Olej z marchwi (macerat)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Cena: 2,90 zł 2.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.07121
Data ważności: 2020.03
Kod produktu: MO-00031010

Opis

INCI:Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

 

Macerat z marchwi otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym, pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Uzyskany macerat posiada połączone zalety oleju słonecznikowego i marchwi. Wykazuje działanie przeciwzapalne, zwiększa zdolności obronne skóry przeciw infekcjom, chroni przed działaniem promieni słonecznych oraz przyspiesza gojenie się ran. Olej z marchwi reguluje funkcje skóry oraz pomaga poprawić jej kondycję. Przy regularnym stosowaniu oleju skóra staje się bardziej jędrna, elastyczna oraz zmniejsza się ilość zmarszczek.

Macerat z marchwi zawiera prowitaminę A, wapń, fosfor, chlorek sodowy, potas, żelazo, jod, cynk, mangan, karoten, tokoferol, witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, pirydoksynę, biotynę), kwas askorbinowy (witaminę C), rutynę, fitochinon, kwas foliowy, kumaryny, kwasy organiczne, saponiny, olejek eteryczny i inne.

Olej posiada kolor ciemnopomarańczowy i może być wykorzystany jako preparat do przesuszonych włosów.

Stosowany w dużych dawkach farbuje skórę i włosy. Może być używany jako naturalny samoopalacz, przy czym należy stosować stężenie nie większe niż 5%.

 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

Zastosowanie W kosmetyce: jako naturalny samoopalacz, produkty do skóry i włosów.
Zalecane stężenie W produktach do skóry od 2 do 5%, w produktach do włosów od 1 do 3%.
Przechowywanie

W temperaturze nie niższej niż do st. C. W wyższej temperaturze beta-karoten może ulec szybkiemu utlenieniu, produkt straci kolor.

Rozpuszczalność W olejach
   

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (4)

19 lutego 2015

Wściekle pomarańczowy - stosować solo nie da się, jednak lubię czasem kroplą posmarować rękę - wesoło wygląda ;) Stosuję rozcieńczony głównie w serach na noc, max 20 kropli na 10 ml. Pomarańczowy odcień jest tylko przez chwilkę, mam wrażenie, że macerat przyspiesza wchłanianie, buźka szybko jest 'sucha', ale mam cerę tłustą, więc bardzo się z tego cieszę. Odkąd używam go regularnie w ten sposób mam wrażenie, że moja buzia nabrała normalnego kolorytu, nie jest już tak wampirzo-biała, jak to jeszcze chwilę temu po kwasach była.

3 czerwca 2015

Macerat dodaje do olei, serów i kremów. Po tygodniu stosowania moja cera nabrała zdrowego kolorytu. Jest promienna i jakby lekko muśnięta słońcem. Pomieszałam go z balsamem do ciała i działa lepiej niż nie jeden krem brązujący czy samoopalający.

14 marca 2017

Trzeba go koniecznie wymieszać z innym produktem i to w niewielkim stężeniu, jeśli nie chce się wyglądać jak marchewka. W niewielkich ilościach ładnie wyrównuje koloryt skóry, super do kosmetyków po opalaniu.

17 czerwca 2019

Dodaje go do balsamu dosłownie kilka kropel .. pięknie podkreśla opaloną skórę A jeśli chodzi o twarz to jedna kropelka i przy dłuższym stosowaniu wyrównuje koloryt :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl