Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Ekologiczny ekstrakt z granatu

Ekstrakty roślinne
3.7
PLN
Ekologiczny ekstrakt z granatu
Ekologiczny ekstrakt z granatu 3 3.54
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 3,70 zł
Cena netto: 3,01 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 15)
Kod produktu:

ER-00016010

Data ważności:
2018.10

INCI:  Glycerin, Aqua, Punica Granatum Fruit Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Punica granatum L. Drzewo granatu pochodzi z Iranu i rejonu Himalajów w północnych Indiach, a uprawiane było od czasów starożytnych w śródziemnomorskich obszarach Azji, Afryki oraz Europy. Owoce były i są wykorzystywane na różne sposoby. Mowa o nich w egipskiej mitologii i sztuce, były cenione w Starym Testamencie czy w babilońskim Talmudzie, pustynne karawany woziły owoce granatu, ponieważ ten skutecznie gasił pragnienie.
 
Ze względu na swoje szerokie właściwości ma także zastosowanie w kosmetyce.
 
To źródło kwasu punikowego (omega 5), związku występującego wyłącznie w owocach granatu. Ma działanie przeciwstarzeniowe - wpływa na regenerację komórek skóry - oraz przeciwzapalne i przeciwobrzękowe. Kwas elagolowy zawarty w granacie to silny przeciwutleniacz - wzmacnia ściany komórek skóry, co wpływa na zwiększenie jej odporności i chroni przed działaniem wolnych rodników.
 
Cennym składnikiem jest także kwas ursolowy o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwobrzękowych. Stanowi bardzo dobry składnik kosmetyków zarówno dla cery trądzikowej, jak i tej z pierwszymi oznakami starzenia się. Ponadto stymuluje syntezę kolagenu, a także przyspiesza regenerację oraz gojenie się naskórka. 
 
Zmniejsza obrzęki, co czyni go korzystnym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry wokół oczu.
 
 

Właściwości ekstraktu z granatu

  • Nawilża oraz wygładza naskórek

  • Działa przeciwstarzeniowo, wygładza zmarszczki oraz hamuje działanie wolnych rodników

  • Pobudza i stymuluje syntezę kolagenu, zwiększa gęstość skóry oraz wygładza zmarszczki

  • Odżywia i odświeża starzejącą się skórę

  • Działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo

  • Działa przeciwbakteryjne oraz przeciwtrądzikowo, przyspiesza likwidację stanów zapalnych

  • Działa przeciwściągająco oraz zmniejsza pory

  • Stanowi źródło witamin: C, B6 oraz E, kwasów organicznych, drogocennych minerałów oraz protein

 

 Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

Zastosowanie Preparaty pielęgnacyjne do skóry i włosów. Polecany szczególnie do cery starzejącej się oraz suchej i trądzikowej łojotokowej oraz skłonnej do podrażnień. Doskonały dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych. 
Zalecane stężenie Od 2% do 5%
Przechowywanie Lodówka, szczelnie zamknięte opakowanie
Rozpuszczalność  W wodzie
   

 
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (3)

Agata Falkowska
10 lipca 2013

Dobry do odświeżenia cery - robię z niego tonik na bazie wody żródlanej, dodaję kilka kropli ekstraktu z maku. Delikatnie ściąga i napina skórę. Polecam.


AG
20 listopada 2013

Świetnie sprawdza się jako dodatek do toników. Uspokaja cerę i dodaje jej blasku.


Joanna Buć
22 sierpnia 2014

Użyłam jako składnik toniku, nie polecam do cery wrażliwej,ściaga

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl