Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.

Skwalan

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,80 zł 7.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2023.11
Kod produktu: MO-00010010

Opis

INCI:  Squalane

 

Skwalan to przeźroczysty i bezbarwny olej, będący substancją aktywną. Wzmacnia bariery lipidowe w głębi warstwy rogowej naskórka, ułatwia przenikanie przez skórę innych składników aktywnych, zmiękcza i uelastycznia naskórek, działa bakteriobójczo.

Ogranicza naskórkową utratę wody. Ponadto dostarcza skórze drogocennych składników i substancji odżywczych oraz przedłuża działanie witaminy A i E, koenzymu q10.

Skwalan pomaga rozprowadzać i wchłaniać oleje oraz masełka.

Szczególne zastosowanie znajduje w kremach ochronnych na zimę, lotionach i pomadkach do ust. Może być dodawany do olejków do masażu oraz olejków na twarz lub używany w stężeniu 100%. Przy niskich temperaturach na zewnątrz tworzy ochronną barierę na skórze, jednocześnie pozwalając jej oddychać.

Skwalan zaliczany jest do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, nie pozostawiając uczucia tłustości, ponadto:

  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz czynnikami atmosferycznymi;

  • redukuje drobne zmarszczki oraz chroni przed powstawaniem nowych;

  • działa nawilżająco na skórę, wzmacniając i dotleniając jej warstwę lipidową;

  • idealny produkt w formulacjach przeciwstarzeniowych;

  • przyspiesza gojenie drobnych ran oraz uszkodzeń skóry;

  • łagodzi poparzenia słoneczne oraz podrażnienia.

     

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, olejki do twarzy, preparaty przeciwstarzeniowe.
Zalecane stężenie Do 100%, zalecane do 30% w produktach kosmetycznych.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
Termin ważności Do 18 miesięcy od daty produkcji

 

 

 

Produkt został użyty w recepturach:

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W związku z przeprowadzonymi pracami technicznymi mogą wystąpić problemy z zalogowaniem się na Twoje konto. W takiej sytuacji prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Skwalan

Rodzaj produktu Tłuszcz roślinny
Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, olejki do twarzy, preparaty przeciwstarzeniowe
Kod produktu MO-00010010
Rekomendowane stężenie Do 100%, zalecane do 30% w produktach kosmetycznych
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej
Sposób pakowania

Sposób pakowania:

 

- oleje o wadze 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

 

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne

Data ważności Data ważności podana na etykiecie-Do 18 miesięcy od daty produkcji
Rozpuszczalność W tłuszczach
Układ konserwujący  
Postać Olejowa konsystencja
pH  
Ciężar właściwy  
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Squalane
Informacje dodatkowe  
Opis produktu

Skwalan to przeźroczysty i bezbarwny olej, będący substancją aktywną. Wzmacnia bariery lipidowe w głębi warstwy rogowej naskórka, ułatwia przenikanie przez skórę innych składników aktywnych, zmiękcza i uelastycznia naskórek, działa bakteriobójczo.

Ogranicza naskórkową utratę wody. Ponadto dostarcza skórze drogocennych składników i substancji odżywczych oraz przedłuża działanie witaminy A i E, koenzymu q10.

Skwalan pomaga rozprowadzać i wchłaniać oleje oraz masełka.

Szczególne zastosowanie znajduje w kremach ochronnych na zimę, lotionach i pomadkach do ust. Może być dodawany do olejków do masażu oraz olejków na twarz lub używany w stężeniu 100%. Przy niskich temperaturach na zewnątrz tworzy ochronną barierę na skórze, jednocześnie pozwalając jej oddychać.

Skwalan zaliczany jest do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, nie pozostawiając uczucia tłustości, ponadto:

  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz czynnikami atmosferycznymi;

  • redukuje drobne zmarszczki oraz chroni przed powstawaniem nowych;

  • działa nawilżająco na skórę, wzmacniając i dotleniając jej warstwę lipidową;

  • idealny produkt w formulacjach przeciwstarzeniowych;

  • przyspiesza gojenie drobnych ran oraz uszkodzeń skóry;

  • łagodzi poparzenia słoneczne oraz podrażnienia

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury

Produkt został użyty w recepturach:

Sklep internetowy Shoper Premium