Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Suszone liście baobabu - mikronizowane

Substancje aktywne i nawilżające
4.2
PLN
Suszone liście baobabu - mikronizowane
Suszone liście baobabu - mikronizowane 2 4.00334
Suszone liście baobabu - mikronizowane
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 4,20 zł
Cena netto: 3,41 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 12)
Kod produktu:

SA-00021010

Data ważności:
2017.04

INCI:  Adansonia Digitata (100% leaf)

Baobab (Adansonia digitata) to potężne drzewo liściaste o wysokości 20-25 m. Występuje na obszarach sawannowych Afryki i Australii. Jest rośliną długowieczną, dożywa nawet 5000 lat, dlatego określane jest jako afrykańskie „drzewo życia”. Wyciąg z tego drzewa jest bogaty w polisacharydy, minerały, witaminy, białka i flawonoidy. Właściwie z każdej jego części wyodrębnić można dobroczynne składniki wykorzystywane w kosmetyce. 

Proszek z liści baobabu (Adansonia digitata leaf) działa przeciwzapalnie i przeciwutleniająco. Zawiera duże ilości prowitaminy A, wapnia i polisacharydów. Zapewnia doskonałe działanie w walce przeciw pierwszym oznakom starzenia się skóry, działają także przeciwzapalnie. W skład proszku wchodzą całe liście z dzrewa baobabu, suszone a następnie mikronizowane w niskiej temperaturze. 

W skład proszku wchodzą całe liście z dzrewa baobabu, suszone a następnie mikronizowane w niskiej temperaturze.

Zastosowanie w kosmetyce:

  • maski do twarzy
  • mydła
  • kąpiele ziołowe
  • Sproszkowane odświeżacze powietrza o działaniu przeciwbakteryjnym
  • Preparaty po goleniu
  • działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne
Stosowany m.in. w pudrach i kremach zmniejsza widoczność naczynek i zaczerwienień. 

Ostatnie badania wykazały, że liście Baobabu mają wyraźną aktywność przeciwutleniającą, zapobiegają i zwalczają powstawanie wolnych rodników.

 

Zastosowanie Szampony, balsamy, kosmetyki, kremy, emulsje, toniki. Kosmetyka kolorowa (pudry, podkłady), maski na twarz i ciało
Zalecane stężenie

Od 1% do 100 %

Przechowywanie W temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięte opakowanie, chronić przed wilgocią i światłem.
Rozpuszczalność W wodzie i olejach
   


Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne


Produkt został użyty w recepturach:
 

1. Puder mineralny średnio kryjący dla cery naczynkowej z liśćmi baobabu.


Opinie o produkcie (2)

LUDMIŁA KISIAŁA
15 stycznia 2014

Liście mieszam mniej wiecej w proporcji 1/2 z pudrem bambusowym. Mieszanka jest lekko zielona ale absolutnie niewidoczna na twarzy. Jest to pierwszy puder, który nie przesusza mojej cery anie nie podkreśla suchych skórek! rewelacja!


Karolina
13 czerwca 2016

Trochę szkoda, że nie jest to jednolity proszek ale jako dodatek do pudru bambusowego sprawdza sie idealnie, zaróżowienia są mniej widoczne.

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl