Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.

Glukonolakton

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,90 zł 12.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.33333
Data ważności: 2024.12
Kod produktu: KH-00010100

Opis

INCI: Gluconolactone

Glukonolakton znany jest również jako Glukono delta-laktob lub mleczan kwasu glukonowego. Jest to organiczny związek chemiczny z grupy laktonów, cykliczny ester kwasu d-glukonowego. Powstaje naturalnie m.in. w procesie fermentacji ziaren kukurydzy. Jest m.in. stosowany jako stabilizator, utwardzacz oraz regulator pH w przemyśle spożywczym. Można go znaleźć na etykiecie pod numerem E575.

Gluokonolakton ma odczyn obojętny jednak pod wpływem wody hydrolizuje do kwasu glukonowego (PHA), który posiada odczyn kwaśny. Kwas glukonowy posiada niezwykle silne właściwości nawilżające dzięki większej ilości liczb hydroksylowych w jego cząsteczce.

Glukonolakton to naturalny antyoksydant, działa ochronnie na skórę, przyspiesza regenerację komórek i niweluje podrażnienia. Działa ujędrniająco sprawiając, że skóra staje się elastyczna i miękka w dotyku. Dodatkowo glikonolakton chroni skórę przed oparzeniami słonecznymi oraz skutkami promieniowania UV.

Glukonolakton jest polecany w szczególności dla cery wrażliwej, alergicznej oraz trądzikowej. Aby działanie glukonolaktonu było skuteczne zaleca się stosowanie go w stężeniu min 5%. Przy większym stężeniu: do15% posiada działanie peelinujące, nie podrażniając przy tym skóry. Jest bardzo delikatnym składnikiem kosmetyków przeznaczonych w szczególności dla cery wrażliwej, alergicznej. Doskonały dodatek do kremów pod oczy. Wspomaga także leczenie trądziku, normalizując przy tym wydzielanie sebum.

Postać: proszek

Sposób pakowania: plastikowe pojemniki farmaceutyczne

Zastosowanie W kosmetyce: kosmetyki dla cery wrażliwej, alergicznej oraz trądzikowej. Kremy i sera pod oczy oraz kosmetyki po opalaniu.
Zalecane stężenie Minimalne stężenie: 5%. Przy stężeniu 15% działa peelingująco.
Przechowywanie W szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie.
Ciężar właściwy

0,8 g/ml

   

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Glukonolakton

Rodzaj produktu Kwas,składnik kosmetyczny
Zastosowanie W kosmetyce: kosmetyki dla cery wrażliwej, alergicznej oraz trądzikowej. Kremy i sera pod oczy oraz kosmetyki po opalaniu
Kod produktu KH-00010100
Rekomendowane stężenie Minimalne stężenie: 5%. Przy stężeniu 15% działa peelingująco
Przechowywanie W szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci
Sposób pakowania Plastikowe pojemniki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
Układ konserwujący  
Postać Proszek
pH  
Ciężar właściwy 0,8 g/ml
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Gluconolactone
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Glukonolakton znany jest również jako Glukono delta-laktob lub mleczan kwasu glukonowego. Jest to organiczny związek chemiczny z grupy laktonów, cykliczny ester kwasu d-glukonowego. Powstaje naturalnie m.in. w procesie fermentacji ziaren kukurydzy. Jest m.in. stosowany jako stabilizator, utwardzacz oraz regulator pH w przemyśle spożywczym. Można go znaleźć na etykiecie pod numerem E575.

Gluokonolakton ma odczyn obojętny jednak pod wpływem wody hydrolizuje do kwasu glukonowego (PHA), który posiada odczyn kwaśny. Kwas glukonowy posiada niezwykle silne właściwości nawilżające dzięki większej ilości liczb hydroksylowych w jego cząsteczce.

Glukonolakton to naturalny antyoksydant, działa ochronnie na skórę, przyspiesza regenerację komórek i niweluje podrażnienia. Działa ujędrniająco sprawiając, że skóra staje się elastyczna i miękka w dotyku. Dodatkowo glikonolakton chroni skórę przed oparzeniami słonecznymi oraz skutkami promieniowania UV.

Glukonolakton jest polecany w szczególności dla cery wrażliwej, alergicznej oraz trądzikowej. Aby działanie glukonolaktonu było skuteczne zaleca się stosowanie go w stężeniu min 5%. Przy większym stężeniu: do15% posiada działanie peelinujące, nie podrażniając przy tym skóry. Jest bardzo delikatnym składnikiem kosmetyków przeznaczonych w szczególności dla cery wrażliwej, alergicznej. Doskonały dodatek do kremów pod oczy. Wspomaga także leczenie trądziku, normalizując przy tym wydzielanie sebum

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium