Glicerynowa baza mydlana z mlekiem kozim

Glicerynowa baza mydlana z mlekiem kozim
Glicerynowa baza mydlana z mlekiem kozim

Przeznaczona do produkcji glicerynowych nietransparentnych mydełek metodą domową. Posiada bardzo dobre właściwości nawilżające oraz pieniące. Dzięki wysokiej zawartości gliceryny pozostawia skórę przyjemnie nawilżoną. Posiada doskonałą stabilność koloru, nawet gdy jest przechowywana w wysokiej temperaturze przez dłuższy czas. Baza posiada neutralny zapach i jest łatwa w krojeniu i formowaniu. Zawarte w bazie mleko kozie jest naturalnie bogate w witaminy i minerały oraz w tłuszcze maślane, dzięki czemu jest doskonałym środkiem nawilżającym. Baza nie posiada barwników ani zapachów. Jej kremowa gładka konsystencja ułatwia jej stosowanie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 26,00 zł

Glicerynowa baza czarnego mydła afrykańskiego- bez SLS i SLES

Glicerynowa baza czarnego mydła afrykańskiego-  bez SLS i SLES
Glicerynowa baza czarnego mydła afrykańskiego- bez SLS i SLES

Przeznaczona do produkcji glicerynowych nietransparentnych mydełek metodą domową. Posiada bardzo dobre właściwości nawilżające oraz pieniące. Dzięki wysokiej zawartości gliceryny i oleju kokosowego pozostawia skórę przyjemnie nawilżoną. Nasza baza wytwarzana jest przy użyciu surowego afrykańskiego czarnego mydła z Ghany. Jej podstawą jest surowe masło Shea i olej kokosowy. Zawiera m.in. minerały i przeciwutleniacze, znane z naturalnych właściwości czyszczących. Baza ma naturalny, ciemnobrązowy kolor, powstały w procesie ręcznego wytwarzania czarnego mydła afrykańskiego. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 26,00 zł

Glicerynowa baza mydlana z olejem konopnym - bez SLS i SLES

Glicerynowa baza mydlana z olejem konopnym - bez SLS i SLES
Glicerynowa baza mydlana z olejem konopnym - bez SLS i SLES

Przeznaczona do produkcji glicerynowych nietransparentnych mydełek metodą domową. Posiada bardzo dobre właściwości nawilżające oraz pieniące. Dzięki wysokiej zawartości gliceryny pozostawia skórę przyjemnie nawilżoną oraz odświeżoną. Nasza baza wytwarzana jest przy z użyciem najwyższej jakości oleju konopnego. Baza posiada neutralny zapach i jest łatwa w krojeniu i formowaniu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 26,00 zł

Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A

Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A
Retinol (witamina A) - innowacyjna stabilizowana forma witaminy A

Witamina A  to jeden z skuteczniejszych preparatów stosowanych w kosmetyce. Oferowana przez nas forma witaminy poprzez stymulowanie kwasu hialuronowego w fibroblastach, działa silnie nawilżająco, zapobiega powstawaniu zmarszczek, oraz działa lekko złuszczająco i rewitalizująco. Dzięki procesowi uwodornienia, jest bardzo stabilną formą tej witaminy. Retinol ma zastosowanie zarówno w produktach dla skóry dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia się jak i młodej, trądzikowej oraz atopowej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 19,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 17,90 zł

Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT

Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT
Woda kwiatowa (hydrolat) z zielonej herbaty - ECOCERT

Hydrolat z zielonej herbaty ma działanie oczyszczające, odświeżające oraz łagodzące. Idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Zawiera antyoksydanty i olejki eteryczne, wpływa na ochronę skóry przed działaniem promieni słonecznych. Zachowuje zdrowy wygląd i elastyczność skóry.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 14,40 zł

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) nierafinowany

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 12,90 zł

Organiczna baza myjąca

Organiczna baza myjąca
Organiczna baza myjąca

Organiczna baza myjąca - oferujemy gotową, naturalną bazę myjącą do ciała, której składniki nie tylko dobrze się pienią, ale także doskonale nawilżają i pielęgnują skórę. Idealna do tworzenia własnych mydeł w płynie lub olejków myjących. Baza myjąca nie zawiera składników drażniących, takich jak SLS, parabenów czy substancji zapachowych. Nie wysusza skóry. Może być z powodzeniem stosowana do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej oraz naczynkowej.  

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 12,00 zł

Olej z ogórecznika lekarskiego nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ogórecznika lekarskiego nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z ogórecznika lekarskiego nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej organiczny, nierafinowany z Ogórecznika lekarskiego jest uzyskiwany z nasion tej rośliny. Ceniony w kosmetyce ze względu na bardzo wysoki poziom zawartości flawonoidów, witamin i minerałów, garbników, śluzu, karotenu i kwasów organicznych m. in. jabłkowego, askorbinowego i cytrynowego. Zaaplikowany bezpośrednio na skórę działa regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i ochronnie oraz przeciwstarzeniowo.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 11,90 zł

Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek truskawek nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek truskawek nierafinowany otrzymuje się z ziaren truskawek metodą tłoczenia na zimno, nie jest poddawany dalszej rafinacji ani filtracji. Stanowi bogate źródło witamin (w tym witaminy E), nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 3, omega 6 i omega 9) oraz przeciwutleniaczy (tekofenole, kwas elagowy) o właściwościach przeciwrakowych. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 11,50 zł

Copper

Copper
Copper

Copper to drobna mika, prawie matowa, w kolorze delikatnego miedzianego brązu, z nutką czerwieni. Jest to dobrze kryjący pigment o niskim połysku. Idealnie sprawdza się w cieniach do powiek, linerach, pomadkach, różach i bronzerach, a także można stosować go jako pigment do barwienia kremów (kremy BB). Pigment jest oparty na bazie miki pokrytej tlenkiem żelaza. Efekt koloru zależy od grubości warstwy tlenku żelaza.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 11,10 zł

Caprylyl/Capryl Glucoside (O110) - naturalny detergent - ECOCERT

Caprylyl/Capryl Glucoside (O110) - naturalny detergent - ECOCERT
Caprylyl/Capryl Glucoside (O110) - naturalny detergent - ECOCERT

Caprylyl/Capryl Glucoside to naturalny detergent, niejonowy środek powierzchniowo czynny, uzyskany z surowców odnawialnych: alkohole tłuszczowe i glukoza roślinna. Posiada wysoką wartość spieniającą i oczyszczającą, jest zdecydowanie delikatniejszy niż Sodium Laureth Sulfate (SLS). Łagodny dla oczu, dlatego doskonale sprawdza się w płynach micelarnych i żelach myjących do twarzy. Jest dobrze tolerowany przez skórę, dlatego pozwala na tworzenie łagodnych kosmetyków myjących. Łagodny dla oczu, dlatego jest uznawany za najdelikatniejszy detergent stosowany w płynach micelarnych i kosmetykach do demakijażu oczu. Produkt posiada certyfikat ECOCERT.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z wiesiołka nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z wiesiołka otrzymuje się z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Zawiera rzadko spotykany w roślinach kwas g-linolenowy (GLA) oraz fitosterole, witaminę E i związki polifenolowe. Ma zdolność kumulowania się w głębszych warstwach skóry, zapobiegając jej wysychaniu. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, opóźnia procesy jej starzenia. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 9,60 zł

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna. Substancja aktywna, mająca postać jasno-żółtego płynu. Bezzapachowa. Rozpuszczalna w wodzie, stabilna w zakresie pH = 5.0 - 11.0. Posiada działanie antybakteryjne, antytrądzikowe i regulujące sebum - zmniejsza ilość mikroziarniaków i wewnątrzmieszkowych bakterii propionowych oraz redukuje wolne kwasy tłuszczowe w sebum skóry, nie zmniejszając zarówno jakości, jak i składu sebum lub morfologii gruczołów łojowych. Azeloglicyna używana jest do leczenia zwiększonej pigmentacji skóry wynikającej ze wzrostu aktywności lub nadmiernego działania melanocytów. Obejmuje to malanodermę, piegi złośliwe i nadmierna pigmentację fotochemiczną. Uważana jest za za konkurencyjny i odwracalny inhibitor tyrozynazy, która jest kluczowym enzymem w elanogenezie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 9,40 zł

Olej kokos-argan nierafinowany

Olej kokos-argan nierafinowany
Olej kokos-argan nierafinowany

Olej kokos-argan to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno owoców drzewa Argania Spinosa oraz  pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała. Działa nawilżająco oraz odżywiająco i ochronnie. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z kiełków pszenicy nierafinownay jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno. Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej. To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z orzechów macadamia rafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z orzechów macadamia rafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z orzechów macadamia rafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej macadamia pozyskiwany jest z orzechów drzewa o tej samej nazwie, którego owoce niektórzy uważają za najsłodsze ze wszystkich znanych na świecie orzechów. Uprawiane jest w kilku krajach Ameryki Południowej w Afryce oraz na Hawajach. Olej posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowo, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia słoneczne. Ponadto zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 7,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl