Papaina

zdjecie-papaina.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 17,40 zł 17.40
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Data ważności: 2022.08
Kod produktu: SA-00043005

Opis

INCI: Papain

Papina to polipeptyd będący naturalnym enzymem znajdujący w owocach papai. Dzięki cennym właściwościom, w przemyśle kosmetycznym jest wykorzystywana jako składnik pełniący funkcje peelingującą, nawilżającą oraz rozjaśniającą. W kosmetykach do włosów działa kondycjonująco, może stanowić także dodatek do past do zębów. Idealny dodatek do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, mającym na celu przywrócenie blasku oraz świeżość skóry.

 

 

Działanie papainy:

- jako łagodny peeling, papaina działa na starzejący się naskórek, rozkłada starzejące się komórki, złuszcza i wybiela.

- hydrolizat nawilżający papainy może tworzyć błonę pochodną aminokwasów na skórze i włosach oraz utrzymywać wilgotność skóry i włosów przez długi czas. W międzyczasie wspomaga również wchłanianie innych substancji funkcjonalnych zawartych w produktach do pielęgnacji skóry i włosów.

- papaina może również przeciwdziałać trądzikowi, poprzez oczyszczanie oraz odblokowywanie porów.

- może być stosowana w produktach do wybielania zębów, bezpiecznie usuwa pozostałości białka na zębach.

 
  ZASTOSOWANIE Formulacje

– produkty do twarzy: peelingi, maski, sera, kremy, toniki.

– produkty do włosów (odżywki i maski) oraz produkty myjące.

 ZALECANE STĘŻENIE W produktach kosmetycznych do codziennej pielęgnacji zalecane stężenie od 0,01% do 0,5%.
 PRZECHOWYWANIE 2-8 st.C chronić przed światłem i wilgocią
 ROZPUSZCZALNOŚĆ Produkt rozpuszczalny w wodzie. Podczas wprowadzania do formulacji można podgrzewać do 40 st. C
 STABILNOŚĆ Zakres stabilności w pH od 4 do 7, w zależności od rodzaju kosmetyku

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl