Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.

Shea Light - emolient

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 21,30 zł 21.30
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.5
Data ważności: 2025.04
Kod produktu: EO-00006030

Opis

INCI: Shea Butter Ethyl Esters

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light jest produkowany z użyciem masła shea i etanolu pochodzącego ze źródeł odnawialnych, z wykorzystaniem katalizatorów przyjaznych środowisku i z ograniczeniem zużycia energii. Działania te powodują zmniejszenie negatywnego wpływu procesów technologicznych na środowisko naturalne.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami.

Unikalny skład kwasów tłuszczowych masła shea gwarantuje korzystny profil rozpuszczania i krystalizacji tego składnika. Z powodu obecności estrów kwasu stearynowego, jego temperatura topnienia wynosi prawie 18 st. C, umożliwiając tworzenie kremów i lotionów w niższych temperaturach.

Shea Light ma niewielką lepkość, 6 Cp w 400C (49 Cp dla płynnego masła shea i 19 Cp dla estrów oktadacenolu masła shea), umożliwiając powstanie lotionów z przyjazną aplikacją, a nawet tworzenie rozpylanej emulsji.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Może być używany samodzielnie lub w połączeniu z innymi estrami, olejami roślinnymi, silikonami oraz emolientami, podczas produkcji codziennych kremów do pielęgnacji skóry. Jest również dobrą bazą do tworzenia zrównoważonych formuł kosmetycznych, w których lekki charakter tego składnika poprawia estetykę produktu.


Standardowe stężenie tego składnika wynosi od 5% do 15% w emulsjach typu olej-w-wodzie. Takie właściwości Shea Light jak niska lepkość, wysoka polarność i dobra rozpuszczalność, stanowią dobrą bazę do produkcji środków do demakijażu oraz emulsji do oczyszczania twarzy. 

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy, emulsje, olejki i sera do twarzy.  
Zalecane stężenie Od 5% do 15%.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 o
Rozpuszczalność W tłuszczach. Nierozpuszczalny w wodzie.
   
 
 

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Shea Light - emolient

Rodzaj produktu Emolient,składnik kosmetyczny
Zastosowanie W kosmetyce: kremy, emulsje, olejki i sera do twarzy
Kod produktu EO-00006030
Rekomendowane stężenie Standardowe stężenie tego składnika wynosi od 5% do 15% w emulsjach typu olej-w-wodzie. Takie właściwości Shea Light jak niska lepkość, wysoka polarność i dobra rozpuszczalność, stanowią dobrą bazę do produkcji środków do demakijażu oraz emulsji do oczyszczania twarzy
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 oC
Sposób pakowania plastikowe butelki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W tłuszczach. Nierozpuszczalny w wodzie
Układ konserwujący  
Postać Stan fizyczny:Ciecz.
Kolor:Bezbarwny do jasnożółtego
Zapach:Prawie bezwonny
pH  
Ciężar właściwy 0,87 g/cm3
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Shea Butter Ethyl Esters
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Shea Light jest estrem opracowanym z wykorzystaniem masła shea. Jego zastosowanie pozwala na dużą funkcjonalność preparatów do pielęgnacji skóry i znaczną poprawę jej kondycji, dzięki wysokiemu bezpieczeństwu i zrównoważonej technologii produkcji.

Shea Light jest produkowany z użyciem masła shea i etanolu pochodzącego ze źródeł odnawialnych, z wykorzystaniem katalizatorów przyjaznych środowisku i z ograniczeniem zużycia energii. Działania te powodują zmniejszenie negatywnego wpływu procesów technologicznych na środowisko naturalne.

Shea Light pozwala na tworzenie nowych formuł kosmetycznych o lekkich i delikatnych strukturach, przeznaczonych szczególnie do produkcji olejków, lotionów i preparatów do pielęgnacji skóry twarzy. Jest mniej tłusty i bardziej delikatny w porównaniu z podobnymi emolientami.

Unikalny skład kwasów tłuszczowych masła shea gwarantuje korzystny profil rozpuszczania i krystalizacji tego składnika. Z powodu obecności estrów kwasu stearynowego, jego temperatura topnienia wynosi prawie 18 st. C, umożliwiając tworzenie kremów i lotionów w niższych temperaturach.

Shea Light ma niewielką lepkość, 6 Cp w 400C (49 Cp dla płynnego masła shea i 19 Cp dla estrów oktadacenolu masła shea), umożliwiając powstanie lotionów z przyjazną aplikacją, a nawet tworzenie rozpylanej emulsji.

Shea Light jest idealnym emolientem do każdego rodzaju kremów, olejków czy lotionów, szczególnie w połączeniu ze składnikami nawilżającymi. SheaLight dobrze współpracuje z wieloma aktywnymi składnikami używanymi w kremach do pielęgnacji twarzy i preparatach typu serum, ułatwiając przygotowanie kosmetyków do skóry wrażliwej i skóry dojrzałej.

Może być używany samodzielnie lub w połączeniu z innymi estrami, olejami roślinnymi, silikonami oraz emolientami, podczas produkcji codziennych kremów do pielęgnacji skóry. Jest również dobrą bazą do tworzenia zrównoważonych formuł kosmetycznych, w których lekki charakter tego składnika poprawia estetykę produktu

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium