Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Olejek z aloesem - kuracja łagodząca: słodki migdał

Olejki do twarzy
18.9
PLN
Olejek z aloesem - kuracja łagodząca: słodki migdał
Olejek z aloesem - kuracja łagodząca: słodki migdał 1 3.61538
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
2 dni robocze
Cena: 18,90 zł
Cena netto: 15,37 zł
Ilość:  
szt. Zyskujesz 1 pkt [?]
Ocena:
(Ilość ocen: 13)
Kod produktu:

KG-00007013

Data ważności:
2018.04

Oferujemy gotowy kosmetyk do codziennej pielęgnacji skóry. 

Olejek aloesem to gotowy kosmetyk przeznaczony dla każdego rodzaju skóry, w szczególności do pielęgnacji skóry trądzikowej oraz podrażnionej. Olejek posiada silne właściwości nawilżające, zmiękczające, bakteriobójcze oraz regenerujące. Dodatkowo zawarty w nim olej ze słodkich migdałów wygładza, odżywia skórę oraz chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi. Kosmetyk ten nie tylko łagodzi i nawilża ale także doskonale ujędrnia i wygładza skórę, pozostawiając ją miłą i miękką w dotyku. Posiada delikatny cytrynowy zapach

Olejowy ekstrakt z aloesu 20% to drogocenna substancja o właściwościach nawilżających, zmiękczających, a także łagodzących i bakteriobójczych. Ponadto przyspiesza gojenie się ran, stymuluje komórki do szybszej regeneracji oraz niweluje podrażnienia. Działa także przeciwstarzeniowo. Idealny preparat do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej oraz dojrzałej.

Olej ze słodkich migdałów tłoczony metodą „na zimno" jest bogaty również w witaminy, takie jak: A, B2, E, D, a wysoka zawartość witaminy E sprzyja zmniejszeniu wolnych rodników.

Działa nawilżająco, regenerująco, przeciwzmarszczkowo, chroni i odżywia skórę oraz pozostawia ją gładką i miłą w dotyku.

Olej ten nadaje się do każdego rodzaju skóry. Łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka, ponieważ jest bardzo łagodny i nie ma właściwości drażniących.

Może być używany przy leczeniu egzemy oraz w celu zapobiegania rozstępom. Może być on również stosowany jako dodatek do kosmetyków - widocznie odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd. Stosowany systematycznie jest bardzo dobrym emolientem tj. wygładza skórę.

Caprylic to mieszanka kwasów tłuszczowych otrzymanych z oleju kokosowego poddana estryfikacji z gliceryną. Ma zdolność zatrzymania wody w skórze, tworząc barierę na jej powierzchni. Jest to olej neutralny, doskonała substancja natłuszczająca, wygładzająca oraz zapewniająca prawidłową ochronę skórze. Sprawia, że skóra staje się miękka, elastyczna i gładka. Posiada także właściwości konserwujące.  Caprylic powstaje w wyniku estryfikacji z gliceryną. Otrzymujemy ester kwasu kaprylowego i kwasu kaprynowego nasycony. Bardzo chętnie stosowany w formulacjach kosmetycznych ze względu na swoje właściwości: neutralny, bezbarwny i bezzapachowy, a także trwały i dobrze rozpuszczalny. 

Witamina E jest powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamujący proces starzenia się komórek oraz bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym.

Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także powstawaniu zaczerwień. Występuje w wielu produktach roślinnych np. w warzywach liściastych, nieoczyszczonych ziarnach zbóż czy olejach roślinnych. Sporo jest jej także w liściach mięty, pokrzywy, brokułach czy szpinaku.

Witamina E jest odporna na działanie wysokich temperatur, nie jest wrażliwa na działanie silnych kwasów i zasad, nie rozpuszcza się w wodzie, ale ulega zniszczeniu pod wpływem światła i tlenu.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Składniki (INCI): Caprilic / Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Shea Butter Ethyl Esters,  dl-α-Tocopheryl Acetate, citrus limonum oil


Przechowywanie:

Serum przechowujemy w zakresie temperatur pomiędzy 15 st. C a 21 st. C.

 

Opinie o produkcie (1)

Barbara N.
4 lutego 2015

Absolutnie genialny olejek, który stał się moim ulubieńcem! Szybciutko się wchłania, pięknie pachnie (cynamonowo), regeneruje i nawilża skórę. Jeden z lżejszych olejków, jakie znam!

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Sklep jest w trybie podglądu
Click Shop | Hosting home.pl