100% hydrolat waniliowy - bez konserwantów

Hydrolat waniliowy
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 9,50 zł 9.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2020.09
Kod produktu: HY-00019050
Pin It

Opis

 INCI:   Concentrated Vanilla Hydrolate (Vanilla planifolia)

 

Wanilia jest źródłem katechin (znanych również jako polifenole), które mają działanie antyoksydacyjne, łagodzące i przeciwzapalne. Roślina ta posiada doskonałe właściwości terapeutyczne (relaksujące, kojące i afrodyzujące), przywracające dobre samopoczucie. Wanilia oprócz pięknego zapachu posiada także doskonałe działanie przeciwstarzeniowe, łagodzące podrażnienia, kojące oraz nawilżające.

Hydrolat waniliowy pomaga likwidować stany zapalne, także na skórze głowy dlatego z powodzeniem stosuje się go w szamponach przeciwłupieżowych oraz mgiełkach do włosów. Dodatkowo wanilia jest rośliną pomagającą w stymulacji cebulek, co czyni ją idealnym dodatkiem do kosmetyków przyspieszających porost włosów.

Zastosowanie:

  • Hydrolat stosowany w kremach i balsamach do ciała wspomaga ich właściwości nawilżające oraz łagodzące.
  • Polecany w tonikach dla skóry suchej, zmęczonej, wrażliwej orz zniszczonej i podrażnionej.
  • Stosowany w produktach do włosów działa łagodząco na skalp oraz wspiera stymulacje cebulek.
  • Nawilżające oraz antyoksydacyjne działanie hydrolatu w kosmetykach anti-aging wspomaga walkę ze zmarszczkami oraz opóźnia procesy starzenia się skóry.

 

Właściwości hydrolatu (działanie):

  • łagodzące,

  • przeciwzapalne,

  • nawilżające,

  • relaksujące, afrozyzujące

  • odświeżające.

     

 

Polecany dla cery:

  • suchej i zniszczonej

  • zaczerwienionej,

  • wrażliwej,

  • trądzikowej

  

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy i balsamy, toniki, olejki aromatyczne, odżywki do włosów. 
Zalecane stężenie Do 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie.
Rozpuszczalność W wodzie.
 pH  4,2

 

Produkt został użyty w recepturach:

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl