Kwas laktobionowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 9,90 zł 9.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.04659
Data ważności: 2020.10
Kod produktu: KH-00008005

Opis


INCI: Lactobionic Acid

Kwas laktobionowy otrzymywany w wyniku utleniania laktozy jest złożonym polihydroksykwasem. W kosmetyce i kosmetologii znalazł zastosowanie jako substancja działająca powlekająco, osłaniająco, zmiękczająco, oraz przeciwzapalnie. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry. Posiada działanie złuszczające i wygładzające, zmniejszając widoczność drobnych zmarszczek; wzmacnia barierę naskórkową i wspomaga proces odnowy komórkowej. Wiąże wodę tworząc na powierzchni skóry film, ograniczający utratę wody. Dodatkowo kwas laktobionowy wykazuje silne właściwości przeciwrodnikowe.

Kwas laktobionowy pobudza syntezę kolagenu. Nie podrażnia skóry, może być więc stosowany u osób ze skórą suchą, wrażliwą i naczyniową, a także ze skłonnością do trądziku lub innych schorzeń skórnych (egzema, łuszczyca, łojotok).

Efekty stosowania kwasu laktobionowego:

  • wygładzenie skóry
  • wzrost nawilżenia i jędrności skóry
  • redukcja widoczności zmarszczek
  • złagodzenie i redukcja podrażnień oraz ran spowodowanych trądzikiem różowatym
  • zmniejszenie widoczności rozszerzonych naczynek

 

Zastosowanie W kosmetyce: preparaty o działaniu delikatnie złuszczającym i silnie nawilżającym (toniki, żele, emulsje) do pielęgnacji skóry bardzo wrażliwej, suchej, naczyniowej, z trądzikiem różowatym, łuszczycą, łojotokiem, egzemą i innymi schorzeniami skórnymi.
Zalecane stężenie Od 5 do 10%
Przechowywanie W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce.
Rozpuszczalność W wodzie.
Ciężar właściwy
0,66 g/ml
   

Sposób pakowania:

- plastikowe pojemniki farmaceutyczne

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl