do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron
Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron wytłaczany jest metodą na zimno z rozdrobnionych pestek rośliny. Olej jest bardzo dobrym emolientem. Intensywnie nawilża skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy. Poprawia jej kondycję, regeneruje i odżywia poprawiając jej kondycję, elastyczność i miękkość. Łagodzi podrażnienia, poprawia napięcie skóry tworząc na niej warstwę ochronną. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,30 zł

Kompleks z kwasem hialuronowym niskocząsteczkowym - liposom

Kompleks z kwasem hialuronowym niskocząsteczkowym - liposom
Kompleks z kwasem hialuronowym niskocząsteczkowym - liposom

Kompleks z kwasem hialuronowym to związek kwasu hialuronowego o bardzo niskiej masie cząsteczkowej, zamknięty w specjalnym nośniku transportującym go do głębokich warstw skóry właściwej (średnio 1000 Daltonów). Podczas penetracji głębokich warstw skóry pobudza ją do syntezy kwasu hialuronowego, będącego odpowiedzialnym za odpowiednie zatrzymanie wody zarówno w tkance łącznej (a więc odpowiedzialny za głębokie nawilżenie), jak i w jej górnych warstwach, zapobiegając jej utracie w naskórku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Olejek eteryczny bergamotowy

Olejek eteryczny bergamotowy
Olejek eteryczny bergamotowy

Olejek zapachowy bergamotowy jest wyciskany ze skórek hiszpańskich owoców bergamotki. Ma świeży orzeźwiający zapach i znany w szczególności z aromatyzowania herbaty Earl Grey. Działa łagodząco na  liszaje, wrzody, trądzik, łojotok, rany i skaleczenia, nieprzyjemny zapach skóry, nieświeży zapach z ust.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,90 zł

Olej (macerat) z jagód goji

Olej (macerat) z jagód goji
Olej (macerat) z jagód goji

Olej (macerat) z jagód goji. Jagody goji to nazwa handlowa owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) oraz kolcowoju pospolitego (Lycium barbarum). Posiadają szczególne właściwości regenerujące i przeciwstarzeniowe. Redukują drobne zmarszczki wzmacniają strukturę twarzy i poprawiają jej jędrność i napięcie. Olej z jagód goji jest idealnym produktem do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych. Doskonale je odżywia i regeneruje.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,40 zł

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą
Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny w butelce z ozdobną pipetą

Kolagen jako aktywny składnik preparatów kosmetycznych spełnia funkcję naturalnego środka nawilżającego skórę, jednocześnie mając istotny wpływ na jej ochronę przed procesami starzenia się. Dodatek elastyny, która w organizmie ludzkim występuje razem z kolagenem, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry. Preparaty przeznaczone są głównie do pielęgnacji skóry wieku dojrzałego, skóry zmęczonej lub przesuszonej nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych i wody.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Olej z pestek jeżyn nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek jeżyn nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek jeżyn nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek jeżyn nierafinownay ma silne działanie przeciwutleniające oraz stymuluje krążenie krwi. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne, a także reguluje TEWL i barierę skórną. Reguluje wydzielanie sebum. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej i starzejącej się oraz z niedoskonałościami i trądzikowej. To bogate źródło witaminy C, bardzo dobrze przyswajalnej przez skórę, będącej dla niej bezcennym eliksirem. Bardzo dobry produkt do pielęgnacji skóry delikatnej oraz pod oczami. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 11,90 zł

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna. Substancja aktywna, mająca postać jasno-żółtego płynu. Bezzapachowa. Rozpuszczalna w wodzie, stabilna w zakresie pH = 5.0 - 11.0. Posiada działanie antybakteryjne, antytrądzikowe i regulujące sebum - zmniejsza ilość mikroziarniaków i wewnątrzmieszkowych bakterii propionowych oraz redukuje wolne kwasy tłuszczowe w sebum skóry, nie zmniejszając zarówno jakości, jak i składu sebum lub morfologii gruczołów łojowych. Azeloglicyna używana jest do leczenia zwiększonej pigmentacji skóry wynikającej ze wzrostu aktywności lub nadmiernego działania melanocytów. Obejmuje to malanodermę, piegi złośliwe i nadmierna pigmentację fotochemiczną. Uważana jest za za konkurencyjny i odwracalny inhibitor tyrozynazy, która jest kluczowym enzymem w elanogenezie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,40 zł

Olej z pestek jeżyn nierafinowany

Olej z pestek jeżyn nierafinowany
Olej z pestek jeżyn nierafinowany

Olej z pestek jeżyn nierafinownay ma silne działanie przeciwutleniające oraz stymuluje krążenie krwi. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne, a także reguluje TEWL i barierę skórną. Reguluje wydzielanie sebum. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej i starzejącej się oraz z niedoskonałościami i trądzikowej. To bogate źródło witaminy C, bardzo dobrze przyswajalnej przez skórę, będącej dla niej bezcennym eliksirem. Bardzo dobry produkt do pielęgnacji skóry delikatnej oraz pod oczami. 

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,90 zł

Guma ksantanowa

Guma ksantanowa
Guma ksantanowa

Guma ksantanowa to polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego. Otrzymuje się ją przez fermentację substratu węglowodanego przez bakterie Xanthomonas campestris. To doskonały hydrokoloid nadający wyrobom odpowiednią gęstość i stabilność. Roztwory ksantanu mają wysoką lepkość i są znakomitym surowcem do produkcji zawiesin. Guma ksantanowa wykazuje się kompatybilnością w stosunku do polisacharydów roślinnych, lipidów, protein, detergentów i olejków eterycznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,50 zł

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny

Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny
Kolagen hydrolizowany z dodatkiem elastyny

Kolagen jako aktywny składnik preparatów kosmetycznych spełnia funkcję naturalnego środka nawilżającego skórę, jednocześnie mając istotny wpływ na jej ochronę przed procesami starzenia się. Dodatek elastyny, która w organizmie ludzkim występuje razem z kolagenem, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry. Preparaty przeznaczone są głównie do pielęgnacji skóry wieku dojrzałego, skóry zmęczonej lub przesuszonej nadmiernym działaniem czynników atmosferycznych i wody.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,90 zł

Jedwab sproszkowany

Jedwab sproszkowany
Jedwab sproszkowany

Jedwab sproszkowany to proteina mająca ogromne podobieństwo do protein występujących w skórze i włosach. Jest otrzymywany ze sproszkowania czystej fibroiny (główny składnik budulcowy naturalnych włókien jedwabiu). Zatrzymuje wilgoć oraz oleje, redukując efekt świecenia się, czyni skórę miękka i jedwabiście gładką, zwiększając jej elastyczność oraz odpowiednie napięcie.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,60 zł

Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów głogu dwuszyjkowego - ECOCERT

Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów głogu dwuszyjkowego - ECOCERT
Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów głogu dwuszyjkowego - ECOCERT

Hydrolat z kwiatów głogu. Jego zbawienne działanie polega na wnikaniu substancji leczniczych (głównie flawonoidów) do naczyń krwionośnych przyspieszając w ten sposób metabolizm skóry. Polecany jest w szczególności dla cery wrażliwej i naczynkowej. Posiada działanie kojące i uspokajające. Doskonały jako składnik kosmetyków do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych oraz ze skłonnością do łupieżu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,70 zł

Woda kwiatowa (hydrolat) z rozmarynu - ECOCERT

Woda kwiatowa (hydrolat) z rozmarynu - ECOCERT
Woda kwiatowa (hydrolat) z rozmarynu - ECOCERT

Hydrolat z rozmarynu ma właściwości antyseptyczne, przyspieszające procesy gojenia, wzmacniające skórę głowy, przyspieszające porost włosów oraz zwalczające łupież. Działa regenerująco i antyseptycznie. Idealny produkt do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej oraz łojotokowej, a także normalnej.  

 

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 7,90 zł

Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany

Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany
Olej lniany zimnotłoczony nierafinowany

Olej lniany - należący do grupy olejów tłustych schnących - otrzymywany jest w procesie mechanicznego tłoczenia na zimno małych, brązowych nasion lnu zwyczajnego. Przeznaczony dla skóry tłustej, pękającej, skłonnej do zapaleń. Zastosowany na skórę działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo. Pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, rozmiękcza strupy, przyśpiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników. Znakomity do pielęgnacji skóry i warg. Okłady z ciepłego oleju lnianego polecane są na duże i bolesne zmiany trądzikowe.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy nierafinowany
Olej sezamowy nierafinowany

Olej sezamowy - tłoczony na zimno - otrzymywany jest, jak sama nazwa wskazuje, z nasion tej rośliny. Ma od jasno- po ciemnożółty do brązowego kolor. Stosowany w preparatach przeznaczonych dla skóry suchej, mieszanej, dojrzałej, źle ukrwionej i wrażliwej. Używany jest także w kosmetykach przeciwsłonecznych (posiada naturalny współczynnik ochronny przed słońcem ok. 3-4), w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, oczyszczające (odtrutkowe) oraz reguluje pracę gruczołów łojowych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,90 zł

WITAMINA B5 (D-PANTENOL) - 75%

WITAMINA B5 (D-PANTENOL) - 75%
WITAMINA B5 (D-PANTENOL) - 75%

D-Pantenol to inaczej zwana prowitamina B5, która po wniknięciu w skore przekształca się w witaminę B5. Jest niezbędnym składnikiem do prawidłowego funkcjonowania naszej skóry a jej niedobór objawia się nadmiernym łuszczeniem naskórka, rogowaceniem i depigmentacją.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,40 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl