Naturalna betaina (ekstrakt z buraka cukrowego)

Naturalna betaina (ekstrakt z buraka cukrowego)
Naturalna betaina (ekstrakt z buraka cukrowego)

Naturalna betaina to aminokwas otrzymywany z buraka cukrowego, będący pochodną glicyny. To krystalicznych biały proszek o bardzo higroskopijnych właściwościach, mający zdolność ochrony błon komórkowych. Wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzi drażniące działanie detergentów oraz zwiększa objętość włosów, dlatego stanowi idealny dodatek do produktów myjących (szampony, odżywki do włosów, emulsje myjące, płyny micelarne, płyny do higieny intymnej).

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,20 zł

Macerat z kwiatów opuncji figowej

Macerat z kwiatów opuncji figowej
Macerat z kwiatów opuncji figowej

Macerat z kwiatów opuncji figowej  Macerat z opuncji figowej otrzymywany jest poprzez moczenie kwiatów w oleju słonecznikowym. Jest doskonałym połączeniem cennych właściwości kwiatów opuncji figowej i oleju bazowego. Bioaktywne związki stanowią idealną kompozycję rewitalizującą dla skóry dojrzałej, podrażnionej oraz naczynkowej. Macerat skutecznie łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry, działa ściągająco oraz zapewnia ukojenie. Macerat z kwiatów opuncji polecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry wrażliwej skłonnej do alergii oraz naczynkowej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,40 zł

Organiczna baza myjąca

Organiczna baza myjąca
Organiczna baza myjąca

Organiczna baza myjąca - oferujemy gotową, naturalną bazę myjącą do ciała, której składniki nie tylko dobrze się pienią, ale także doskonale nawilżają i pielęgnują skórę. Idealna do tworzenia własnych mydeł w płynie lub olejków myjących. Baza myjąca nie zawiera składników drażniących, takich jak SLS, parabenów czy substancji zapachowych. Nie wysusza skóry. Może być z powodzeniem stosowana do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej oraz naczynkowej.  

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 12,00 zł

Glicerynowa baza mydlana z mlekiem kozim

Glicerynowa baza mydlana z mlekiem kozim
Glicerynowa baza mydlana z mlekiem kozim

Przeznaczona do produkcji glicerynowych nietransparentnych mydełek metodą domową. Posiada bardzo dobre właściwości nawilżające oraz pieniące. Dzięki wysokiej zawartości gliceryny pozostawia skórę przyjemnie nawilżoną. Posiada doskonałą stabilność koloru, nawet gdy jest przechowywana w wysokiej temperaturze przez dłuższy czas. Baza posiada neutralny zapach i jest łatwa w krojeniu i formowaniu. Zawarte w bazie mleko kozie jest naturalnie bogate w witaminy i minerały oraz w tłuszcze maślane, dzięki czemu jest doskonałym środkiem nawilżającym. Baza nie posiada barwników ani zapachów. Jej kremowa gładka konsystencja ułatwia jej stosowanie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 26,00 zł

Glicerynowa baza czarnego mydła afrykańskiego- bez SLS i SLES

Glicerynowa baza czarnego mydła afrykańskiego-  bez SLS i SLES
Glicerynowa baza czarnego mydła afrykańskiego- bez SLS i SLES

Przeznaczona do produkcji glicerynowych nietransparentnych mydełek metodą domową. Posiada bardzo dobre właściwości nawilżające oraz pieniące. Dzięki wysokiej zawartości gliceryny i oleju kokosowego pozostawia skórę przyjemnie nawilżoną. Nasza baza wytwarzana jest przy użyciu surowego afrykańskiego czarnego mydła z Ghany. Jej podstawą jest surowe masło Shea i olej kokosowy. Zawiera m.in. minerały i przeciwutleniacze, znane z naturalnych właściwości czyszczących. Baza ma naturalny, ciemnobrązowy kolor, powstały w procesie ręcznego wytwarzania czarnego mydła afrykańskiego. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 26,00 zł

Glicerynowa baza mydlana z olejem konopnym - bez SLS i SLES

Glicerynowa baza mydlana z olejem konopnym - bez SLS i SLES
Glicerynowa baza mydlana z olejem konopnym - bez SLS i SLES

Przeznaczona do produkcji glicerynowych nietransparentnych mydełek metodą domową. Posiada bardzo dobre właściwości nawilżające oraz pieniące. Dzięki wysokiej zawartości gliceryny pozostawia skórę przyjemnie nawilżoną oraz odświeżoną. Nasza baza wytwarzana jest przy z użyciem najwyższej jakości oleju konopnego. Baza posiada neutralny zapach i jest łatwa w krojeniu i formowaniu.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 26,00 zł

Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A

Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A
Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A

Witamina A  to jeden z skuteczniejszych preparatów stosowanych w kosmetyce. Oferowana przez nas forma witaminy poprzez stymulowanie kwasu hialuronowego w fibroblastach, działa silnie nawilżająco, zapobiega powstawaniu zmarszczek, oraz działa lekko złuszczająco i rewitalizująco. Dzięki procesowi uwodornienia, jest bardzo stabilną formą tej witaminy. Retinol ma zastosowanie zarówno w produktach dla skóry dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia się jak i młodej, trądzikowej oraz atopowej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 19,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 17,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Propanediol

Propanediol
Propanediol

Propanediol to naturalny organiczny surowiec pozyskany z glukozy. Jest naturalną alternatywą dla glikoli. Działa w formulacjach jako rozpuszczalnik, wzmacniającym działanie konserwantów, pozwalając ograniczyć ich dozę nawet o połowę. Dodatkowo poprawia znacznie nawilżenie skóry i znosi ryzyko podrażnień

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,20 zł

Ekstrakt z liści moringa - proszek

Ekstrakt z liści moringa - proszek
Ekstrakt z liści moringa - proszek
Liście Moringa zawierają witaminy, minerały i aminokwasy, które wpływają na proces produkcji keratyny - podstawowego budulca włosów. Wysoka zawartość witaminy A wspiera wzrost włosów i poprawia ich wygląd. Pozwala także na zwiększenie ilości tlenu i składników odżywczych w ich cebulkach. To idealny sposób na ich wzmocnienie. Liście Moringa zawierają cynk, który korzystnie wpływa na stymulację wzrostu włosów. Występuje on w połączeniu z witaminą A i krzemem, dzięki czemu można zapobiegać zarówno wysuszaniu włosów, jak i nadmiernej aktywności gruczołów łojowych, które są odpowiedzialne za produkowanie sebum. Moringa, ze względu na obecność w jej liściach ponad 30 antyoksydantów, posiada silne działanie przeciwstarzeniowe. Usuwa wolne rodniki, które prowadzą do powstawania zmarszczek oraz starzenia się skóry. Posiada silne właściwości oczyszczające.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Ekstrakt z owoców aceroli - proszek

Ekstrakt z owoców aceroli - proszek
Ekstrakt z owoców aceroli - proszek
Ekstrakt z owoców aceroli został wytworzony metodą odpowiedniego suszenia wyselekcjonowanych owoców. W wyniku odpowiedniego procesu suszenia, ekstrakt zachowuje wszystkie właściwości świeżego owocu. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C. Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia.  

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 7,90 zł

Olej z nasion marchwi nierafinowany

Olej z nasion marchwi nierafinowany
Olej z nasion marchwi nierafinowany

Olej z nasion marchwi jest szczególnie polecany dla skóry suchej, dojrzałej, spękanej i szorstkiej. Zawiera duże ilości beta-karotenu oraz kwasu stearynowego, linolowego oraz palmitynowego. Olej z nasion marchwi to bogactwo witamin (A, B, C, E i F), które przyczyniają się do regeneracji skóry. Oprócz działania przeciwzapalnego, rewitalizującego i odmładzającego olej głęboko nawilża skórę, wspomagając przy tym leczenie schorzeń takich jak łuszczyca, oparzenia, blizny. Łagodzące oraz regenerujące właściwości oleju z marchwi sprawiają, że jest to idealny produkt do stosowania po intensywnym opalaniu (np. jako olej pod maskę algową). Posiada silne właściwości przeciwstarzeniowe oraz ujędrniające. Polecany jest zatem jako dodatek do produktów anti-aging, kremów pod oczy oraz produktów do pielęgnacji całego ciała (mleczka, balsamy, masła). Olej z marchwi polecany jest także do pielęgnacji włosów. Głęboko je odżywia i chroni przed promieniowaniem UV.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,80 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Ekstrakt z owoców marakui - proszek

Ekstrakt z owoców marakui - proszek
Ekstrakt z owoców marakui - proszek
Ekstrakt z owoców marakui został wytworzony metodą odpowiedniego suszenia wyselekcjonowanych owoców. W wyniku odpowiedniego procesu suszenia, ekstrakt zachowuje wszystkie właściwości świeżego owocu. Marakuja jest bogatym źródłem wielu minerałów łącznie z potasem, wapniem, fosforem, magnezem, żelazem, manganem i cynkiem. Selen bierze udział w systemie przeciwutleniającym komórki, odpowiedzialnym za utrzymanie struktury i funkcji błon komórkowych. Minerał ten współdziała z witaminą E w celu zapobiegania uszkodzeniom wywoływanym przez wolne rodniki. Ponadto, marakuja zawiera karotenoidy pełniące funkcje przeciwutleniające.  

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 6,90 zł

Ekstrakt z owoców mango - proszek

Ekstrakt z owoców mango - proszek
Ekstrakt z owoców mango - proszek

Ekstrakt z owoców mango został wytworzony metodą odpowiedniego suszenia wyselekcjonowanych owoców. W wyniku odpowiedniego procesu suszenia, ekstrakt zachowuje wszystkie właściwości świeżego owocu. Owoc mango to bogactwo witamin, szczególnie witaminy C, będąca bardzo skutecznym antyutleniaczem, stymulującym syntezę kolagenu, poprawia jej koloryt, rozjaśnia oraz działa przeciwzmarszczkowo. Dodatkowo mango dostarcza skórze flawonoidy, polifenole, minerały i karotenoidy.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 5,90 zł

Olej kokos-argan nierafinowany

Olej kokos-argan nierafinowany
Olej kokos-argan nierafinowany

Olej kokos-argan to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno owoców drzewa Argania Spinosa oraz  pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała. Działa nawilżająco oraz odżywiająco i ochronnie. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl