Olej z nasion aronii nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z nasion aronii nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z nasion aronii nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z nasion aronii nierafinownay  tłoczony jest metodą na zimno, jest nieoczyszczany i niefiltrowany, w 100% naturalny, nierafinowany. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe czyli około 39% kwasu linolowego LA, około 8% kwasu α-linolenowego ALA i około 31% kwasu Ω-9 - oleinowego). Olej z nasion aronii wpływa korzystnie na procesy gojenia się wszelkich ran i odmrożeń.

Działa przciwzaskórnikowo, ujędrnia i uelastycznia skórę. Nadaje jej miękkości i sprężystości, likwiduje zmarszczki i doskonale nawilża. Doskonały produkt dla skóry suchej, dojrzałej i wrażliwej. Działa łagodząco i przeciwzapalnie.

 

Dostępność: wycofany z oferty

Cena: 7,90 zł

Olej z nasion aronii nierafinowany

Olej z nasion aronii nierafinowany
Olej z nasion aronii nierafinowany

Olej z nasion aronii nierafinowany  tłoczony jest metodą na zimno, jest nieoczyszczany i niefiltrowany, w 100% naturalny, nierafinowany. Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe czyli około 39% kwasu linolowego LA, około 8% kwasu α-linolenowego ALA i około 31% kwasu Ω-9 - oleinowego). Olej z nasion aronii wpływa korzystnie na procesy gojenia się wszelkich ran i odmrożeń.

Działa przciwzaskórnikowo, ujędrnia i uelastycznia skórę. Nadaje jej miękkości i sprężystości, likwiduje zmarszczki i doskonale nawilża. Doskonały produkt dla skóry suchej, dojrzałej i wrażliwej. Działa łagodząco i przeciwzapalnie.

 

Dostępność: wycofany z oferty

Cena: 7,90 zł

Olej Monoi (Tiare)

Olej Monoi (Tiare)
Olej Monoi (Tiare)

Olej monoi-tiare  - zwany inaczej polinezyjskim - tradycyjny olej pochodzący z rejonów wyspy Tahiti - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. Jest nierafinowany w 100% naturalny. 

W temperaturze poniżej 22°C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach ekskluzywnych perfum - za sprawą kwiatów tahitańskiej Gardenii. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

Polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 17,40 zł

Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)

Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)
Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)

Masło kakaowe natural - drzewo Kakaowca, pochodzące z wilgotnych lasów tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej, jest szeroko rozpowszechnione w uprawie. Obecnie największe powierzchnie upraw znajdują się w Afryce.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 8,20 zł

Kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy - roztwór 1% - żel w butelce airless

Kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy - roztwór 1% - żel w butelce airless
Kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy - roztwór 1% - żel w butelce airless

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne. 

Dla sprawdzenia bezpieczeństwa produkt został poddany badaniom dermatologicznym i mikrobiologicznym.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 14,90 zł
szt.

Korund kosmetyczny - mikrodermabrazja

Korund kosmetyczny - mikrodermabrazja
Korund kosmetyczny - mikrodermabrazja

Korund przeznaczony jest do mechanicznego mikropeelingu (mikrodermabrazji korundowej) zewnętrznych warstw skóry. Usuwa martwe komórki naskórka, zapewnia masaż skóry, pobudzając jej naturalny metabolizm, dzięki czemu substancje aktywne zawarte w maseczkach kosmetycznych, balsamach i kremach docierają do głębszych warstw skóry, co sprawia, że ich działanie jest bardziej efektywne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 7,50 zł

Kompleks z kwasem hialuronowym niskocząsteczkowym - liposom

Kompleks z kwasem hialuronowym niskocząsteczkowym - liposom
Kompleks z kwasem hialuronowym niskocząsteczkowym - liposom

Kompleks z kwasem hialuronowym to związek kwasu hialuronowego o bardzo niskiej masie cząsteczkowej, zamknięty w specjalnym nośniku transportującym go do głębokich warstw skóry właściwej (średnio 1000 Daltonów). Podczas penetracji głębokich warstw skóry pobudza ją do syntezy kwasu hialuronowego, będącego odpowiedzialnym za odpowiednie zatrzymanie wody zarówno w tkance łącznej (a więc odpowiedzialny za głębokie nawilżenie), jak i w jej górnych warstwach, zapobiegając jej utracie w naskórku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Hydrolat z melisy

Hydrolat z melisy
Hydrolat z melisy

Hydrolat z melisy ekologiczny jest propozycją dla każdego rodzaju skóry. Łagodzi podrażnienia oraz przynosi ulgę zmęczonej skórze, przyspiesza regenerację oraz wyciszająco i odświeżająco.  Dzięki zawartości olejów eterycznych, triterpeny, fenolokwasy, flawonoidy - wykazuje działanie tonizujące i łagodzące, ponadto reguluje wydzielanie łoju. Melisa jest składnikiem wielu kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji skóry i włosów. Jako komponent maseczek i kremów nadaje skórze uczucie świeżości. Idealny składnik toników odświeżających i oczyszczających skórę, wykazuje pozytywne działanie na cerę osób poddanych stresowi i przemęczeniu.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 9,60 zł

Hydrolat z białej róży (Rose Alba)- bez konserwantów

Hydrolat z białej róży (Rose Alba)- bez konserwantów
Hydrolat z białej róży (Rose Alba)- bez konserwantów

Hydrolat z bułgarskiej białej róży jest otrzymywany w wyniku destylacji para wodą roztworu uzyskanego z płatków odmiany bułgarskiej tego kwiatu. Szerokie właściwości, hydrolat zawdzięcza zawartości olejków eterycznych. Idealny do pielęgnacji skóry wrażliwej, naczynkowej a także dojrzałej i przesuszonej. Łagodzi podrażnienia, wzmacnia naczynka, przyspiesza regenerację skóry oraz przywraca odpowiednie nawilżenie.  Hydrolat pochodzi z upraw ekologicznych, nie zawiera konserwantów. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Hydrolat geraniowy (z kwiatów) - ECOCERT

Hydrolat geraniowy (z kwiatów) - ECOCERT
Hydrolat geraniowy (z kwiatów) - ECOCERT

Hydrolat geraniowy pozyskiwany jest z kwiatów pelargonii pachnącej (Pelargonium graveolens). Jest doskonałym produktem nawilżającym oraz posiadającym właściwości antyoksydacyjne dlatego polecany jest m.in. dla cery suchej i dojrzałej. Przede wszystkim znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych oraz łagodzących podrażnienia. Reguluje pracę gruczołów łojowych. Odświeża i koi zmęczoną skórę twarzy oraz działa przeciwbakteryjnie oraz przeciwwirusowo. Szczególnie polecany dla cery tłustej, łojotokowej oraz trądzikowej. Zastosowany w kosmetykach do włosów działa przeciwłupieżowo oraz łagodzi stany zapalne skóry głowy. Poprawia krążenie krwi, wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne stając się przy tym znakomitym produktem dla cery naczynkowej. Dodatkowo reguluje gospodarkę płynami pomagając przy tym zwalczać cellulit.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 16,00 zł

100% hydrolat z magnolii - bez konserwantów

100% hydrolat z magnolii - bez konserwantów
100% hydrolat z magnolii - bez konserwantów

Hydrolat z magnolii zatrzymuje procesy starzenia się skóry, wygładza ją, rozświetla i ujędrnia. Działa przeciwtrądzikowo, przeciwrodnikowo i nawilżająco - z powodzeniem może być stosowany do cery suchej, dojrzałej, tłustej i łojotokowej. Ze względu na doskonałe właściwości nawilżające, łagodzące oraz rewitalizujące, hydrolat jest doskonałym składnikiem produktów do włosów, w szczególności do włosów tłustych o działaniu przeciwłupieżowym.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 16,80 zł

100% hydrolat waniliowy - bez konserwantów

100% hydrolat waniliowy - bez konserwantów
100% hydrolat waniliowy - bez konserwantów

Wanilia jest źródłem katechin (znanych również jako polifenole), które mają działanie antyoksydacyjne, łagodzące i przeciwzapalne. Roślina ta posiada doskonałe właściwości terapeutyczne (relaksujące, kojące i afrodyzujące), przywracające dobre samopoczucie. Wanilia oprócz pięknego zapachu posiada także doskonałe działanie przeciwstarzeniowe, łagodzące podrażnienia, kojące oraz nawilżające.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 17,90 zł

100% hydrolat jaśminowy - bez konserwantów

100% hydrolat jaśminowy - bez konserwantów
100% hydrolat jaśminowy - bez konserwantów

Jaśmin to przede wszystkim zapach, ale nie tylko - to także drogocenna roślina wykazująca działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia zarówno naskórek, jak i skórę właściwą.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni robocze

Cena: 18,40 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl