Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 80,00 zł.

Witamina C – stabilna forma olejowa

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,90 zł 11.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2024.08
Kod produktu: WT-00006001

Opis

INCI:  Tetrahexyldecyl Ascorbate

Szerokie spektrum pozytywnego oddziaływania witaminy C powoduje coraz większe zainteresowanie tą substancją jako składnikiem formuły kremów oraz środków do pielęgnacji skóry. Ma ona wpływ na prawidłowy rozkład barwnika w skórze, uczestniczy w syntezie kolagenu, co pozwala jej nadawać skórze elastyczności, sprężystości i gładkości. Ponadto należy pamiętać, iż nawet podczas wzmożonego spożywania produktów zawierających witaminę C przyrost jej zawartości w skórze jest ograniczony. W związku z tym główną drogą uzupełniania ubytku witaminy C w skórze jest miejscowa aplikacja.

Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.

Jest antyoksydantem (przeciwutleniaczem), spowalnia procesy starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Substancja o wysoce efektywnym działaniu ze względu na fakt, iż jest prawie w całości regenerowana. Wykazuje działanie głównie na powierzchni skóry. Poprzez pośrednią stymulację podziałów komórkowych wykazuje umiarkowane działanie eksfoliacyjne (złuszczające). Wyrównuje koloryt skóry oraz rozjaśnia plamy i przebarwienia. Po przejściu przez naskórek stymuluje syntezę kolagenu i hamuje destrukcję włókien kolagenowych, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia. Wykazuje ochronny wpływ w stosunku do promieniowania UVA i UVB. Ma również korzystne działanie na skórę po opalaniu, gdyż posiada silne właściwości redukujące wolne rodniki, które chronią keratynocyty przed szkodliwym działaniem promieniowania UVA, a także przyśpiesza gojenie oparzeń.

Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cer dojrzałych, preparatach redukujących przebarwienia oraz kosmetykach plażowych. 

Zalecana także do stosowania w kosmetykach na noc. 

Podstawowe wskazania do stosowania witaminy C :

  • zmarszczki - regularne stosowanie może doprowadzić nawet do całkowitego zniwelowania płytkich zmarszczek;

  • zmiany naczyniowe - zmniejsza rumień;

  • reakcje zapalne m.in. trądzik;

  • reakcje uczuleniowe;

  • przebarwienia powstałe przede wszystkim w wyniku nadmiernej ekspozycji na światło słoneczne;

  • uzupełnienie leczenia kwasem retinowym lub AHA;

  • kondycjonowanie skóry przed i po dermabrazji laserowej i wszelkiego rodzaju peelingach chemicznych  -przyspieszenie procesów regeneracyjnych, utrwalenie efektu zabiegu; 

  • uczestniczy w procesach metabolicznych jako substancja przenosząca elektrony;

  • współdziała w biosyntezie kolagenu, przyspiesza proces gojenia się ran i zrastania kości;

  • uczestniczy w regeneracji witaminy E;

  • jako silny reduktor przeciwdziała procesowi utleniania wywołanemu przez wolne rodniki;

  • podnosi odporność organizmu;

  • ma właściwości bakteriostatyczne, a nawet bakteriobójcze w stosunku do niektórych drobnoustrojów chorobotwórczych.

Stabilność:

do 12 miesięcy. Nie należy jej podgrzewać. 

 

Zastosowanie

Kremy i emulsje do wszystkich rodzajów cer o właściwościach przeciwstarzeniowych, przeciwutleniających i regenerujących, a także wybielających oraz przeciwtrądzikowych.

Zalecane stężenie Od 1%- 10% w kosmetykach, jako konserwant 0,01%. Skuteczna nawet przy niskich stężeniach. 
Przechowywanie Szczelnie zamknięta w lodówce. Chronić przed światłem i wilgocią. 
Ciężar właściwy 

0,93 g/ml 

Rozpuszczalność W tłuszczach, silikonach. Nierozpuszczalna w glicerynie, wodzie, glikolu propylenowym.
   
 

Sposób pakowania:

- 1g - eppendorfy

- powyżej 1g - plastikowe butelki farmaceutyczne

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (1)

23 maja 2022

Super witamina do olejku z witaminami C i E oraz jako dodatek do kremów, łączy się z olejami i bazą kremową idealnie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W związku z przeprowadzonymi pracami technicznymi mogą wystąpić problemy z zalogowaniem się na Twoje konto. W takiej sytuacji prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 80,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Stabilna olejowa forma witaminy C

Rodzaj produktu Witamina,składnik kosmetyczny
Zastosowanie Kremy i emulsje do wszystkich rodzajów cer o właściwościach przeciwstarzeniowych, przeciwutleniających i regenerujących, a także wybielających oraz przeciwtrądzikowych
Kod produktu WT-00006001
Rekomendowane stężenie Od 1%- 10% w kosmetykach, jako konserwant 0,01%. Skuteczna nawet przy niskich stężeniach
Przechowywanie Szczelnie zamknięta w lodówce. Chronić przed światłem i wilgocią
Sposób pakowania

- 1g - eppendorfy

- powyżej 1g - plastikowe butelki farmaceutyczne

Data ważności Data ważności podana na etykiecie.

Stabilność:

do 12 miesięcy. Nie należy jej podgrzewać

Rozpuszczalność W tłuszczach, silikonach. Nierozpuszczalna w glicerynie, wodzie, glikolu propylenowym
Układ konserwujący  
Postać

Postać:ciecz

Kolor:bezbarwny-jasnożółty

Zapach:charakterystyczny

pH  
Ciężar właściwy 0,93 g/ml 
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI)

Tetrahexyldecyl Ascorbate

Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Szerokie spektrum pozytywnego oddziaływania witaminy C powoduje coraz większe zainteresowanie tą substancją jako składnikiem formuły kremów oraz środków do pielęgnacji skóry. Ma ona wpływ na prawidłowy rozkład barwnika w skórze, uczestniczy w syntezie kolagenu, co pozwala jej nadawać skórze elastyczności, sprężystości i gładkości. Ponadto należy pamiętać, iż nawet podczas wzmożonego spożywania produktów zawierających witaminę C przyrost jej zawartości w skórze jest ograniczony. W związku z tym główną drogą uzupełniania ubytku witaminy C w skórze jest miejscowa aplikacja.

Stabilna olejowa witamina C (Tetraizopalmitynian askorbylu) pochodna witaminy C rozpuszczalna w olejach, bardzo dobrze absorbowana przez skórę i przekształcana do wolnej witaminy C. Łatwo wprowadza się ją do formulacji, a dzięki unikatowej formie nie powoduje podrażnień nawet przy stosowaniu wysokich dawek (na rynku nawet produkty 100% - do stosowania miejscowego). Cechuje się ona również szczególną trwałością względem światła, ciepła i utleniania. Wykazuje się działaniem wielokierunkowym: przeciwstarzeniowym, rewitalizującym i wybielającym. Stymuluje syntezę kolagenu, aktywuje namnażanie keratynocytów i fibroblastów, przeciwdziała utlenianiu się sebum, chroni przed działaniem promieni UV i powstawaniu rumienia. Ostatnie badania również wykazują, że produkt silnie niweluje powstałe plamy starcze, mocne przebarwienia.

Jest antyoksydantem (przeciwutleniaczem), spowalnia procesy starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Substancja o wysoce efektywnym działaniu ze względu na fakt, iż jest prawie w całości regenerowana. Wykazuje działanie głównie na powierzchni skóry. Poprzez pośrednią stymulację podziałów komórkowych wykazuje umiarkowane działanie eksfoliacyjne (złuszczające). Wyrównuje koloryt skóry oraz rozjaśnia plamy i przebarwienia. Po przejściu przez naskórek stymuluje syntezę kolagenu i hamuje destrukcję włókien kolagenowych, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia. Wykazuje ochronny wpływ w stosunku do promieniowania UVA i UVB. Ma również korzystne działanie na skórę po opalaniu, gdyż posiada silne właściwości redukujące wolne rodniki, które chronią keratynocyty przed szkodliwym działaniem promieniowania UVA, a także przyśpiesza gojenie oparzeń.

Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cer dojrzałych, preparatach redukujących przebarwienia oraz kosmetykach plażowych. 

Zalecana także do stosowania w kosmetykach na noc. 

Podstawowe wskazania do stosowania witaminy C :

  • zmarszczki - regularne stosowanie może doprowadzić nawet do całkowitego zniwelowania płytkich zmarszczek;

  • zmiany naczyniowe - zmniejsza rumień;

  • reakcje zapalne m.in. trądzik;

  • reakcje uczuleniowe;

  • przebarwienia powstałe przede wszystkim w wyniku nadmiernej ekspozycji na światło słoneczne;

  • uzupełnienie leczenia kwasem retinowym lub AHA;

  • kondycjonowanie skóry przed i po dermabrazji laserowej i wszelkiego rodzaju peelingach chemicznych  -przyspieszenie procesów regeneracyjnych, utrwalenie efektu zabiegu; 

  • uczestniczy w procesach metabolicznych jako substancja przenosząca elektrony;

  • współdziała w biosyntezie kolagenu, przyspiesza proces gojenia się ran i zrastania kości;

  • uczestniczy w regeneracji witaminy E;

  • jako silny reduktor przeciwdziała procesowi utleniania wywołanemu przez wolne rodniki;

  • podnosi odporność organizmu;

  • ma właściwości bakteriostatyczne, a nawet bakteriobójcze w stosunku do niektórych drobnoustrojów chorobotwórczych

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium