Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Wosk pszczeli żółty naturalny

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,90 zł 3.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.4
Data ważności: 2025.06
Kod produktu: IN-00030030

Opis

INCI:  Cera flava

 

Naturalny żółty wosk pszczeli otrzymany z plastrów miodu. Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny film. Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki i podkłady. Dodatkowo stosowany w mydłach, balsamach do ciała i ust, świecach oraz kremach. 

Wosk pszczeli w kosmetyce pełni ważną rolę - a to dzięki silnie odżywczym substancjom ma działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry. Uelastycznia i zmiękcza ją oraz nie pozwala na utratę wody przez naskórek. 

Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.

Wosk pszczeli używany jest również w produkcji plastrów do depilacji.

W pielgnacji włosów nadaje im wspaniały, olśniewający połysk. Pomaga podkreślić kształt loków i fal, wygładzić rozdwajające się końcówki. 

 
Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, balsamy, błyszczyki, pomadki, podkłady.
Zalecane stężenie W kosmetyce kolorowej do 20%. W emulsjach i kremach zalecane do 4%.
Przechowywanie W temperaturze pokojowej. 
Rozpuszczalność W tłuszczach. Temp. topnienia 61- 67ºC
   

 

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Wosk pszczeli żółty naturalny

Rodzaj produktu  
Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, balsamy, błyszczyki, pomadki, podkłady
Kod produktu IN-00030030
Rekomendowane stężenie W kosmetyce kolorowej do 20%. W emulsjach i kremach zalecane do 4%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej
Sposób pakowania  
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W tłuszczach. Temp. topnienia 61- 67ºC
Układ konserwujący  
Postać  
pH  
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Cera flava
Informacje dodatkowe  
Opis produktu Naturalny żółty wosk pszczeli otrzymany z plastrów miodu. Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny filtr.Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki i podkłady. Dodatkowo stosowany w mydłach, balsamach do ciała i ust, świecach oraz kremach. 

Wosk pszczeli w kosmetyce pełni ważną rolę - a to dzięki silnie odżywczym substancjom ma działanie natłuszczające, ochronne i zapobiega wysuszaniu skóry. Uelastycznia i zmiękcza ją oraz nie pozwala na utratę wody przez naskórek. 

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury

Dodawany do kremów i balsamów sprawia, że łatwiej się rozprowadzają i pozostawiają ochronny filtr na skórze.

Wosk pszczeli używany jest również w produkcji plastrów do depilacji.

W pielgnacji włosów nadaje im wspaniały, olśniewający połysk. Pomaga podkreślić kształt loków i fal, wygładzić rozdwajające się końcówki

Sklep internetowy Shoper Premium