Free shipping (Courier GLS AT) on orders of €100.00 and more.

Coffee Extract ECO

Availability: running out
Dispatched within: 2 work. days
Delivery: The price does not include any possible payment costs check the delivery methods
Price: €3.55 3.55
quantity pcs.
You gain 0 points [?]

product unavailable

add to wish list
* - Field mandatory
Rating: 2.5
Expiration date: 2025.01
Product code: SA-00012050

Description

INCI:  Glucerin, Aqua, Propanediol, Caffe Arabica Seed Extract

Coffee extract otrzymywanyis obtained from the roasted seeds of Coffea Arabica. It is an ideal ingredient in the following preparations: anti-cellulite, which reduce adipose tissue, anti-aging (a strong antioxidant), antiseptic and cleansing. The most important ingredients of coffee include proteins, polysaccharides, carbohydrates, aromatic substances and above all precious caffeine. The coffee is also rich in minerals and microelements.

Caffeine – 1, 2, 3-trimethylxanthine is an methylxantic alkaloid. A pure caffeine is a very bitter white powder. It was isolated for the first time in 1819 by a German chemists Ferdinand Runge and described in 1821 by two French chemists - Pierre Joseph Pelletier and Pierre Jean Robiquet (Weinberg&Bealer, 2001).

A cup of coffee contains 0.10 to 0.25g of caffeine, depending on the type of coffee and the way it was prepared. Xanthines and polyphenols in the coffee influence the adipose tissue (cellulitis), stimulate the nervous system by the inhibition of phosphodiesterase enzyme and the increase of CAMP cellular level.

The anti-cellulite properties are enhanced by the activation of calcium and the increase of membranes permeability. The influence of caffeine on the reduction of adipose tissue has been confirmed by scientific studies. As an antioxidant, it catches free radicals and decreases the rate of their creation, protects cellular membranes and cytoplasm against oxidation and decreases the use of other antioxidants e.g. vitamin E or keratoids by the body.

These properties make coffee an ideal ingredient of anti-aging and hair-colour-protecting preparations. It shows anti-bacterial and blood stimulating properties.

 

Use

Slimming, anti-aging, anti-cellulite and hair-colour-protecting preparations, antiseptic, cleansing and strengthening products.

Recommended concentration From 0.5% to 5.0%.
Storage Fridge
Solubility In water
Expiring date Given on the label


The product is used in recipes:

  1. A NOURUSHING AND SMOOTHING UNDER EYE CREAM WHICH REMOVES SWELLING.

  2. AN ANTI-AGING OIL SERUM UNDER EYE.

Shipping costs The price does not include any possible payment costs

Shipping country:

Product reviews (0)

Forgot your password? Create an account
In case of login problem, please use the "forgot your password" option.
Free shipping (Courier GLS AT) on orders of €100.00 and more.
up
Shop is in view mode
View full version of the site

Karta produktu

Nazwa produktu

Ekstrakt z kawy - organiczny

Rodzaj produktu Surowiec,składnik kosmetyczny
Zastosowanie Preparaty wyszczuplające, antycellulitowe, przeciwstarzeniowe, chroniące kolor włosów, produkty antyseptyczne, oczyszczające, wzmacniające
Kod produktu SA-00012010
Rekomendowane stężenie Od 0,5% do 5%
Przechowywanie W lodówce
Sposób pakowania - plastikowe butelki farmaceutyczne
Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W wodzie
Układ konserwujący  
Postać

Forma fizyczna: ciecz

Kolor: brązowy

Zapach: charakterystyczny

pH <7,5, w ustalonych granicach bezp.: 2 - 11,5 (zgodnie z 92/9/CEE część B.4, OCDE nr 404, 17/07/92)
Ciężar właściwy > 1,000
Ekologiczność  
Certyfikat EKO

Produkt posiada certyfikat organiczności

Skład (INCI) Glucerin, Aqua, Propanediol, Caffe Arabica Seed Extract
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Ekstrakt z kawy otrzymywany jest z palonych nasion Coffea arabica. Jest idealnym składnikiem w preparatach antycellulitowych redukujących tkankę tłuszczową, przeciwstarzeniowych (silny przeciwutleniacz), antyseptycznych i oczyszczających.

Do najważniejszych składników kawy należą proteiny, polisacharydy, węglowodany, lipidy, proteiny, substancje aromatyczne oraz przede wszystkim drogocenna kofeina. Kawa jest także bogata w minerały i mikroelementy.

Kofeina – 1,3,7-trimetylksantyna - to alkaloid metyloksantynowy. Czysta kofeina to bardzo gorzki, biały proszek. Po raz pierwszy wyizolowana została w roku 1819 przez niemieckiego chemika Ferdinanda Runge, a w roku 1821 opisało ją dwóch francuskich chemików - Pierre Joseph Pelletier i Pierre Jean Robiquet (Weinberg&Bealer, 2001).

Filiżanka kawy zawiera 0,10–0,25 g kofeiny, w zależności od rodzaju kawy i sposobu jej przygotowania. Kasantyny i polifenole zawarte w kawie działają na tkankę tłuszczową (cellulit), stymulują system nerwowy poprzez hamowanie enzymu fosfodiesterazy i zwiększanie poziomu komórkowego cAMP.

Działanie antycellulitowe wzmagane jest także poprzez mobilizację wapnia i zwiększenie przepuszczalności błon. Wpływ kofeiny na redukcję tkanki tłuszczowej został potwierdzony badaniami naukowymi.

Jako przeciwutleniacz wychwytuje wolne rodniki i zmniejsza ich powstawanie, chroni błony komórkowe i cytoplazmę przed utlenianiem oraz zmniejsza wykorzystanie przez organizm innych przeciwutleniaczy, np. witaminę E czy keratoidów.

Właściwości te czynią kawę idealnym składnikiem preparatów przeciwstarzeniowych, a także chroniących kolor włosów.

Posiada działanie antybakteryjne oraz stymuluje krążenie krwi

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury

Produkt został użyty w recepturach:

  1. Krem pod oczy odżywczo-wygładzający, likwidujący opuchliznę

  2. Serum olejowe pod oczy, przeciwstarzeniowe

Sklep internetowy Shoper Premium