Olej z nasion marchwi nierafinowany

Olej z nasion marchwi nierafinowany
Olej z nasion marchwi nierafinowany

Olej z nasion marchwi jest szczególnie polecany dla skóry suchej, dojrzałej, spękanej i szorstkiej. Zawiera duże ilości beta-karotenu oraz kwasu stearynowego, linolowego oraz palmitynowego. Olej z nasion marchwi to bogactwo witamin (A, B, C, E i F), które przyczyniają się do regeneracji skóry. Oprócz działania przeciwzapalnego, rewitalizującego i odmładzającego olej głęboko nawilża skórę, wspomagając przy tym leczenie schorzeń takich jak łuszczyca, oparzenia, blizny. Łagodzące oraz regenerujące właściwości oleju z marchwi sprawiają, że jest to idealny produkt do stosowania po intensywnym opalaniu (np. jako olej pod maskę algową). Posiada silne właściwości przeciwstarzeniowe oraz ujędrniające. Polecany jest zatem jako dodatek do produktów anti-aging, kremów pod oczy oraz produktów do pielęgnacji całego ciała (mleczka, balsamy, masła). Olej z marchwi polecany jest także do pielęgnacji włosów. Głęboko je odżywia i chroni przed promieniowaniem UV.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,80 zł

Olej z ostropestu nierafinowany

Olej z ostropestu nierafinowany
Olej z ostropestu nierafinowany

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z ostropestu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z ostropestu nierafinowany ma silne właściwości przeciwutleniające, głęboko nawilża i regeneruje skórę. Sylimaryna zawarta w oleju chroni naturalną warstwę lipidową skóry, stymuluje odnowę komórkową, rekonstruuje lipidy i naturalną barierę ochronną, chroniąc ją przed działaniem wolnych rodników. Działa regenerująco, zmniejsza zaczerwienienia skórne, rozjaśnia cerę, wspomaga gojenie się ran, zwalcza egzemy skórne oraz nadmierne rogowacenia skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olej z pestek jabłka nierafinowany

Olej z pestek jabłka nierafinowany
Olej z pestek jabłka nierafinowany

Olej z nasion jabłek nierafinowany, organiczny  uważany jest za rewolucyjny składnik stosowany w preparatach przeciwstarzeniowych, nawilżających i rewitalizujących. Jego zdolność zmiękczania skóry dogłębnie ją nawilża i dodatkowo chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Wspiera odnowę komórkową skóry oraz posiada zdolność zwiększania syntezy kolagenu. Zawarte w nim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe pomagają w ochronie skóry, łagodzą stany zapalne oraz działają kondycjonująco na włosy. Olej z nasion jabłek bogaty jest w fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Ponadto zawarta w nim naturalna siarka czyni go skutecznym w leczeniu problemów skórnych takich jak: trądzik czy łuszczyca.  

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Olej z pestek moreli nierafinowany

Olej z pestek moreli nierafinowany
Olej z pestek moreli nierafinowany

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,10 zł

Olej z pestek moreli nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek moreli nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z pestek moreli nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,10 zł

Olejek eteryczny bergamotowy

Olejek eteryczny bergamotowy
Olejek eteryczny bergamotowy

Olejek bergamotowy jest wyciskany ze skórek hiszpańskich owoców bergamotki. Ma świeży orzeźwiający zapach i znany w szczególności z aromatyzowania herbaty Earl Grey. Działa łagodząco na  liszaje, wrzody, trądzik, łojotok, rany i skaleczenia, nieprzyjemny zapach skóry, nieświeży zapach z ust.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,90 zł

Olejek z paczuli, naturalny

Olejek z paczuli, naturalny
Olejek z paczuli, naturalny

Naturalny olejek z paczuli jest otrzymywany w wyniku destylacji parą wodną zioła paczuli. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie i przeciwgrzybicznie. Wspomaga leczenie blizn i rozstępów oraz walkę z cellulitem. Polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, zniszczonej, spierzchniętej. Pomocny w walce z trądzikiem oraz grzybicą stóp, łupieżem i egzemami.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,60 zł

Suszone kwiaty jaśminu

Suszone kwiaty jaśminu
Suszone kwiaty jaśminu

Jaśmin to przede wszystkim zapach, ale nie tylko - to także drogocenna roślina wykazująca działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia - zarówno naskórek, jak i skórę właściwą. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i delikatnej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,70 zł

Suszone płatki nagietka

Suszone płatki nagietka
Suszone płatki nagietka

Nagietek zmniejsza stany zapalne, przyspiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia oraz wykazuje działanie kojące i bakteriobójcze. Idealny produkt do pielęgnacji skóry trądzikowej, łojotokowej, a także podrażnionej i delikatnej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Bioflawonoidy cytrusowe - proszek

Bioflawonoidy cytrusowe - proszek
Bioflawonoidy cytrusowe - proszek

Bioflawonoidy cytrusowe w proszku, naturalne. Bardzo liczna grupa substancji odpowiadających za zabarwienie roślin. To bardzo pomocne związki w utrzymaniu zdrowia i odpowiedniej sprawności orgazmu. Zwalczają wolne rodniki, wspomagają działanie witamin (szczególnie witaminy C). Uczestniczą także w procesie syntezy kolagenu oraz chronią skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Mają zdolność helatowania szkodliwych pierwiastków ciężkich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Ekstrakt z ginko biloba - proszek

Ekstrakt z ginko biloba - proszek
Ekstrakt z ginko biloba - proszek

Ginko biloba  (miłorzęb japoński) to produkt o działniu antyoksydacyjnym. Wzmacnia naczynia krwionośne, zwiększa ich przepustość, zmniejsza ilość zmarszczek oraz hamuje proces starzenia się skóry. Produkt o działaniu anty-aging, działa ujędrniająco, rozjaśniająco oraz ochronnie. Dzięki zdolności rozpuszczania tkanki tłuszczowej, bardzo dobry składnik produktów antycellulitowch.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 5,90 zł

Ekstrakt z gorzkiego melona - proszek

Ekstrakt z gorzkiego melona - proszek
Ekstrakt z gorzkiego melona - proszek

Gorzki melon  w postaci proszku to źródło flawonoidów (antyutleniaczy) przeciwdziałających starzeniu się skóry, saponin, peptydów oraz alkaloidów. Działa preciwgrzbicznie i przeciwbakeryjnie. Pomocny w leczeniu egzem. Przyspiesza gojenie się ran, działa oczyszczająco i delikatnie liftinguje pozostawiają skórę czystą i odświerzoną

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Ekstrakt z lukrecji ECOCERT

Ekstrakt z lukrecji ECOCERT
Ekstrakt z lukrecji ECOCERT

Ekstrakt z lukrecji jest otrzymywany z korzenia tej rośliny. To idealny składnik kosmetyków dla cery starzejącej się, naczynkowej, trądzikowej i łojotokowej, ale może być stosowany także w kosmetykach do każdego rodzaju skóry. Głównym składnikiem ekstraktu jest kwas glicyryzynowy posiadający silne właściwości wiązania wody w skórze, poprawiając w ten sposób  jej jędrność, oraz kwas glicyretynowy (składowa kwasu glicyryzynowego). Lukrecja dzięki tym substancjom wykazuje działanie przeciwzapalne, bakteriostatyczne, przeciwalergiczne oraz przeciwutleniające. Chroni skórę przed promieniowaniem ultrafioletowym oraz leczy rumień spowodowany nadmiernym opalaniem się. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,80 zł

Kwas migdałowy 99%

Kwas migdałowy 99%
Kwas migdałowy 99%

Kwas migdałowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA). Posiada działanie złuszczające, antybakteryjne i przeciwstarzeniowe. Występuje w naturze w gorzkich migdałach. Spośród kwasów AHA jest tym o największych właściwościach przeciwbakteryjnych oraz dzięki budowie cząsteczki posiada specyficzne możliwości terapeutyczne.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,90 zł

Masło shea (karite) rafinowane

Masło shea (karite) rafinowane
Masło shea (karite) rafinowane

Masło karite rafinowane to naturalny tłuszcz roślinny, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Po poddaniu procesowi rafinacji staję się nieco twardsze, ma jaśniejszy kolor i zostaje pozbawione charakterystycznego zapachu. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Olej z orzechów laskowych nierafinowany

Olej z orzechów laskowych nierafinowany
Olej z orzechów laskowych nierafinowany

Olej z orzechów laskowych tłoczony na zimno jest bogaty w witaminy, kwas olejowy i linolowy, składniki mineralne i białko. Stanowi naturalny filtr słoneczny o faktorze 3–4. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, zmęczonej i dojrzałej. Bardzo dobrze sprawdza się jako olej bazowy do masaży aromatycznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 3,90 zł

Olej z orzechów laskowych nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z orzechów laskowych nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej z orzechów laskowych nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej z orzechów laskowych tłoczony na zimno jest bogaty w witaminy, kwas olejowy i linolowy, składniki mineralne i białko. Stanowi naturalny filtr słoneczny o faktorze 3–4. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, zmęczonej i dojrzałej. Bardzo dobrze sprawdza się jako olej bazowy do masaży aromatycznych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl