Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy 100% - proszek
Cena: 10,40 zł
Kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy 100% - proszek

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Eye-upLift - Natychmiastowy efekt liftingu
Cena: 7,90 zł
Eye-upLift - Natychmiastowy efekt liftingu

Eye-upLift to przede wszystkim: 

• Efekt przeciwzmarszczkowy nawet już po 30min.

• Widocznie usuwa zmarszczki, na wiele godzin, w bardzo krótkim czasie -

• Pozostawia skórę wygładzoną i ujędrnioną 
 

• Przywraca młodzieńczy i świeży wygląd 
 

• Długotrwaly efekt nawilżający 

• Pierwszy składnik aktywny oparty na ice wine 
 

• Bez konserwantów i alkoholu 


• Naturalna alternatywa dla botoxu

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic
Cena: 4,20 zł
Ekstrakt z aloesu zatężony 200:1, proszek Organic

Ekstrakt z aloesu 200:1 organic to jasno kremowy proszek  otrzymywany w procesie liofilizacji żelu aloesowego (soku) pozyskanego z liści tej rośliny. Z 1000g soku uzyskuje się 5g proszku. Aloes zawiera wiele cennych aktywnych substancji, świeżych liściach oraz wyciągach wodnych znajdują się związki zwane antraglikozydami: aloina, aloinozydy, aloe - emodyna a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), witaminy (tiamina, biotyna).  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Ekologiczny ekstrakt z czarnego bzu - ECOCERT
Cena: 6,90 zł
Ekologiczny ekstrakt z czarnego bzu - ECOCERT

Sambucus nigra produkowany jest z drogocennych kwiatów bzu. Polecany dla cery ze skłonnością do pękania naczynek, ale także stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych. Stymuluje produkcje kwasu hialuronowego oraz zwiększa nawilżenie i regenerację. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olejek z trawy cytrynowej (lemongrasowy)
Cena: 4,90 zł
Olejek z trawy cytrynowej (lemongrasowy)

Naturalny olejek eteryczny z trawy cytrynowej wykorzystywany w kosmetykach działa przeciwzapalnie, przeciwtrądzikowo, zmniejsza obrzęki działając przy tym uspokajająco i kojąco. Reguluje wydzielanie sebum, dlatego zalecany jest w szczególności w pielęgnacji włosow przetłuszczających się, dodatkowo pielęgnując skórę głowy. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i zapobiega łupieżowi. Wzmacnia cebulki i stymuluje porost włosów. Olejek z trawy cytrynowej dodany do kąpieli parowej pomaga oczyścić zatkane pory skórne. Wykorzystywany bywa także w dezodorantach i odświeżaczach powietrza, zarówno w sprayach jak i w parownikach. Olejek jest ponadto skutecznym środkiem odstraszającym owady. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Suszone płatki nagietka
Cena: 3,10 zł
Suszone płatki nagietka

Nagietek zmniejsza stany zapalne, przyspiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia oraz wykazuje działanie kojące i bakteriobójcze. Idealny produkt do pielęgnacji skóry trądzikowej, łojotokowej, a także podrażnionej i delikatnej.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Suszone kwiaty jaśminu
Suszone kwiaty jaśminu

Jaśmin to przede wszystkim zapach, ale nie tylko - to także drogocenna roślina wykazująca działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia - zarówno naskórek, jak i skórę właściwą. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i delikatnej.

Hydrolat z kwiatów kocanki włoskiej
Hydrolat z kwiatów kocanki włoskiej

Hydrolat z kocanki włoskiejHelihrysum Italicum, otrzymuje się poprzez destylację kwiatów kocanki. Poprzez swoje działanie obkurczające ściany naczyń krwionośnych skutecznie wspomaga zanikanie naczynek, siniaków, wybroczyn czy krwiaków powstałych w wyniku urazów mechanicznych. Wspomaga gojenie ran i likwidację blizn. Zmniejsza rumień, zaczerwienie skóry, objawy trądziku różowatego, poparzenia słoneczne czy podrażnienia pozabiegowe. Doskonały produkt do stosowania pod oczy ze względu na silne właściwości łagodzące wszelkie opuchnięcia i cienie pod oczami. Hydrolat z kocanki posiada silne działanie antybakteryjne, łagodzi podrażnienia skóry i zmiany alergiczne. Wygładza i zmniejsza istniejące już blizny i rozstępy. Ma także właściwości antywirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne.

 

Hydrolat z owoców opuncji figowej - ECOCERT
Hydrolat z owoców opuncji figowej - ECOCERT

Hydrolat z owoców opuncji figowej to bogactwo witaminy C, prowitaminy A, oraz witaminy E cukrów i peptydów. To także źródło wielu pierwiastków oraz soli mineralnych. Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe oraz regenerujące. Odżywia i ujędrnia skórę działają przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwalergicznie, pobudzając regenerację i gojenie naskórka. Ułatwia prawidłowe funkcjonowaniu układu odpornościowego skóry pobudzając jej naturalne procesy. Wpływa na zwiększenie elastyczności i jędrności skóry, działając na nią przeciwstarzeniowo a także normalizuje pracę gruczołów łojowych.  

 

Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT
Cena: 6,90 zł
Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT

Hydrolat z zielonej herbaty ma działanie oczyszczające, odświeżające oraz łagodzące. Idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Zawiera antyoksydanty i olejki eteryczne, wpływa na ochronę skóry przed działaniem promieni słonecznych. Zachowuje zdrowy wygląd i elastyczność skóry.  

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Kwas migdałowy 99%
Cena: 5,90 zł
Kwas migdałowy 99%

Kwas migdałowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA). Posiada działanie złuszczające, antybakteryjne i przeciwstarzeniowe. Występuje w naturze w gorzkich migdałach. Spośród kwasów AHA jest tym o największych właściwościach przeciwbakteryjnych oraz dzięki budowie cząsteczki posiada specyficzne możliwości terapeutyczne.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Masło shea (karite) rafinowane
Cena: 3,90 zł
Masło shea (karite) rafinowane

Masło karite rafinowane to naturalny tłuszcz roślinny, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Po poddaniu procesowi rafinacji staję się nieco twardsze, ma jaśniejszy kolor i zostaje pozbawione charakterystycznego zapachu. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów lawendy - ECOCERT
Cena: 6,90 zł
Woda kwiatowa (hydrolat) z kwiatów lawendy - ECOCERT

Lavandula angustifolia to kwiat Lawendy wąskolistnej, z której kwiatów otrzymywany jest hydrolat o tej samej nazwie. Hydrolat lawendowy jest bezbarwny i posiada charakterystyczny lawendowo-ziołowy zapach. 

 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl