Komórki macierzyste z róży damasceńskiej

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.38
Data ważności: 2021.01
Kod produktu: SA-00038001

Opis

INCI:  Glicerin (80%), Rosa Damascena Leaf Cell Extract (20%) extract

Produkt oferowany wyłącznie do sprzedaży detalicznej. Nie dostarczamy produktu do celów produkcyjnych.

Komórki macierzyste z róży damasceńskiej to substancja aktywna sprawdzająca się w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej a także wymagającej regeneracji, z oznakami starzenia się. Poprzez pobudzanie aktywności skóry przedłużają żywotność poszczególnych komórek uzyskując gładką, napiętą, jędrną o młodzieńczym wyglądzie cerę

Komórki macierzyste z róży damasceńskiej zwiększają aktywności komórek skóry właściwej, działając głównie na skórę właściwą i jej składniki. Wpływają na żywotność komórek, fibroblastów, ograniczając ich starzenie. Wzmacniają aktywność komórek poprzez zwiększenie syntezy włókien, kolagenów i proteoglikanów, które wspierają skórę i stanowią macierz zewnątrzkomórkową. Komórki macierzyste z róży pomagają zmniejszyć ilość enzymu odpowiedzialnego za degradację tych włókien. Dzięki temu działaniu polegają przedłużyć życie komórek, poprzez ich aktywność, skóra właściwa może nadal wytwarzać składniki wysokiej jakości.  

Właściwości i działanie komórek macierzystych z róży:

- przeciwzmarszczkowe  –  zmniejsza głębokie i powierzchowne zmarszczki na twarzy, spłyca niedoskonałości skóry dojrzałej oraz kurze łapki

- regenerujące – zwiększa poziom syntezy kolagenu, błonnika i glikoprotein w macierzy pozakomórkowej

- ujędrniające – przyczyniają się do zwiększenia zagęszczenia skóry właściwej, pomagają przywrócić i poprawić prawidłowe funkcje skóry, zwiększają jej odporność,

- spowalniają proces starzenia się skóry oraz ograniczają ilość powstających zmarszczek

ROSA DAMASCENA to roślina uprawiana od czasów starożytnych, w Rzymie i na Bliskim Wschodzie, ta starożytna róża, która kwitnie dwa razy w roku, ma wyjątkowy zapach, dzięki czemu jest jednym z najważniejszych składników w przemyśle perfumeryjnym: jest to matka bułgarskich róż, róż dedykowanych do produkcji perfum. Od czasów starożytnych jest uważana za roślinę leczniczą. W kosmetyce wykorzystywane są jej właściwości przeciwstarzeniowe, tonizujące, antyseptyczne i ściągające.

Preparat można stosować w produktach do pielęgnacji skóry lub produktach do makijażu, takich jak krem, płyn, serum, balsam, balsam, mleko, podkład, korektor itp. W każdym produkcie kosmetycznym lub do pielęgnacji skóry przeznaczonym do ograniczenia starzenia się komórek skóry.

Sposób pakowania: plastikowe opakowania farmaceutyczne (próbówki eppendorf, butelki plastikowe). 

Zastosowanie W kosmetyce: produkty do twarzy. Idealny do masek i serów do twarzy, produkty dla cery tłustej, trądzikowej, podrażnionej.  
Zalecane stężenie      od 0,5%.  
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, do 15-21 st. C. 
Rozpuszczalność W wodzie
pH  4,5 - 7,5
Ciężar właściwy ~od 1 do 1,3 g/cm3  dla temp. 20 st C

 

 

 

 

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Opinie o produkcie (0)

Wersje językowe
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl