Ekstrakt z mięty ECO

Ekstrakt z mięty ECO
Ekstrakt z mięty ECO

Ekstrakt z mięty działa oczyszczająco, przeciwzapalnie, antyseptycznie oraz przeciwutleniająco Idealny produkt do pielęgnacji skóry naczynkowej, wrażliwej oraz z oznakami starzenia się. Łagodzi podrażnienia. Polecany do kosmetyków ukierunkowanych na ochronę skóry i włosów przez procesami utleniania.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,90 zł

Proteiny zbożowe

Proteiny zbożowe
Proteiny zbożowe

Łagodzą podrażnienia posłoneczne

Proteiny zbożowe otrzymywane są poprzez enzymatyczną hydrolizę protein występujących w kukurydzy, soi i pszenicy. Taka kombinacja protein zapewnia zbalansowaną zawartość aminokwasów, przydatną w wielu recepturach kosmetycznych. Charakterystyka protein pozawala na osiągnięcie wysokiego poziomu nawilżenia, ma działanie niwelujące podrażnienia oraz chroniące skórę przed skutkami promieniowania. Idealny preparat w produktach zarówno do, jak i po opalaniu oraz w preparatach po goleniu. Ponadto bogactwo witamin i minerałów czyni je idealnym preparatem do pielęgnacji włosów.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 2,60 zł

Baza kremowa B (bez gliceryny!)

Baza kremowa B (bez gliceryny!)
Baza kremowa B (bez gliceryny!)

Baza kremowa bez gliceryny to nowoczesna baza, która została stworzona z myślą o potrzebach naszych Klientów. Jej skład oparty jest na surowcach całkowicie naturalnych. Nasza propozycja to produkt o lekkiej konsystencji, niezapychający porów, idealnie nadający się do pielęgnacji skóry zarówno bardzo wrażliwej, jak i trądzikowej, tłustej i łojotokowej. Ilość olejów i masła została ograniczona, co czyni ją bardzo uniwersalnym rozwiązaniem.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,30 zł

Węgiel aktywny

Węgiel aktywny
Węgiel aktywny

Węgiel aktywny stosowany w kosmetyce ma właściwości bakteriobójcze, oczyszczające, ściągające. Skutecznie oczyszcza skórę, usuwając z niej nieczystości, nadmiar tłuszczu i toksyny. Węgiel oczyszcza również pory, poprawia koloryt skóry oraz rozjaśnia przebarwienia. Węgiel to najsilniejszy naturalny adsorbent. Polecany dla skóry tłustej, zanieczyszczonej, trądzikowej oraz łojotokowej. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 7,90 zł

Kwas hialuronowy 4D - Power Moisturizing

Kwas hialuronowy 4D - Power Moisturizing
Kwas hialuronowy 4D - Power Moisturizing

Kwas hialuronowy 4D - Power Moisturizing zwany wodną gąbką molekularną to mieszanka czterech rodzajów kwasów hialuronowego: usieciowanego, acetylowanego, hydrolizowanego oraz najbardziej popularnej jego formy wielkocząsteczkowego. Tak skomponowany układ tworzy trójwymiarową sieć mającą zdolność wpływania na różne, nawet głębokie warstwy skóry. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł

Propanediol

Propanediol
Propanediol

Propanediol to naturalny organiczny surowiec pozyskany z glukozy. Jest naturalną alternatywą dla glikoli. Działa w formulacjach jako rozpuszczalnik, wzmacniającym działanie konserwantów, pozwalając ograniczyć ich dozę nawet o połowę. Dodatkowo poprawia znacznie nawilżenie skóry i znosi ryzyko podrażnień

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,20 zł

Darkout- wybielanie- ekstrakt z Hypoxis Rooperi oraz Caesalpinia Spinosa Eco

Darkout- wybielanie- ekstrakt z Hypoxis Rooperi oraz Caesalpinia Spinosa Eco
Darkout- wybielanie- ekstrakt z Hypoxis Rooperi oraz Caesalpinia Spinosa Eco

Darkout to ekstrakt otrzymywany z cebulek afrykańskiej rośliny o nazwie Hypoxis Rooperi oraz Caesalpinia Spinosa - afrykańskiego drzewa popularnie zwanego Tara. Ten nowoczesny preparat, pochodzenia organicznego, skutecznie rozjaśnia, a jego efektywność została poparta badaniami in vitro. Umożliwia on osiągnięcie jasnego, równego i promiennego odcienia skóry, zredukowanie widocznych i związanych z wiekiem ciemnych plam, przebarwień, piegów oraz innych zaburzeń pigmentacji skóry.   

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 5,60 zł

FANTASY ROSE (olejek różany zapachowy) - bez alergenów

FANTASY ROSE (olejek różany zapachowy) - bez alergenów
FANTASY ROSE (olejek różany zapachowy) - bez alergenów

Fantasy Rose to olejek zapachowy o przepiękniej nucie różanej, pozbawiony alergentów. Z powodzeniem można go stosować do perfumowania produktów kosmetycznych takich jak kremy, mydła, kule i sole do kąpieli, świece lub balsamy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,20 zł

Olej Tamanu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej Tamanu  nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą
Olej Tamanu nierafinowany w butelce z ozdobną pipetą

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 13,90 zł

Olej Tamanu nierafinowany

Olej Tamanu nierafinowany
Olej Tamanu nierafinowany

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 8,90 zł

Olejek zapachowy bergamotowy

Olejek zapachowy bergamotowy
Olejek zapachowy bergamotowy

Olejek zapachowy bergamotowy. Doskonały produkt do perfumowania własnoręcznie wykonanych kosmetyków. Posiada świeży aromat bergamoty. Olejki zapachowe mogą zastępować olejki eteryczne. Z powodzeniem można je stosować do perfumowania produktów kosmetycznych takich jak kremy, mydła, kule i sole do kąpieli, świece lub balsamy.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 6,50 zł

Alkohol cetylostearylowy

Alkohol cetylostearylowy
Alkohol cetylostearylowy

Alkohol cetylostearylowy jest mieszaniną alkoholi tłuszczowych: alkoholu cetylowego i stearylowego. To biała, woskowata substancja będąca stabilizatorem emulsji. Zmiękcza zarówno regulację lepkości jak i konsystencję otrzymanej formulacji w większym stopniu niż sam alkohol cetylowy.

Natłuszcza skórę i nadaje jej miękkości, elastyczności i gładkości, a także wspomaga złuszczanie i odbudowę nowego naskórka. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,90 zł

Kwas glikolowy 70%

Kwas glikolowy 70%
Kwas glikolowy 70%

Kwas glikolowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA). Stymuluje wzrost żywych komórek naskórka, normalizuje proces rogowacenia, rozjaśnia przebarwienia, wyrównuje kolor skóry, reguluje pracę gruczołów łojowych oraz przeciwdziała powstawaniu zaskórników.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 4,90 zł

Masło shea (karite) nierafinowane (organiczne)

Masło shea (karite) nierafinowane (organiczne)
Masło shea (karite) nierafinowane (organiczne)

Masło karite (organiczne) to naturalny tłuszcz roślinny nierafinowany, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria Paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Posiada biały kolor i lekki orzechowy zapach, rozpuszcza się pod wpływem ciepła, jakie wydzielane jest podczas wcierania go w skórę. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 15,70 zł

Masło shea (karite) rafinowane

Masło shea (karite) rafinowane
Masło shea (karite) rafinowane

Masło karite rafinowane to naturalny tłuszcz roślinny, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa pochodzącego z terenów Zachodniej Afryki (Togo). Po poddaniu procesowi rafinacji staję się nieco twardsze, ma jaśniejszy kolor i zostaje pozbawione charakterystycznego zapachu. 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 9,90 zł
Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl