-α-Tocopheryl Acetate
Veganes Produkt  
Natürliche Komponenten  
Gegenanzeige  
Download  
Bemerkungen In der Formulierung enthaltene natürliche Inhaltsstoffe können das Aussehen des Kosmetikums verändern (Konsistenz, Farbe, Geruch, Sediment) 
Sklep internetowy Shoper Premium