Ekstrakt z nagietka

Suszone płatki nagietka
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 4,20 zł 4.20
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2021.02
Kod produktu: ER-00049010

Opis

INCI:  Aqua, Glycerin, Calendula Officinalis Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Ekstrakt z nagietka zmniejsza stany zapalne, przyspiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia oraz wykazuje działanie kojące i bakteriobójcze. Idealny produkt do pielęgnacji skóry trądzikowej, łojotokowej, a także podrażnionej i delikatnej.

Nagietek zawiera barwniki flawonoidowe i karotenoidowe (karoten, ksantofile, likopen), ślady olejku lotnego (eteryczny do 0,02%), saponiny (arnidiol i faradiol), związki żywiczne, śluz, związki żywicowe i goryczkowe (kalendulina), kwas jabłkowy, seskwiterpeny (kalendyna), sole mineralne (z przewagą magnezu), witaminy i substancje czynne.

Dodany do kąpieli łagodzi podrażnienia, odpręża oraz likwiduje stany zapalne. Poprawia poziom nawilżenie skóry, czyniąc ją gładką i sprężystą. Po wykonaniu naparu (wyciągu) można np. dodawać go do masek, toników oraz kosmetyków do pielęgnacji włosów.

 

Właściwości:

  • zmiękcza i nawilża skórę;

  • łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia oraz łagodzi stany zapalne;

  • idealny w pielęgnacji skóry trądzikowej i łojotokowej;

  • działa nawilżająco na  skórę, oczyszcza i łagodzi podrażnienia.

     

Sposób pakowania:

- opakowania farmaceutyczne PP

 

Zastosowanie

Pielęgnacja skóry: produkty o działaniu przeciwzapalny, przeciw trądzikowym, cera naczynkowa,

Zalecane stężenie Od 1 do 5%
Przechowywanie Szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim dostępem światła i wilgoci.
Rozpuszczalność W wodzie
 Gęstość: 1,038 g/ml w tem. 20 st C
pH 6,0


 

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl