Olejowy ekstrakt z aloesu 20%

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 3,80 zł 3.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4
Data ważności: 2021.01
Kod produktu: ER-00017010

Opis

INCI: Caprylic / Capric Triglyceride; Medium Chain Triglyceride (MCT) (from Cocos nucifera oil) 80% & Aloe Barbadensis Leaf Extract 20%

 

Olejowy ekstrakt z aloesu to drogocenna substancja o właściwościach nawilżających, zmiękczających, a także łagodzących i bakteriobójczych. Ponadto przyspiesza gojenie się ran, stymuluje komórki do szybszej regeneracji oraz niweluje podrażnienia. Działa także przeciwstarzeniowo. 
 
Olej aloesowy posiada charakterystyczne właściwości przeciwutleniające i dlatego zalecany jest w kosmetykach o działaniu przeciwstarzeniowym dla skóry wrażliwej.
 
Przeciwzapalne działanie oleju wynika z obecności chromenów i steroli, które hamują syntezę prostaglandyn i redukują migrację i filtrację leukocytów i glikoprotein. Ponadto przeciwutleniające substancje obecne we frakcji fenolowej przyczyniają się do łagodzenia zapaleń poprzez redukowanie skutków procesów oksydatywnych zachodzących w uszkodzonych tkankach.
 
Fenolowy związek w aloesie posiada aktywność przeciwutleniającą podobną jest do alfa-tokoferolu. Sterole zawarte w aloesie pomagają w zwalczaniu dolegliwości wpływających na tkankę łączną, dzięki czemu przyspieszają procesy gojenia się ran oraz zdolność do zwiększania biosyntezy kolagenu.
 
Olej aloesowy ma korzystne działanie na zmęczoną, dojrzałą i nadmiernie łuszczącą się skórę, zniszczoną przez szkodliwe czynniki środowiskowe.
 
Aloes jest rośliną wspomagającą regenerację naskórka. Jego silne właściwości nawilżające wpływają na zwiększenie elastyczności i jędrności skóry, jednocześnie odbudowując jej barierę lipidową. Stymuluje fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, przywracając zdrowy oraz młody wygląd dojrzałej i zniszczonej skórze.

Wspomniane wcześniej działanie bakteriobójcze i oczyszczające sprzyja likwidacji stanów zapalnych.

Sposób pakowania:

- szklane, brązowe butelki farmaceutyczne

 

Zastosowanie Preparaty pielęgnacyjne do skóry i włosów. Polecany szczególnie do cery suchej, wrażliwej, starzejącej się oraz skłonnej do podrażnień. Doskonały dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych. 
Zalecane stężenie Od 2% do 100%.
Przechowywanie W temp. pokojowej (w lodówce tężeje).
Rozpuszczalność W olejach.
   


 

Opinie o produkcie (2)

13 listopada 2013

DZIEWCZYNY, DO TEJ PORY UZYWALAM TYLKO SKWALAN, A TEN PRODUKT TO MIOD NA MOJA SUCHA PONAD 50-CIO LETNIA TWARZ SUPER SUPER POLECAM UZYLAM GO PO SERUM ZAMIAST KREMU

10 czerwca 2014

Jego opis niezbyt odpowiada mojej cerze, więc być może dlatego słabo się u mnie wchłania. Ale pewne jest, że świetnie goi wypryski i ranki - już drugiego dnia zauważyłam zmniejszenie zaczerwienienia. Jeśli ktoś ma z tym problem, to polecam!

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl