Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 199,00 zł.
KREM NAWILŻAJĄCY Z HYDROMANILEM I KWASEM HIALURONOWYM

KREM NAWILŻAJĄCY Z HYDROMANILEM I KWASEM HIALURONOWYM

Krem o właściwościach nawilżających, oraz chroniący skórę przed efektami przedwczesnego starzenia. Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje jej elastyczność i sprężystość, a hydromanil dodatkowo nawilża ją, dając skórze zdrowy i młodzieńczy wygląd

Przygotowanie kremu: (dla 50g bazy kremowej)

LP.

NAZWA SUBSTANCJI

SKŁAD PROCENTOWY

SKŁAD ILOŚCIOWY [g]

 

 FAZA A

 

 

1

 Baza emulgatorowa

6

3

2

 Alkohol cetearylowy

4

2

3

 Wybrane Oleje

5

2,5

4

 Masło Shea

2

1

 

 FAZA B

 

 

1

 Gliceryna roślinna

5

2,5

2

 Woda

67

34

3

 Konserwant naturalny

1

0,5

 

 FAZA C

 

 

1

 Witamina E

0,5

0,25 (9 kropli)

2

 Witamina B5

2

1

3

 Hydromanil

4,5

2,25

4

 Kwas hialuronowy

3

1,5

 

WYKONANIE KREMU:

  1. Pierwszym krokiem przy wykonywaniu kremu jest przygotowanie łaźni wodnej. Najprościej stawiany np. garnek z woda na kuchence, pamiętają o tym, aby naczynie pomieściło dwie zlewki, szklanki czy słoiki, i podgrzewamy
  2. W pierwszym naczyniu (zlewce, szklance czy słoiku) umieszczamy składniki fazy A wraz z emulgatorem (olejowej: baza emulgatorowa, alkohol cetylowy, wybrane oleje, masło shea) i umieszczamy w łaźni wodnej. Podgrzewamy zawartość naczynia do temperatury ok. 70%, aby rozpuściły się wszystkie składniki.
  3. W drugim naczyniu umieszczamy składniki fazy B – rozpuszczalne w wodzie (woda, gliceryna, konserwant) i także umieszczamy w łaźni wodnej.
  4. Naczynia umieszczone w łaźni wodnej podgrzewamy tak długo, aż rozpuszczą się wszystkie składniki w nich umieszczone, należy jednak uważać, aby nie przegrzać składników, po czym wyjmujemy je z łaźni.
  5. Następnie intensywnie mieszając, do fazy wodnej dodajemy fazę olejowa. Do mieszania najlepiej używać mieszadełka, ale można wykorzystać słoik z nakrętką i po połączeniu faz intensywnie wstrząsać.
  6. Mieszamy do momentu ostudzenia i zgęstnienia kremu.
  7. Po lekkim ostudzeniu kremu, (temperatura pokojowa) dodajemy substancje aktywne (hydromanil, kwas hialuronowy), witaminy (witamina E i witamina B5) - związki wrażliwe na temperaturę.
  8. Dodajemy konserwant wcześniej do fazy wodnej (bez konserwantu kosmetyk powinnyśmy przechowywać w lodówce, czas przydatności do 2 tygodni) przekładamy krem do pudełka i umieszczamy w lodówce.
  9. Na drugi dzień krem osiągnie właściwą konsystencje i będzie gotowy do stosowania

Wstecz

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W przypadku problemu z zalogowaniem się na konto prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium