RECIPE FOR A FACE CREAM WITH THE EMULSIFYING BASE

Krem podstawowy z bazą emulgatorową

ZLEWKIWzrost świadomości konsumentów, wpływa na coraz większe zainteresowanie możliwością wykonania własnego bezpiecznego kosmetyku. Własny kosmetyk to gwarancja jakości składu, oraz możliwość szybkiego wyeliminowania ewentualnych substancji, nie odpowiadających naszej skórze, a także nieograniczone możliwości w tworzeniu własnych i niepowtarzalnych skarbów.

Zasada wykonania kremu lub balsamu jest prosta i mówiąc w skrócie, polega na połączeniu fazy wodnej z fazą olejową (tłustą), w której jest rozprowadzony emulgator, ale wymaga precyzyjnego ustalenia proporcji. Aby ułatwić zadanie, proponujemy zastosować bazę emulgatorową pochodzenia ekologicznego z certyfikatem ECOCERT, gwarantującą otrzymanie najwyższej klasy kosmetyku.

Dla ułatwienia, proponujemy w pierwszej kolejności przygotować bazę kremową a następnie tworzyć z niej wymarzone kremy i balsamy.

Przygotowanie kremu: (dla 50g bazy kremowej)

 

NAMES OF INGREDIENTS

THE PERCENTAGE COMPOSITION

QUANTITATIVE COMPOSITION [g]

 

PHASE A

.


1

Emulsifying Base

6

3

2

Cetearyl Alcohol

4

2

3

Chosen Oils

5

2,5

4

Shea Butter

2

1

 

PHASE B



1

Glycerin

5

2,5

2

Water

67

33,5

3

Natural Preservative

1

1,5

 

PHASE C


.

1

Vitamins and Active Substances, Extracts - the compounds sensitive to temperature.

10

5

 


THE PREPARATION OF A CREAM:


  1. The first step while preparing the cream is to prepare a heated bath. The simplest way is to put e.g. a pot filled with water on a stove, heeding that the container should be able to contain two beakers, glasses or jars; then we heat it. GARNEK
  2. In the first container (a beaker, a glass or a jar) one places the ingredients of phase A (oleic: an emulsifying base, a cetearyl alcohol, oils, a shea butter) together with emulsifier and puts it into the heated bath. We heat the content of the container up to the temperature of 70°C so as to dilute all ingredients.
  3. In the second container, one places the ingredients of phase B – soluble in water (water, a glycerin, a preservative) and also put into the heated bath.
  4. The containers placed in the heated bath are heated as long as all ingredients inside will dilute; however, one should be careful so as not to overheat the ingredients. Finally, take them out of the heated bath. ZLEWKI
  5. Next, add the fat phase into the water phase while intensively stirring. The stirring should be done by means of either a stirrer or a jar with a cap which should be intensively shaken after the blending of phases takes place.ZLEWKI3
  6. We stir until the creams cools down and becomes thicken.
  7. After slight cooling to room temperature, add the ingredients of phase C: vitamins, extracts, active substances - the compounds sensitive to temperature.
  8. The preservative should be added earlier into the water phase (without it, the cosmetic should be stored in a fridge and has 2 weeks of expiring date), put the cream into a box and place it into a fridge.
  9. On the next day, it will obtain a proper consistency and will be ready to usekremik

 

Examples of active substances for use with our base:


For moisturizing cream:


For anti-aging cream:


For cream to the sensitive skin:

 

 

Wstecz

Languages
Menu Search more more
up
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy od home.pl