Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Stabilna witamina C - rozpuszczalna w wodzie

Witaminy
5.5
PLN
Stabilna witamina C - rozpuszczalna w wodzie
Stabiln a witamina C - rozpuszczalna w wodzie
  • nowość
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 5,50 zł
Cena netto: 4,47 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 20)
Kod produktu:

WT-00010001

Data ważności:
2019.06

INCI: 3- O – Ethyl ascorbic acid

Witamina C ma wpływ na prawidłowy rozkład barwnika w skórze, uczestniczy w syntezie kolagenu, co pozwala jej nadawać skórze elastyczności, sprężystości i gładkości. Nasza propozycja to produkt nowej generacji o udokumentowanym działaniu. Proponowana forma witaminy C wykazuje szeroką skuteczność w nowoczesnych kosmetykach. Wpływa zarówno na koloryt skóry, pobudza ją do syntezy kolagenu oraz chroni przed działaniem wolnych rodników. To także silny antyoksydant. Nasz produkt to bardzo stabilna forma witaminy C rozpuszczalna w wodzie, o niskiej masie cząsteczkowej co za tym idzie dużym stężeniu czystej witaminy w preparacie. D ziała w niskich pH, zwiększając swoją stabilność.

Właściwości produktu:

- rozjaśniania skórę w sposób efektywny i stabilny

- redukuje przebarwienia oraz wyrównuje koloryt skóry

- pobudza skórę do syntezy kolagenu

- chroni skórę przed fotostarzeniem się

- silny antyoksydant, chroni skórę przed działaniem wolnych rodników

- chroni DNA

- skuteczna już przy stężeniu kilku procent w formulacji.

- wykazuje dzianie antypollution (związane z zanieczyszczeniem środowiska)

- Chroni skórę przed działanim dymu papierosowego oraz promieniowania UV .

Jest antyoksydantem (przeciwutleniaczem), spowalnia procesy starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Wyrównuje koloryt skóry oraz rozjaśnia plamy i przebarwienia. Po przejściu przez naskórek stymuluje syntezę kolagenu i hamuje destrukcję włókien kolagenowych, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia. Wykazuje ochronny wpływ w stosunku do promieniowania UVA i UVB. Ma również korzystne działanie na skórę po opalaniu, gdyż posiada silne właściwości redukujące wolne rodniki, które chronią keratynocyty przed szkodliwym działaniem promieniowania UVA, a także przyśpiesza gojenie oparzeń.

Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cer dojrzałych, zwiotczałej oraz wymagającej regeneracji. W preparatach redukujących przebarwienia oraz kosmetykach plażowych a także kosmetykach mających za zadanie chronić skórę przed zanieczyszczaniem środowiska, klimatyzacją, smogiem

Zalecana także do stosowania w kosmetykach na noc. 

Podstawowe wskazania do stosowania witaminy C :

  • zmarszczki - regularne stosowanie może doprowadzić nawet do całkowitego zniwelowania płytkich zmarszczek;

  • zmiany naczyniowe - zmniejsza rumień;

  • reakcje zapalne m.in. trądzik;

  • reakcje uczuleniowe;

  • przebarwienia powstałe przede wszystkim w wyniku nadmiernej ekspozycji na światło słoneczne;

  • uzupełnienie leczenia kwasem retinowym lub AHA;

  • kondycjonowanie skóry przed i po dermabrazji laserowej i wszelkiego rodzaju peelingach chemicznych  -przyspieszenie procesów regeneracyjnych, utrwalenie efektu zabiegu; 

  • uczestniczy w procesach metabolicznych jako substancja przenosząca elektrony;

  • współdziała w biosyntezie kolagenu, przyspiesza proces gojenia się ran i zrastania kości;

  • uczestniczy w regeneracji witaminy E;

  • jako silny reduktor przeciwdziała procesowi utleniania wywołanemu przez wolne rodniki;

  • podnosi odporność organizmu;

  • ma właściwości bakteriostatyczne, a nawet bakteriobójcze w stosunku do niektórych drobnoustrojów chorobotwórczych.

Stabilność:

Nie należy jej podgrzewać. 

 

Zastosowanie

Kremy i emulsje do wszystkich rodzajów cer o właściwościach przeciwstarzeniowych, przeciwutleniających i regenerujących, a także wybielających oraz przeciwtrądzikowych.

Zalecane stężenie Od 4%- 20% w kosmetykach. Skuteczna nawet przy niskich stężeniach. 
Przechowywanie Szczelnie zamknięta w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią. 
Ciężar właściwy 

0,6 g/ml 

Rozpuszczalność Rorozpuszczalna w glicerynie, wodzie, glikolu propylenowym, alkoholu etylowym
 pH  Stabilny w pH od 3,5 do 5,2
 

Sposób pakowania:

- pudełka farmaceutyczne

 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl