Olejek z witaminą C dla każdego rodzaju cery

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 18,90 zł 18.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.94802
Kod produktu: GZ-00243010

Opis

Oferujemy zestaw do samodzielnego przyrządzenia serum. Zestaw zawiera elementy do łatwego i szybkiego przygotowania kosmetyku w domu.

Olejek z witaminą C (Tetraizopalmitynian askorbylu) to idealne serum do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Bardzo dobrze nawilża i ujędrnia, jednocześnie ją rozjaśniając. Zawarta w olejku witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia oraz wspomaga walkę z trądzikiem.

Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.

Olej ze słodkich migdałów pochodzi z nasion słodkiego Migdałowca. To właśnie z nich tłoczy się olej migdałowy o bursztynowej barwie i lekkim, przyjemnym, charakterystycznym zapachu. Należy do najstarszych i jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych, zawiera od 30 do 50%  tłuszczu. Ponadto w sowim składzie posiada także nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT: linolowy (omega-6), oleinowy (omega-9) oraz wyższe kwasy tłuszczowe: palmitynowy i stearynowy. Olej ze słodkich migdałów tłoczony metodą „na zimno" jest bogaty również w witaminy, takie jak: A, B2, E, D, a wysoka zawartość witaminy E sprzyja zmniejszeniu wolnych rodników.

Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny. 

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.

Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.

Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.

Olej z pestek wiśni tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Posiada wiele cennych składników odżywczych, ze względu na zawartość flawonoidów i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym i zdolności do oczyszczania skóry z martwych komórek znakomicie sprawdza się jako składnik kosmetyków przeciwstarzeniowych i do opalania . Stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie: odżywcze, regenerujące, ochronne i nawilżające. Ponadto poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. Opóźnia powstawanie zmarszczek i wiotczenie skóry. Pozostawia ją nawilżoną, odżywioną i napiętą. Stosowany na włosy odżywia je i dodaje im blasku.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Skład zestawu odpowiedni do przygotowania 10 g serum:

 

Dodatkowe elementy niezawarte w zestawie:

  • brak
 

Wykonanie kremu:

  1. Sprawdzenie kompletności otrzymanego zestawu.

  2. Przygotowanie stanowiska pracy z zachowaniem podstawowych zasad higieny.

  3. Do pojemnika (zlewki, szklanki) wlewamy wszystkie składniki zawarte w zestawie, całość mieszamy do połączenia się skłądników

  4. Następnie uzyskany olejek przelewamy do załączone butelki z ozdobną pipetą.

  5. Olejek jest gotowy do użycia 

 

Stosowanie:

 
Serum aplikować na oczyszczoną i suchą skórę twarzy, można stosować w połączeniu z kwasem hialuronowym lub jako serum pod maskę algową

Przechowywanie:

Serum można przechowywać w temperaturze do 21 °C, ale zalecane jest w lodówce.

Sposób pakowania:

- składniki: plastikowe butelki farmaceutyczne, eppendorfy, 

- cały zestaw: foliowy woreczek strunowy

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl