Ekologiczny ekstrakt z zielonej herbaty – ECO

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 4,40 zł 4.40
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.954
Data ważności: 2020.05
Kod produktu: ER-00001010

Opis

INCI:  Glicerin, Agua, Camelia Sinensis Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Ekologiczny ekstrakt z zielonej herbaty - ECO to Camellia sinensisto, czyli wiecznie zielone drzewko herbaciane.

Ręcznie zbierane liście poddawane są procesowi działania pary wodnej, aby zapobiec fermentacji, następnie liście są prasowane i suszone na słońcu. W Azji taki cykl zbierania nie zmienia się od ponad 4 tysięcy lat. Wykorzystanie dobroczynnego działania zielonej herbaty - również.

Oprócz szeroko znanego spożywania zielonej herbaty pod postacią płynu ma ona w swoim składzie wiele składników, które pełnią ważną rolę jako produkt kosmetyczny.

Jest stosowana w kosmetykach jako produkt zapobiegający cellulitowi, poparzeniom słonecznym oraz procesom starzenia.

Funkcjonalnymi składnikami w ekstrakcie są głównie:

- polifenole (17-30%), które mają działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne i fotoochronne, przeciwdziałając szkodliwym promieniom słonecznym i redukując powstania rumieni. Ponadto polifenole blokują enzymy (metaloproteinazy) będące przyczyną zmniejszania ilości kolagenu w skórze właściwej, tym samym hamując proces starzenia;

- metyloksantyny odpowiedzialne za redukcję rozszerzających się naczynek krwionośnych oraz w dużym stopniu wpływają na metabolizm tłuszczów, co z powodzeniem stosowane jest w walce z cellulitem.

Badania wykazały, iż ekologiczny ekstrakt z zielonej herbaty posiada zdolność do całkowitego zahamowania degradacji kolagenu, co ma korzystny wpływ na skórę, zachowując jej zdrowy wygląd i elastyczność.

Nasz ekstrakt z zielonej herbaty posiada brązowawy odcień i charakterystyczny delikatny zapach. Otrzymywany jest z liści wyżej wspomnianego drzewka herbacianego pochodzącego z organicznych upraw. Polecany jest do każdego rodzaju skóry, a w szczególności do: dojrzałej, dotkniętej cellulitem i zniszczonej słońcem.

Ekstrakt może zostać z powodzeniem wykorzystany jako odżywka do przesuszonych, pozbawionych blasku włosów. Jest całkowicie bezpieczny, nie podrażnia, ani nie uczula.

 

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

Zastosowanie

Pielęgnacja skóry: produkty o działaniu przeciwrodnikowym i przeciwzapalnym do każdego rodzaju skóry.

Pielęgnacja ciała: produkty wyszczuplające i antycellulitowe. Produkty chroniące przed słońcem, o działaniu przeciwstarzeniowym i przeciwzmarszczkowym.

Pielęgnacja włosów: produkty ochronne i regenerujące, wzmacniające i przywracające połysk.

Zalecane stężenie Od 0,1 do 2%
Przechowywanie Szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim dostępem światła i wilgoci.
Rozpuszczalność W wodzie
   

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl