Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.

Olej z pestek moreli nierafinowany

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 dni robocze
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,70 zł 5.70
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Data ważności: 2023.07
Kod produktu: MO-00044010

Opis

INCI:  Prunus armeniaca (Apricot) Kernel Oil

 

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

Olej morelowy jest lekki i delikatny, przezroczysty, o jasnożółtej barwie. Jego zapach jest delikatny, przypominający zapach migdałów, z nutką morelowego. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A i przede wszystkim witaminę B17.

Ponadto olej może być stosowany jako zamiennik balsamów, gdyż łatwo się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Nawilża ją i wygładza. Przyczynia się do poprawy stanu skóry dojrzałej poprzez ograniczanie powstawania zmarszczek. Polecany w szczególności jako olej do masażu oraz jako dodatek w olejkach do kąpieli (szczególnie dla dzieci). 

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne 

 

Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, balsamy, preparaty przeciwstarzeniowe, masaże.
Zalecane stężenie Do 100%, można stosować bezpośrednio na twarz.
Przechowywanie Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze pokojowej.
Rozpuszczalność W tłuszczach.
Ciężar właściwy 0,90 g/ml
   

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
W związku z przeprowadzonymi pracami technicznymi mogą wystąpić problemy z zalogowaniem się na Twoje konto. W takiej sytuacji prosimy skorzystać z opcji "nie pamiętasz hasła".
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost) już od 119,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Karta produktu

Nazwa produktu

Olej z pestek moreli nierafinowany

Rodzaj produktu Tłuszcz roślinny
Zastosowanie W kosmetyce: kremy do twarzy i ciała, balsamy, preparaty przeciwstarzeniowe, masaże
Kod produktu MO-00044010
Rekomendowane stężenie Do 100%, można stosować bezpośrednio na twarz
Przechowywanie Do 100%, można stosować bezpośrednio na twarz
Sposób pakowania

Sposób pakowania:

- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna

- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne

Data ważności Data ważności podana na etykiecie
Rozpuszczalność W tłuszczach
Układ konserwujący  
Postać Olejowa konsystencja
pH  
Ciężar właściwy 0,90 g/ml
Ekologiczność  
Certyfikat EKO  
Skład (INCI) Prunus armeniaca (Apricot) Kernel Oil
Informacje dodatkowe Polecany w szczególności jako olej do masażu oraz jako dodatek w olejkach do kąpieli (szczególnie dla dzieci)
Opis produktu

Olej z pestek moreli nierafinowany  tłoczony jest na zimno z nasion owoców moreli zwyczajnej, jest nierafinowany. Olej z pestek moreli posiada przede wszystkim właściwości nawilżające, jest bogaty w witaminy A i E. Polecany w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Idealny olej do masażu. Zawiera witaminę B17, tzw. amigdalinę czy też letril, która przez wielu uważana jest za naturalny lek na raka.

Olej morelowy jest lekki i delikatny, przezroczysty, o jasnożółtej barwie. Jego zapach jest delikatny, przypominający zapach migdałów, z nutką morelowego. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A i przede wszystkim witaminę B17.

Ponadto olej może być stosowany jako zamiennik balsamów, gdyż łatwo się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Nawilża ją i wygładza. Przyczynia się do poprawy stanu skóry dojrzałej poprzez ograniczanie powstawania zmarszczek. Polecany w szczególności jako olej do masażu oraz jako dodatek w olejkach do kąpieli (szczególnie dla dzieci)

Uwagi  
Przeciwskazania  
Przykładowe receptury  
Sklep internetowy Shoper Premium