Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT

Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT
Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT

Hydrolat z zielonej herbaty ma działanie oczyszczające, odświeżające oraz łagodzące. Idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Zawiera antyoksydanty i olejki eteryczne, wpływa na ochronę skóry przed działaniem promieni słonecznych. Zachowuje zdrowy wygląd i elastyczność skóry.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 14,40 zł

Woda kwiatowa (hydrolat) z białej herbaty - ECOCERT

Woda kwiatowa (hydrolat) z białej herbaty - ECOCERT
Woda kwiatowa (hydrolat) z białej herbaty - ECOCERT

Hydrolat z białej herbaty ze względu na swe właściwości przeciwstarzeniowe, biała herbata często nazywana jest „eliksirem młodości”. W porównaniu z zieloną herbatą, biała herbata posiada zdecydowanie więcej związków antyoksydacyjnych.. m.in. witaminę C, która sprawia, że wyciąg z białej herbaty wykazuje silne działanie antyoksydacyjne czyli opóźniające efekty starzenia.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 19,90 zł

Shea Light - emolient

Shea Light - emolient
Shea Light - emolient

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,30 zł

Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A

Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A
Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A

Witamina A  to jeden z skuteczniejszych preparatów stosowanych w kosmetyce. Oferowana przez nas forma witaminy poprzez stymulowanie kwasu hialuronowego w fibroblastach, działa silnie nawilżająco, zapobiega powstawaniu zmarszczek, oraz działa lekko złuszczająco i rewitalizująco. Dzięki procesowi uwodornienia, jest bardzo stabilną formą tej witaminy. Retinol ma zastosowanie zarówno w produktach dla skóry dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia się jak i młodej, trądzikowej oraz atopowej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 19,90 zł

Propanediol

Propanediol
Propanediol

Propanediol to naturalny organiczny surowiec pozyskany z glukozy. Jest naturalną alternatywą dla glikoli. Działa w formulacjach jako rozpuszczalnik, wzmacniającym działanie konserwantów, pozwalając ograniczyć ich dozę nawet o połowę. Dodatkowo poprawia znacznie nawilżenie skóry i znosi ryzyko podrażnień

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,20 zł

Organiczna baza myjąca

Organiczna baza myjąca
Organiczna baza myjąca

Organiczna baza myjąca - oferujemy gotową, naturalną bazę myjącą do ciała, której składniki nie tylko dobrze się pienią, ale także doskonale nawilżają i pielęgnują skórę. Idealna do tworzenia własnych mydeł w płynie lub olejków myjących. Baza myjąca nie zawiera składników drażniących, takich jak SLS, parabenów czy substancji zapachowych. Nie wysusza skóry. Może być z powodzeniem stosowana do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej oraz naczynkowej.  

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 12,00 zł

Olej ze słodkich migdałów rafinowany

Olej ze słodkich migdałów rafinowany
Olej ze słodkich migdałów rafinowany

Olej ze słodkich migdałów to nasiona słodkiego migdałowca, z których tłoczy się olej migdałowy o bursztynowej barwie i lekkim, przyjemnym, charakterystycznym zapachu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,90 zł

Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,60 zł

Olej z wiesiołka nierafinowany

Olej z wiesiołka nierafinowany
Olej z wiesiołka nierafinowany

Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,60 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 11,50 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany

Olej z pestek truskawek nierafinowany
Olej z pestek truskawek nierafinowany

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,50 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 17,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Olej z pestek czarnego bzu nierafinowany

Olej z pestek czarnego bzu nierafinowany
Olej z pestek czarnego bzu nierafinowany

Olej z pestek Czarnego bzu nierafinowany zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, karotenoidy oraz przeciwutleniacze, takie jak tokoferole. Ma działanie nawilżające, dodatkowo odżywia skórę i włosy. Jego stosowanie zmniejsza utratę wody przez skórę dzięki uzupełnieniu braków kwasów tłuszczowych. Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej. Skóra staje się bardziej elastyczna i odporna na działanie czynników zewnętrznych.


Dostępność: wycofany z oferty

Cena: 3,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany

Olej z ostropestu nierafinowany
Olej z ostropestu nierafinowany

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Olej z orzechów macadamia rafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z orzechów macadamia rafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z orzechów macadamia rafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej macadamia pozyskiwany jest z orzechów drzewa o tej samej nazwie, którego owoce niektórzy uważają za najsłodsze ze wszystkich znanych na świecie orzechów. Uprawiane jest w kilku krajach Ameryki Południowej w Afryce oraz na Hawajach. Olej posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowo, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia słoneczne. Ponadto zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Olej z orzechów macadamia rafinowany

Olej z orzechów macadamia rafinowany
Olej z orzechów macadamia rafinowany

Olej macadamia pozyskiwany jest z orzechów drzewa o tej samej nazwie, którego owoce niektórzy uważają za najsłodsze ze wszystkich znanych na świecie orzechów. Uprawiane jest w kilku krajach Ameryki Południowej w Afryce oraz na Hawajach. Olej posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowo, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia słoneczne. Ponadto zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl