Filtr

Cena:
÷

Wysyłka zagraniczna

Partner handlowy

Program lojalnościowy

Konsultanci

Partner

 

Elaine salon kosmetyczny

 

Nasze oleje pakowane są w najwyższej jakości butelki farmaceutyczne. 10g, 30g oraz 50g oleju nasi klienci otrzymują w wygodnych szklanych butelkach z nakrętką oraz kroplomierzem. Większe jednostki takie jak 100g, 200g, 500g oraz 900g pakowane są w bezpieczne butelki plastikowe zabezpieczone nakrętką z pierścieniem gwarancyjnym.  

Butelka szklana 10ml Butelka szklana 30ml Butelka szklana 50ml Butelka plastikowa 125ml Butelka plastikowa 250ml Butelka plastikowa 500ml

Oleje stałe takie jak kokosowy oraz oleje wytłoczone na jego bazie (monoi, kokos-malina, kokos-migdał) poza okresem letnim pakujemy do słoiczków farmaceutycznych z wieczkiem zamykającym. 

Słoik plastikowy

Oleje

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Olej jojoba (złoty) - organic Olej jojoba (złoty) - organic
Cena: 12,90 zł

Olej jojoba organic to produkt, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Ponadto to bardzo skuteczny preparat stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej. Przyspiesza gojenie się ran oraz regenerację komórek skóry. Pomocny w walce z łupieżem, przy egzemach oraz łuszczycy. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) - nierafinowany Olej z pestek dzikiej róży (Canina) - nierafinowany
Cena: 12,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej z pestek dzikiej róży (Canina) w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany Olej z pestek dzikiej róży (Canina) w butelce z ozdobną pipetą nierafinowany
Cena: 17,90 zł

Olej z pestek dzikiej róży jest otrzymywany poprzez tłoczenie jej dojrzałych owoców. Stanowi bogate źródło bardzo trwałej odmiany witaminy A, E i C oraz karotenoidów, flawonoidów, garbników i witamin z grupy B, a także jest źródłem niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Polecany dla skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej oraz ze skłonnością do pękających naczynek, pomaga również przy leczeniu trądziku oraz łuszczyc.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej (macerat) z jagód goji Olej (macerat) z jagód goji
Cena: 6,40 zł

Olej (macerat) z jagód goji. Jagody goji to nazwa handlowa owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) oraz kolcowoju pospolitego (Lycium barbarum). Posiadają szczególne właściwości regenerujące i przeciwstarzeniowe. Redukują drobne zmarszczki wzmacniają strukturę twarzy i poprawiają jej jędrność i napięcie. Olej z jagód goji jest idealnym produktem do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych. Doskonale je odżywia i regeneruje.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej (macerat) z zielonej kawy Olej (macerat) z zielonej kawy
Cena: 5,40 zł

Olej (macerat) z zielonej kawy posiada bardzo wysokie zdolności zatrzymywania wilgoci w skórze, dzięki czemu znacząco poprawia stopień nawilżenia skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki przyczyniające się do przedwczesnego niszczenia i starzenia komórek skóry. Właściwości przeciwutleniające oleju z zielonej kawy wynikają z wysokiej zawartości witaminy E.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinowany Olej abisyński nierafinowany
Cena: 3,10 zł

Olej abisyński nierafinowany bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej abisyński nierafinownay w butelce z ozdobną pipetą Olej abisyński nierafinownay  w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 8,10 zł

Olej abisyński nierafinownay bardzo dobrze wchłania się, widocznie poprawiając wygląd skóry - wygładza jej powierzchnię oraz odpowiednio nawilża. Stanowi idealny produkt do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry przesuszonej oraz dojrzałej. Dzięki właściwościom nawilżającym wspomaga walkę z pierwszymi oznakami starzenia się. To bardzo skuteczny nawilżacz, który po aplikacji nie pozostawia tłustego filmu. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej arganowy nierafinowany, organic Olej arganowy nierafinowany, organic
Cena: 7,90 zł

Olej arganowy organic pozbawiony jest konserwantów oraz bogato zaopatrzony w kwasy tłuszczowe (omega-6 i -9) i witaminę E. Wspiera naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka. Szczególnie polecany do skóry dojrzałej, suchej oraz trądzikowej, choć z powodzeniem może być stosowany już u niemowlaków do ochrony i pielęgnacji także ich delikatnej skóry. Kobietom w ciąży zalecany jest w celu zapobiegania rozstępom, natomiast osobom starszym do nacierania rozbolanych mięśni i stawów. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej arganowy nierafinowany, organic w butelce z ozdobną pipetą Olej arganowy nierafinowany, organic w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 12,90 zł

Olej arganowy organic pozbawiony jest konserwantów oraz bogato zaopatrzony w kwasy tłuszczowe (omega-6 i -9) i witaminę E. Wspiera naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka. Szczególnie polecany do skóry dojrzałej, suchej oraz trądzikowej, choć z powodzeniem może być stosowany już u niemowlaków do ochrony i pielęgnacji także ich delikatnej skóry. Kobietom w ciąży zalecany jest w celu zapobiegania rozstępom, natomiast osobom starszym do nacierania rozbolanych mięśni i stawów. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej jojoba (złoty) organic Olej jojoba (złoty) organic
Cena: 7,90 zł

Olej jojoba organic to produkt, który może być stosowany do każdego rodzaju skóry, a szczególnie trudnej w pielęgnacji. Jego odmienny skład w porównaniu do innych olejów czyni jego właściwości wyjątkowymi. Natłuszcza, zmiękcza i nawilża skórę suchą, jednocześnie reguluje wydzielanie sebum skóry tłustej, wspomaga leczenie trądziku. Ponadto to bardzo skuteczny preparat stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej. Przyspiesza gojenie się ran oraz regenerację komórek skóry. Pomocny w walce z łupieżem, przy egzemach oraz łuszczycy. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej kokos-argan Olej kokos-argan
Cena: 8,90 zł

Olej kokos-argan to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno owoców drzewa Argania Spinosa oraz  pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała. Działa nawilżająco oraz odżywiająco i ochronnie. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej kokos-malina Olej kokos-malina
Cena: 8,90 zł

Olej kokos-malina to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno pestek malin Rubus Idaeus oraz  pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała. Działa nawilżająco i odżywiająco. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej kokos-migdał Olej kokos-migdał
Cena: 8,90 zł

Olej kokos-migdał to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno oleju ze słodkich migdałów oraz  pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała. Działa nawilżająco. Zalecany dla skóry wrażliwej, delikatnej. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej kokos-rokitnik Olej kokos-rokitnik
Cena: 8,90 zł

Olej kokos-rokitnik to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno owoców rokitnika Hippophaë rhamnoides   oraz pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji skóry po opalaniu, uszkodzonej oraz do pielęgnacji skóry głowy.. Działa nawilżająco i odżywiająco. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej kokosowy nierafinowany, organic Olej kokosowy  nierafinowany, organic
Cena: 7,20 zł

Olej kokosowy (masło kokosowe) organic to produkt w 100% ekologiczny, otrzymywany z pulpy Cocos nucifera powszechnie znanej jako kokos lub drzewo kokosowe. Olej nie został poddany rafinacji ani filtrowaniu oraz posiada piękny kokosowy zapach. Idealny produkt do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych oraz suchej i łuszczącej się skóry. Nawilża skórę i włosy, pozostawiając skórę gładką i odpowiednio naprężoną, a suchym i łamliwym włosom daje zdrowy wygląd. Zastosowany na włosy przed myciem chroni je przed niepożądanym działaniem detergentu. Bardzo delikatny środek, nie powoduje alergii i podrażnień. 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej Monoi (Tiare) Olej Monoi (Tiare)
Cena: 17,40 zł

Olej monoi-tiare  - zwany inaczej polinezyjskim - tradycyjny olej pochodzący z rejonów wyspy Tahiti - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. Jest nierafinowany w 100% naturalny. 

W temperaturze poniżej 22°C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach ekskluzywnych perfum - za sprawą kwiatów tahitańskiej Gardenii. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

Polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna.  

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej rycynowy Olej rycynowy
Cena: 3,10 zł

Olej rycynowy jest olejem tłoczonym z nasion rycyny. Jest on obecnie niedoceniany jako lek mający różne możliwości zastosowania. Przyjmowany jest najczęściej doustnie jako środek na przeczyszczenie. Ponadto stosowany jest w kosmetyce jako odżywka do suchych włosów, łamliwych i wypadających rzęs, paznokci i naskórka wokół nich.

Olej rycynowy stosowany jest w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów. Tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Jest także w dużym stopniu wykorzystywany do produkcji pomadek i błyszczyków - nadaje połysk oraz do oczyszczania twarzy metodą OCM.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej słonecznikowy nierafinowany Olej słonecznikowy nierafinowany
Cena: 4,50 zł

Olej z nasion Słonecznika otrzymywany jest poprzez wytłaczanie na zimno. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery tłustej i mieszanej, jako jeden z nielicznych olei nie zatyka porów, dodatkowo normalizuje wydzielanie sebum. Wzmacnia naturalną barierę ochronną, zmiękcza i regeneruje naskórek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej Tamanu Naturalny nierafinownay, organic w butelce z ozdobną pipetą Olej Tamanu Naturalny nierafinownay, organic w butelce z ozdobną pipetą
Cena: 13,90 zł

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze
Olej Tamanu nierafinowany, organic Olej Tamanu nierafinowany, organic
Cena: 8,90 zł

Olej Tamanu nierafinownay, organic pozyskiwany jest z owoców polinezyjskiego drzewa Tamanu. Zaliczany jest do olejów o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Zawiera kwas olejowy (ok. 49%), linolowy (ok. 21%), palmitynowy (ok. 14%), stearynowy(ok. 12-13%), linolenowy (ok. 0,28%). Posiada właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, antyoksydacyjne, nawilżające, odżywcze i regenerujące. Jest skuteczny w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym. Wspomaga proces gojenia, podwyższa odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Zalecany w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, zanieczyszczonej.

 

Wysyłka w:
2 dni robocze

Wersje językowe

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Videoblog

Vblog

Receptury

Pracownia

Facebook polski

English Facebook

Click Shop | Hosting home.pl