Stearynian magnezu

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 3,20 zł 3.20
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Data ważności: 2020.01
Kod produktu: IN-00021010
Pin It

Opis

INCI: Magnesium Stearate

 

Stearynian magnezu to organiczny związek chemiczny, sól magnezowa kwasu stearynowego. Białe, nierozpuszczalne w wodzie ciało stałe stosowane, także w mieszaninie z palmitynianem magnezu, w zasypkach dla dzieci oraz jako środek poślizgowy w tabletkach.

W kosmetyce używany jest przy tworzeniu głównie produktów sypkich ale także ma swoje zastosowanie w kremach. Bardzo dobry dodatek w kosmetyce kolorowej (pudry, cienie, podkłady).

Stearynian magnezu zwiększa poślizg kosmetyku, jego przyczepność oraz poprawia jego aplikację zmniejszając jego pylistość.   Zmienia korzystnie konsystencję pudrów, cieni i podkładów. Poprawia krycie oraz wydłuża trwałość makijażu. Sugerowana zawartość procentowa: 5-10%.

 

Zastosowanie

W kosmetyce kolorowej: cienie do powiek oraz brwi, pudry, róże.

Kremy do twarzy i balsamy do ciała. 

Zalecane stężenie Od 5% do 10%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed działaniem światła.
Rozpuszczalność Nierozpuszczalny w wodzie i olejach. W wodzie tworzy zawiesinę. 
 Gęstość nasypowa  0,48 g/cm3
 

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl