Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Olej z pestek dyni nierafinowany

Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,20 zł 6.20
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2024.10
Kod produktu: MO-00014010

Opis

INCI:  Cucurbita Pepo (Puplin) Seed Oli 

 

Olej z pestek dyni wyróżnia się charakterystyczną ciemnobrunatną barwą, jest tłoczony na zimno tradycyjną metodą. Stanowi bogate źródło witamin C , D, A , E oraz cynku, beta karotenu, lecytyny, a także pełnowartościowych jedno- i wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Może być stosowany do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej i dojrzałej (wygładza zmarszczki).

Ponadto przeciwdziała rozstępom.

Wykazuje właściwości nawilżające, natłuszczające i wygładzające. Dzięki dużej zawartości potasu, działa oczyszczająco i rozjaśniająco.

Jeśli używany jest jako olej do masażu należy zmieszać go z innym olejem roślinnym w proporcjach 1:2.

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie Formulacje kosmetyczne dla cery wrażliwej, naczynkowej oraz dojrzałej. Olejki do masażu.
Zalecane stężenie Wskazane do 20% w produktach kosmetycznych.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, po otwarciu - w lodówce.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
   

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

  1. Serum olejowe pod maskę algową, glinki i błota dla cery dojrzałej: vitasource, oleje

Naturalne składniki zawarte w formulacji mogą powodować zmiany wyglądu kosmetyku (konsystencja, kolor, zapach, osad)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Olej z pestek dyni nierafinowany

Rodzaj produktu Tłuszcz roślinny
Zastosowanie Formulacje kosmetyczne dla cery wrażliwej, naczynkowej oraz dojrzałej. Olejki do masażu
Kod produktu MO-00014010
Rekomendowane stężenie Wskazane do 20% w produktach kosmetycznych
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, po otwarciu - w lodówce
Sposób pakowania

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne

Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W tłuszczach
Układ konserwujący  
Postać Olejowa konsystencja
pH  
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Cucurbita Pepo (Puplin) Seed Oli 
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Olej z pestek dyni wyróżnia się charakterystyczną ciemnobrunatną barwą, jest tłoczony na zimno tradycyjną metodą. Stanowi bogate źródło witamin C , D, A , E oraz cynku, beta karotenu, lecytyny, a także pełnowartościowych jedno- i wielokrotnie nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Może być stosowany do każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany jest dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej i dojrzałej (wygładza zmarszczki).

Ponadto przeciwdziała rozstępom.

Wykazuje właściwości nawilżające, natłuszczające i wygładzające. Dzięki dużej zawartości potasu, działa oczyszczająco i rozjaśniająco.

Jeśli używany jest jako olej do masażu należy zmieszać go z innym olejem roślinnym w proporcjach 1:2.

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury

Produkt został użyty w recepturach:

Sklep internetowy Shoper Premium