Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Olejek z witaminą C - kuracja regenerująca: dzika róża, śliwka

Olejki do twarzy
19.9
PLN
Olejek z witaminą C - kuracja regenerująca: dzika róża, śliwka
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 19,90 zł
Cena netto: 16,18 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 1 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 65)
Kod produktu:

KG-00006013

Data ważności:
2017.06

Oferujemy gotowy kosmetyk do codziennej pielęgnacji skóry. 

Olejek z witaminą C (Tetraizopalmitynian askorbylu) to gotowe serum do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności polecany dla cery suchej, wrażliwej i naczynkowej. Łagodzi podrażnienia, głęboko nawilża, ujędrnia oraz delikatnie rozjaśnia. Olejek posiada silne właściwości regenerujące oraz rewitalizujące. Zawarta w nim stabilna witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia oraz wspomaga walkę z trądzikiem. Olej z pestek śliwki nadaje kosmetykowi delikatnego marcepanowego zapachu. 

Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.

Olej z pestek śliwki tłoczony jest metodą " na zimno ", jest to olej nierafinowany, otrzymany z nasion Śliwki Domowej - Prunus domestica. Łatwo wnika w naskórek, nie pozostawiając tłustej warstwy. Działa nawilżająco i ujędrniająco na usta. Polecany w szczególności do skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej. Stosowany na skórę, pozostawia ją gładką, miękką i jedwabistą. Doskonały olej do masażu ciała a także jako kosmetyk pomagający w utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wysoką zawartość składników odżywczych. 

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek wydobytych z wnętrza dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło witamin A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

Ze względu na unikalną kompozycję substancji czynnych olej idealnie pasuje jako dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych, przeciwzapalnych i regenerujących skórę starzejącą się i zniszczoną nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr).

Wygładza zmarszczki oraz małe blizny, łagodzi podrażnienia, ma działanie przeciwzapalne, ochronne i regenerujące dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, kwasu alfa-linolenowego i witaminy A. W widoczny sposób spłyca blizny i rozstępy, a także zapobiega dalszemu ich powstawaniu. Wpływa na redukcję blizn potrądzikowych i przebarwień słonecznych oraz redukuje zniszczone i wypadające włosy. 

Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny. 

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.

Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.

Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Składniki (INCI): Caprilic / Capric Triglyceride, Rosa Canina Fruit Oil, Prunus Domestica (Plum) Kernel Oil, Shea Butter Ethyl Esters,  Tetrahexyldecyl Ascorbate, dl-α-Tocopheryl Acetate

Przechowywanie:

Serum przechowujemy w zakresie temperatur pomiędzy 15 st. C a 21 st. C.

 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl