Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel w ozdobnej butelce z pipetą
Cena: 18,90 zł
szt.
Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel w ozdobnej butelce z pipetą

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne.

Dla sprawdzenia bezpieczeństwa produkt został poddany badaniom dermatologicznym i mikrobiologicznym.

Potrójny kwas hialuronowy 1,5% jest mieszanką trzech kwasów hialuronowych, każdy o różnej masie cząsteczkowej:

0.5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa.

0.5% kwasu małocząsteczkowego o masie poniżej 500 kDa.

0.5 % kwasu ultraniskocząsteczkowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel
Cena: 13,90 zł
Potrójny kwas hialuronowy - roztwór 1,5% - żel

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne.

Dla sprawdzenia bezpieczeństwa produkt został poddany badaniom dermatologicznym i mikrobiologicznym.

Potrójny kwas hialuronowy 1,5% jest mieszanką trzech kwasów hialuronowych, każdy o różnej masie cząsteczkowej:

0.5% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa.

0.5% kwasu małocząsteczkowego o masie poniżej 500 kDa.

0.5 % kwasu ultraniskocząsteczkowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Macerat z kwiatów opuncji figowej
Cena: 5,40 zł
Macerat z kwiatów opuncji figowej

Macerat z kwiatów opuncji figowej  Macerat z opuncji figowej otrzymywany jest poprzez moczenie kwiatów w oleju słonecznikowym. Jest doskonałym połączeniem cennych właściwości kwiatów opuncji figowej i oleju bazowego. Bioaktywne związki stanowią idealną kompozycję rewitalizującą dla skóry dojrzałej, podrażnionej oraz naczynkowej. Macerat skutecznie łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry, działa ściągająco oraz zapewnia ukojenie. Macerat z kwiatów opuncji polecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry wrażliwej skłonnej do alergii oraz naczynkowej. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekstrakt z korzenia bazylii – stymulacja porostu włosów
Cena: 7,80 zł
Ekstrakt z korzenia bazylii – stymulacja porostu włosów

Ekstrakt z korzenia bazylii przeciwdziała wypadaniu włosów, zagęszcza je oraz stymuluje komórki mieszków włosowych wspomagając jednocześnie walkę z łysieniem androgenicznym. Działanie preparatu polega na inhibicji aktywności enzymu 5α reduktazy II, odpowiedzialnego za łysienie androgeniczne, a także stymulacji mieszków włosowych. Wzmacnia struktury skórne w obrębie skóry głowy oraz opóźnia utratę włosów, prowadząc jednocześnie do ich zagęszczenia. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany
Cena: 17,90 zł
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) - nierafinowany
Cena: 12,90 zł
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) - nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Hydrolat z kwiatów lipy - ECOCERT
Cena: 6,90 zł
Hydrolat z kwiatów lipy - ECOCERT

Hydrolat z kwiatów lipy posiada właściwości oczyszczające, zmiękczające i ochronne. Jest idealnym rozwiązaniem przede wszystkim dla cery wrażliwej, a także atopowej oraz alergicznej. Łagodzi stany zapalne i wszelkie podrażnienia. Stosowany do pielęgnacji włosów dodaje im puszystości i miękkości.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekstrakt z liści moringa
Ekstrakt z liści moringa
Liście Moringa zawierają witaminy, minerały i aminokwasy, które wpływają na proces produkcji keratyny - podstawowego budulca włosów. Wysoka zawartość witaminy A wspiera wzrost włosów i poprawia ich wygląd. Pozwala także na zwiększenie ilości tlenu i składników odżywczych w ich cebulkach. To idealny sposób na ich wzmocnienie. Liście Moringa zawierają cynk, który korzystnie wpływa na stymulację wzrostu włosów. Występuje on w połączeniu z witaminą A i krzemem, dzięki czemu można zapobiegać zarówno wysuszaniu włosów, jak i nadmiernej aktywności gruczołów łojowych, które są odpowiedzialne za produkowanie sebum. Moringa, ze względu na obecność w jej liściach ponad 30 antyoksydantów, posiada silne działanie przeciwstarzeniowe. Usuwa wolne rodniki, które prowadzą do powstawania zmarszczek oraz starzenia się skóry. Posiada silne właściwości oczyszczające.
Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,90 zł
Olej z krokosza barwierskiego nierafinowany - w butelce z ozdobną pipetą

Olej z krokosza barwierskiego (olej z ostu) otrzymywany jest z tłoczonych na zimno nasion rośliny jednorocznej. W kosmetyce stosowany jako czysty olejek do ciała, jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej), a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Znany jest także ze swoich właściwości do usuwania (depilacji ) owłosienia i od lat używany jako naturalny depilator.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekstrakt z owoców papai
Cena: 5,90 zł
Ekstrakt z owoców papai
Ekstrakt z owoców papai został wytworzony metodą odpowiedniego suszenia wyselekcjonowanych owoców. W wyniku odpowiedniego procesu suszenia, ekstrakt zachowuje wszystkie właściwości świeżego owocu. Papaja jest doskonałym źródłem cukrów (glukoza, fruktoza i sacharoza), witamin i enzymów oraz minerałów takich jak potas, wapń, żelazo, magnez i bardzo dużo karotenoidów i flawonoidów oraz kwasów organicznych (jabłkowy i cytrynowy). Witaminami obecnymi w papai są głownie witamina C, a także beta - karoten B1, B2, B6, PP i E. Owoce zawierają enzym proteolityczny papainę, która usuwa i rozpuszcza obumarłe warstwy naskórka nie naruszając zdrowej skóry. Ekstrakt z papai zastosowany w peelingu enzymatycznym, delikatnie złuszcza martwe komórki naskórka oraz działa łagodząco, pomagając w regeneracji podrażnionej (np. retinoidami) skóry.  
Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekstrakt z owoców Goji
Cena: 5,90 zł
Ekstrakt z owoców Goji
Ekstrakt z owoców Goji został wytworzony metodą odpowiedniego suszenia wyselekcjonowanych owoców. W wyniku odpowiedniego procesu suszenia, ekstrakt zachowuje wszystkie właściwości świeżego owocu. Jagody Goji to nazwa handlowa owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) oraz kolcowoju pospolitego (Lycium barbarum). Jagody Goji cieszą się szerokim zastosowaniem, ponieważ zawierają mnóstwo przeciwutleniaczy, które pomagają skórze zachować młodość i jędrność. Spowalniają proces starzenia i chronią komórki przed wolnymi rodnikami. Zawierają 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych.
Wysyłka w:
2 dni robocze
Shea Light - emolient
Cena: 2,70 zł
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Tan Opal
Cena: 9,90 zł
szt.
Tan Opal

Tan Opal to mika lekko błyszcząca, o naturalnym cielisty kolorze z delikatnym połyskiem różu. Idealna do tworzenia cieni do powiek, pudrów i podkładów a także błyszczyków i pomadek.

Wysyłka w:
2 dni robocze
GRAPHITE
Cena: 9,40 zł
szt.
GRAPHITE

Graphit to mika lekko błyszcząca, kolor grafitowy. Idealna do tworzenia cieni do powiek oraz eyelinerów, dającym efekt "przydymionego oka", pudrom i pokładom dodaje bardziej stonowanej barwy (przybrudzonej).

Wysyłka w:
2 dni robocze
Sapphire
Cena: 9,90 zł
szt.
Sapphire

Sapphire to przepiękna odmiana niebieskiego, stonowany a jednocześnie intensywny odcień. W kosmetyce kolorowej wykorzystywany jest w barwieniu pudrów, cieni i różów. Jako barwnik podstawowy w kosmetykach nadaje im zimnej barwy. Nie stosować w kosmetykach do ust.

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl