Kwas cytrynowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 2,90 zł 2.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.5
Data ważności: 2020.08
Kod produktu: KH-00006050

Opis

INCI:  P Citric acid


Kwas cytrynowy to najbardziej popularny alfa-hydroksy kwas (AHA). Posiada on właściwości rozjaśniające, wybielające oraz antybakteryjne (dezynfekujące) i złuszczające. Wykorzystywany jest szeroko w przemyśle spożywczym. W przemyśle kosmetycznym (chemicznym) wykorzystywany do regulacji np. pH w produktach myjących (szampony, żele) oraz do kompensacji jonów metali, co powoduje zwiększenie trwałości kosmetyku. Łatwo rozpuszcza się w wodzie oraz występuję naturalnie w przyrodzie zarówno w roślinach, jaki i organizmach zwierzęcych.

 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne, regulacja pH, kule do kąpieli.
Zalecane stężenie

Kosmetyki rozjaśniająco-odświeżające - od 1 do 3%

Szampony, produkty do włosów - do 3%

Regulacja pH - do 0,6%

Kule do kąpieli - 1/3 masy

Przechowywanie W temp. pokojowej.
Rozpuszczalność W wodzie.
Ciężar właściwy 1,54 g/ml
   

 

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

 

Opinie o produkcie (1)

24 listopada 2015

kwas lekko rozjaśnia cerę, a po nawilżeniu wygląda na odświeżoną, jeżeli ktoś nie ma wiele przebarwień to polecam:)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl