Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

Złoty balsam do ciała

Balsamy do ciała
29.9
PLN
Złoty balsam do ciała
Złoty balsam do ciała
  • nowość
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 29,90 zł
Cena netto: 24,31 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 2 pkt [?]

Oferujemy zestaw do samodzielnego wykonania kompozycji maseł. Zestaw zawiera elementy do łatwego i szybkiego przygotowania kosmetyku w domu.

Złoty balsam o propozycja zarówno przed jak i po opalaniu. Pielęgnuje każdy rodzaj skóry a w szczególności narażonej na działanie promieni słonecznych. Regeneruje, nawilża, odżywia oraz nadaje skórze piękny złotawy połysk, podkreślając zdrową opaleniznę. Pomaga przywrócić odpowiedni poziom nawilżenia skóry, jednocześnie ma działanie kondycjonujące. Chroni skórę przed działaniem promieniowania oraz łagodzi poparzenia słoneczne.

Balsam to także kompozycja maseł  ma bardzo delikatną konsystencję (zbliżoną do balsamu). Idealnie się rozprowadza i szybko wchłania pozostawiając skórę w doskonałej kondycji. Z powodzeniem może być stosowana jako balsam po opalaniu, wspomagający regenerację naskórka oraz łagodzący poparzenia słoneczne. Produkt dedykowany szczególnie do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się i wymagającej regeneracji oraz intensywnego nawilżenia. Z powodzeniem może być jednak stosowany do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Złoty pigment nadaje skórze połysku oraz poprawia jej koloryt.

 

Masło kakaowe to bogactwo witamin, potasu, magnezu, wapnia, żelaza oraz kwasu oleinowego, dzięki któremu rewelacyjnie regeneruje i nawilża skórę. Ponadto zawarte w nim naturalne antyutleniacze neutralizują działanie wolnych rodników niszczących skórę. Charakteryzuje się całkowitą zgodnością ze skórą, co oznacza, iż składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę. Masło kakaowe może być z powodzeniem stosowane do skóry dojrzałej, gdyż doskonale wspomaga eliminację zmarszczek, dodając skórze gładkości i blasku.

Masło żurawinowe na bazie masła shea oraz oleju jojoba, jest doskonałym produktem do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności skóry suchej, szorstkiej i wymagającej odżywienia oraz intensywnej regeneracji. Polecane także do stosowania jako produkt zapobiegający powstawaniu rozstępów oraz przy chorobowych zmianach skórnych tj. łuszczyca. Masło głęboko nawilża, wygładza i odżywia skórę oraz działa na nią łagodząco i kojąco. Dodatkowo masło posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny oraz chroni skórę przed wolnymi rodnikami. Dodatkowo jego silne działanie antyoksydacyjne wspomaga walkę ze zmarszczkami, nadając skórze blasku i miękkości. Wygładza ją, uelastycznia oraz nawadnia, hamując przy tym procesy jej starzenia.

Olej kokosowy to idealny produkt dla skóry suchej i łuszczącej się. Nawilża, pozostawiając ją gładką i odpowiednio naprężoną. Świeża pulpa jest bogatym źródłem zarówno nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas oleinowy i linolowy), jak i nasyconych kwasów. Zawiera od 35 do 40% tłuszczów, 10% protein i 50% wody. Jest bardzo dobrym emolientem – łagodzi uczucie suchości, szorstkości, pieczenia oraz zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się skóry suchej, a także pomaga przywrócić właściwy poziom nawilżenia skóry suchej.

Proteiny zbożowe mają właściwości filmotwórcze, które wynikają ze składu aminokwasów, mających higroskopijną naturę i pomagających w utrzymaniu odpowiedniego poziomu nawilżenia skóry, pozostawiając jednocześnie przyjemne odczucie.

Mleczko pszczele jest naturalnym produktem o wysokiej zawartości składników odżywiających skórę. Poprawia ono metabolizm skóry i opóźnia jej starzenie. To jedno z największych źródeł aminokwasów w świecie zwierzęcym, zwiększa odporność skóry, poprawia jej kondycję, chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się oraz działaniem czynników atmosferycznych. Działanie kondycjonujące mleczka pszczelego wynika z zawartych w nim protein, węglowodanów i witamin. Węglowodany zawarte w mleczku zapobiegają utracie wody, tworząc na powierzchni skóry ochronny film, zmniejszający transepidermalną utratę wody. Witamina B5 zawarta w mleczku działa jak przeciwutleniacz: redukuje podrażnienia, sprzyja gojeniu się ran i utrzymuje równowagę skórną. Witamina C (kwas askorbinowy) chroni skórę przed szkodliwym, oksydacyjnym działaniem wolnych rodników.

Olej z avocado jest bogaty w witaminy A, B, E, H, K, PP, F, stanowi źródło aminokwasów, protein i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty w nim skwalen (składnik ludzkiego serum) posiada właściwości antyzapalne i antygrzybiczne, natomiast chlorofil (nadający owocu zieloną barwę) również działa antyzapalnie oraz łagodząco.

 

Zawarta w zestawie kompozycja zapachowa pozostawia na skórze na długi czas przyjemny waniliowy aromat.

 

Skład zestawu odpowiedni do przygotowania 100 g/ 200 g kompozycji:

 
FAZA A
  • Olej kokosowy – 10 g/ 20 g

  • Masło kakaowe – 10 g/ 20 g
  • Masło żurawinowe – 10 g/ 20 g

  • Olej avocado – 14 g/ 28 g

  • Baza emulgatorowa – 5 g/ 10 g

 

FAZA B

  • Woda – 35 g/70 g

  • Konserwant – 1 g/2 g

 

FAZA C

  • Proteiny zbożowe – 5 g/10 g

  • Mleczko pszczele – 5 g/10 g

  • złoty pigment (yellow gold) – 5 g/10 g

  • Olejek grejpfrutowy– 0,3 g/0,5 g

  • Szpatułka

  • Pipeta

  • Naklejka

  • Pudełko na balsam

Ilość wszystkich składników zestawu jest dokładnie odmierzona. Zestaw nie zawiera wody (hydrolatu).

 

Dodatkowe elementy niezawarte w zestawie:

  • Woda : 35ml lub 75ml odmierzyć załączona pipetą lub naczyniem miarowym.

 

Wykonanie masła:

  1. Sprawdzenie kompletności otrzymanego zestawu.

  2. Przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z zachowaniem podstawowych zasad higieny.

  3. W jednym naczyniu (szklance lub zlewce) umieszczamy składniki fazy A, a w drugim naczyniu składniki fazy B, następnie umieszczamy je w łaźni wodnej (np. stawiamy garnek na palnik i podgrzewamy).

  4. Całość podgrzewamy do temperatury ok. 70 °C, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się składników. Potrwa to około 10 do 15 minut.

  5. Następnie wyciągamy naczynia z łaźni wodnej i intensywne mieszając, do fazy A (tłustej) dodajemy fazę B. Po połączeniu faz mieszamy przez co najmniej 5 minuty do zgęstnienia otrzymanego produktu. Do mieszania najlepiej użyć miksera lub blendera.

  6. Odstawiamy do ostygnięcia.

  7. Po ostygnięciu do otrzymanego balsamu dodajemy proteiny zbożowe, mleczko pszczele oraz pozostałą część wody lub wybrany hydrolat, po czym całość mieszamy do połączenia się produktów.

  8. Na koniec dodajemy kompozycję waniliową. Całość mieszamy. Otrzymane masło odstawiamy na co najmniej 12 h do lodówki.

  9. Na drugi dzień produkt jest gotowy do użycia.

 

Przechowywanie:

Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej do 21 °C (wskazana lodówka).

 

Sposób pakowania:

- składniki: plastikowe butelki i pojemniki farmaceutyczne, eppendorfy, woreczki strunowe

- cały zestaw: foliowy woreczek strunowy

 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl