Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Stearynian magnezu

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Data ważności: 2025.02
Kod produktu: IN-00021025

Opis

INCI: Magnesium Stearate

 

Stearynian magnezu to organiczny związek chemiczny, sól magnezowa kwasu stearynowego. Białe, nierozpuszczalne w wodzie ciało stałe stosowane, także w mieszaninie z palmitynianem magnezu, w zasypkach dla dzieci oraz jako środek poślizgowy w tabletkach.

W kosmetyce używany jest przy tworzeniu głównie produktów sypkich ale także ma swoje zastosowanie w kremach. Bardzo dobry dodatek w kosmetyce kolorowej (pudry, cienie, podkłady).

Stearynian magnezu zwiększa poślizg kosmetyku, jego przyczepność oraz poprawia jego aplikację zmniejszając jego pylistość.   Zmienia korzystnie konsystencję pudrów, cieni i podkładów. Poprawia krycie oraz wydłuża trwałość makijażu. Sugerowana zawartość procentowa: 5-10%.

 

Zastosowanie

W kosmetyce kolorowej: cienie do powiek oraz brwi, pudry, róże.

Kremy do twarzy i balsamy do ciała. 

Zalecane stężenie Od 5% do 10%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed działaniem światła.
Rozpuszczalność Nierozpuszczalny w wodzie i olejach. W wodzie tworzy zawiesinę. 
 Gęstość nasypowa  0,48 g/cm3
 

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Stearynian magnezu

Rodzaj produktu  
Zastosowanie

W kosmetyce kolorowej: cienie do powiek oraz brwi, pudry, róże.

Kremy do twarzy i balsamy do ciała

Kod produktu IN-00021010
Rekomendowane stężenie Od 5% do 10%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed działaniem światła
Sposób pakowania Plastikowe pojemniki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność Nierozpuszczalny w wodzie i olejach. W wodzie tworzy zawiesinę
Układ konserwujący  
Postać Stała.Przypominająca sól
pH  
Ciężar właściwy 0,48 g/cm3
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Magnesium Stearate
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Stearynian magnezu to organiczny związek chemiczny, sól magnezowa kwasu stearynowego. Białe, nierozpuszczalne w wodzie ciało stałe stosowane, także w mieszaninie z palmitynianem magnezu, w zasypkach dla dzieci oraz jako środek poślizgowy w tabletkach.

W kosmetyce używany jest przy tworzeniu głównie produktów sypkich ale także ma swoje zastosowanie w kremach. Bardzo dobry dodatek w kosmetyce kolorowej (pudry, cienie, podkłady).

Stearynian magnezu zwiększa poślizg kosmetyku, jego przyczepność oraz poprawia jego aplikację zmniejszając jego pylistość.   Zmienia korzystnie konsystencję pudrów, cieni i podkładów. Poprawia krycie oraz wydłuża trwałość makijażu. Sugerowana zawartość procentowa: 5-10%

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium